Ухвала
від 17.10.2018 по справі 752/21824/17
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/21824/17

Провадження №: 1-кс/752/8999/18

У Х В А Л А

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

17.10.2018 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження, внесеного в рамках кримінального провадження №32017100010000043, зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 20.10.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205 КК України, клопотання старшого слідчого з ОВС першого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС першого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: установчих і реєстраційних документів, довіреностей, листів, заяв та іншої кореспонденції, що надходила від ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) до ІНФОРМАЦІЯ_2 при постановці на облік та при зміні реєстраційних даних підприємства, також просить надати розпорядження про можливість вилучення оригіналів вказаних документів, а у їх разі відсутності - належними чином завірених копій (дублікатів) або електронних роздруківок вказаних документів, з наданням обґрунтування останнього (актів знищення, копій постанов та протоколів виїмок, проведених раніше, тощо).

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, просив клопотання розглянути судом без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що першим слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у м.Києві проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні №32017100010000043, зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 20.10.2017 року за фактом створення (придбання) невстановленими особами суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2ст.205 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Із наданих слідчим документів вбачається, що невстановлені особи, з метою надання податкової вигоди реально діючим суб`єктам господарської діяльності, використовуючи реквізити, банківські рахунки та ключі ЕЦП ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), шляхом безпідставного відображення у їх податковій звітності операцій з постачання в адресу підприємств реального сектору економіки товарів (робіт, послуг), які фактично не проводились, а оформлялись лише документально, сприяли їх службовим особам в ухиленні від сплати податків.

У ході досудового слідства зібрано матеріали які вказують на те, що невстановлені особи з метою прикриття незаконної діяльності також створили (придбали) суб`єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДР НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДР НОМЕР_17 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ).

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) зареєстровано 28.11.2016 року за № 12741020000012909, орган державної реєстрації ІНФОРМАЦІЯ_19 , в органах державної податкової служби України зареєстровано 28.11.2016 року за № 058116228269.

У зв`язку із вказаним, для повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні тимчасового доступу та вилученні документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) у ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: установчих і реєстраційних документів, довіреностей, листів, заяв та іншої кореспонденції, що надходила від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) до ІНФОРМАЦІЯ_2 при постановці на облік та при зміні реєстраційних даних підприємства. Вказані документи підтверджуватимуть мету і предмет господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), склад і повноваження його органів управління, порядок прийняття ними рішень, порядок формування майна, розподілу прибутків та збитків, визначить перелік осіб, що мали право приймати управлінські рішення та представляти інтереси підприємства в органах державної влади, умови реорганізації та ліквідації підприємства.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Разом з тим, слідчий посилається на те, що оригінали документів необхідні для проведення почеркознавчих експертиз, разом з тим, до клопотання не додане клопотання експерта про необхідність надання оригіналів документів, тому клопотання підлягає частковому задоволенню, а саме з можливістю вилучення завірених належним чином копій зазначених у клопотанні документів.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

ухвалив:

клопотання задовольнити частково.

Надати слідчим першого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , прокурору Київської місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 , або за дорученням слідчого співробітникам оперуповноваженим першого відділу ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_14 , ОСОБА_15 та ОСОБА_16 тимчасовий доступ до документів ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме: установчих і реєстраційних документів, довіреностей, листів, заяв та іншої кореспонденції, що надходила від ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ) до ІНФОРМАЦІЯ_2 при постановці на облік та при зміні реєстраційних даних підприємства, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.10.2018
Оприлюднено24.02.2023

Судовий реєстр по справі —752/21824/17

Ухвала від 29.06.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 17.10.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Вирок від 26.06.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

Вирок від 26.06.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Колдіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні