Ухвала
від 18.10.2018 по справі 756/12404/18
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

18.10.2018 Справа № 756/12404/18

Унікальний № 756/12404/18

Провадження № 1-кп/756/1208 /18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2018 року м.Київ

Оболонський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря : ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі Оболонського районного суду м. Києва клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 про звільнення від кримінальної відповідальності

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Києва, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , громадянки України, в силу ст. 89 КК України раніше не судимої,

яка підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.205-1 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Оболонського районного суду м.Києва від прокурора Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 надійшло клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 і закриття відносно неї кримінального провадження на підставіст.49КК України, в зв`язку з закінченням строків давності.

В клопотанні вказується, в січні 2015 року на території м. Києва, а саме біля станції метро Оболонь (більш точний час та місце досудовим розслідуванням не встановлено) до ОСОБА_4 звернулася невстановлена досудовим розслідуванням особа на ім`я « ОСОБА_5 », яка запропонувала їй стати засновником Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - TOB) «ТР Авто-Експедиція» (код ЄДРПОУ 37611066) без наміру здійснювати господарську діяльність, передбачену статутом вказаного товариства.

Отримавши зазначену пропозицію, усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих їй невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , розуміючи, що вона буде рахуватися засновником TOB «ТР Авто-Експедиція», не маючи наміру здійснювати господарську діяльність, з корисливих мотивів погодилась на таку пропозицію.

У подальшому ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надала невстановленій досудовим розслідуванням особі копії сторінок свого паспорта громадянки України серії НОМЕР_1 виданого Оболонським РУ ГУ МВС України в м. Києві 21.12.2010 та реєстраційного номеру облікової картки платника податків НОМЕР_2 . На підставі вказаних документів невстановлена особа виготовила статут TOB «ТР Авто-Експедиція» від 03.02.2015, договір купівлі-продажу часток у статутному капіталі TOB «ТР Авто-Експедиція» від 03.01.2015, в яких ОСОБА_4 була зазначена як засновник Товариства.

В подальшому, за попередньою домовленістю з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрілася 03 січня 2015 року (більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено) біля станції метро Оболонь у м. Києві та підписала статут ТОВ «ТР Авто-Експедиція» від 03.02.2015 та договір купівлі-продажу часток у статутному капіталі ТОВ «ТР Авто- Експедиція» від 03.01.2015, в які внесені неправдиві відомості щодо придбання ОСОБА_4 частки у статутному капіталі ТОВ «ТР Авто-Експедиція», однак ОСОБА_4 участі в діяльності Товариства не приймала, наміру здійснювати діяльність TOB «ТР Авто-Експедиція» як засновник вказаного Товариства не мала, також фактично не виконувала функції засновника TOB «ТР Авто-Експедиція».

Того ж дня, у невстановлений досудовим розслідуванням час, після підписання вказаних вище документів біля станції метро Оболонь у м. Києві ОСОБА_4 , передала підписані нею документи щодо проведення державної реєстрації змін до установчих документі юридичної особи ТОВ «ТР Авто-Експедиція» невстановленій досудовим розслідуванням особі.

На час підписання статуту ТОВ «ТР Авто-Експедиція» від 03.02.2015, договору купівлі-продажу часток у статутному капіталі ТОВ «ТР Авто- Експедиція» від 03.01.2015, ОСОБА_4 розуміла, що вона вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «ТР Авто-Експедиція», оскільки ОСОБА_4 та невстановлена слідством особа домовились про те, що засновником ТОВ «ТР Авто- Експедиція» буде значитися ОСОБА_4 , проте до діяльності ТОВ «ТР Авто-Експедиція» в подальшому вона не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням реквізитів ТОВ «ТР Авто-Експедиція» будуть займатись інші особи.

В подальшому, 03.02.2015 невстановленою особою, у невстановлений слідством час, вказані документи подані для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «ТР Авто-Експедиція» до Святошинської районної в м. Києві державної адміністрації за адресою: м. Київ, просп. Перемоги, 97.

На підставі вказаних документів, Державним реєстратором проведено державну реєстрацію змін до установчих документів юридичної особи ТОВ «ТР Авто-Експедиція», про що вчинено відповідний запис у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

У підготовчому судовому засіданні прокурор подане клопотання підтримав.

Підозрювана клопотання підтримала, просила суд закриття відносно неї кримінального провадження в зв`язку із закінченням строків давності, пояснивши, що вона вину у скоєнні злочину визнає.

З`ясувавши думку учасників судового провадження, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволеннювиходячи з наступного.

Згідно ст.314 КПК України суд має право у підготовчому судовому засіданні закрити провадження у випадку встановлення підстав, передбачених пунктами 4-8 частини першої або частиною другою статті 284 КПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 2ст. 284 КПК Україникримінальне провадження закривається судом: у зв`язку зі звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Згідност.49 КК України, особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо з дня вчинення нею злочину і до дня набрання вироком законної сили минуло два роки у разі вчинення злочину невеликої тяжкості.

Враховуючи, що ОСОБА_4 підозрюється у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.205-1 КК України, яке, відповідно до ст.12 КПК України відноситься до злочину невеликої тяжкості, правопорушення скоєно у січні-лютому 2015 року, тобто з моменту його вчинення злочину більше двох років, що підозрювана вину визнає в повному обсязі, проти звільнення від кримінальної відповідальності не заперечує, тому суд вважає за можливе звільнити її від кримінальної відповідальності в зв`язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження відносно неї закрити.

Керуючисьст.49 КК України, п.1 ч.2 ст.284, ст.286,288 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 про звільнення від кримінальної відповідальності ОСОБА_4 задовольнити.

ОСОБА_4 звільнити від кримінальної відповідальності в зв`язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження №320181100000000136, відкрите відносно неї 24.09.2018 року за ч.1ст. 205-1 КК України- закрити.

Ухвала можебути оскарженадо КиївськогоАпеляційного судучерез Оболонськийрайонний судміста Києвапротягом сьомиднів змоменту їїоголошення.

Головуючий ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77212002
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —756/12404/18

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Родіонов С. О.

Ухвала від 02.10.2018

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Родіонов С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні