Постанова
від 05.07.2007 по справі па-18/90
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПА-18/90

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2007 р.   справа номер ПА-18/90   

Господарський суд Івано-Франківської області  у складі:

Судді  Б.П.Гриняка

При секретарі судового засідання   А.С. Томашевській

За позовом: Прокурора Рогатинського  району в  інтересах держави та пенсійного фонду  в особі управління Пенсійного фонду  України у Рогатинському районі, м. Рогатин, вул. Галицька, 14.

До відповідача: Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Василя Стефаника, с. Діброва Рогатинського району Івано-Франківської області, 77073.

                                                                                                                                   

Представники:     

Від позивача: не з”явилися;

Від відповідача:  не з”явилися;

Прокурор: не з”явилися

Суть спору: про стягнення заборгованості в сумі 15074,95 грн.

          Відповідач в судові засідання не з”явився  двічі, відзиву на позов не подав, хоча належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи ( ухвала про порушення про відкриття провадження в адміністративній справі від 21.05.07 р. за вих. №7688, ухвала від 05.06.07 р. за вих. №8444 згідно журналу вихідної кориспонденції суду).

          Неприбуття відповідача в судове засідання, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду справи не є перешкодою для розгляду справи.

          До початку розгляду справи представникові позивача роз”яснено його права та обов'язки, передбачені ст. 49-51 Кодексу адміністративного судочинства України.

          Представник позивача та прокурор  в судовому засіданні  05.06.07 р. підтримали вимоги, з підстав викладених у заяві.

          Розглянувши матеріали справи, з'ясувавши її фактичні  обставини, об'єктивно оцінивши докази, що  мають юридичне значення для розгляду позовної заяви і вирішення справи по суті, суд, -

                                                                ВСТАНОВИВ:                                        

          Сільськогосподарський виробничий кооператив ім. Василя Стефаника зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України у Рогатинському районі як платник за №0311, 24 березня 2000року.

          Відповідач є  суб”єктом підприємницької діяльності  і згідно  ст. 15 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”є платником страхових внесків до Пенсійного фонду та зобов”язана сплачувати відповідно до ст. 4 Закону України “Про збір на обов”язкове державне пенсійне страхування”та розділу 4 Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.03р.  № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.04р. № 64/8663, внески в розмірі 32 відсотки суми фактичних витрат  на оплату праці і 1-2 % від суми доходу у вигляді заробітної плати.

     Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону України “Про загальнообов”язкове державне пенсійне страхування”, страхувальники зобов”язані сплачувати страхові внески  не пізніше ніж через 20 календарних днів з дня закінчення базового звітного періоду, що дорівнює календарному місяцю для даного страхувальника.

          Проте, всупереч зазначених вимог Закону відповідачем неналежно сплачувались внески , внаслідок чого  станом на 20.04.2007 рік  відповідач заборгував Пенсійному фонду України –15074,95 грн. , що підтверджується  актом звірки від 20.04.07 р..

          19 квітня 2007 року позивачем на адресу відповідача направлено претензію з вимогою сплатити заборгованість, яка залишена без відповіді та задоволення.

          Відповідач своїм конституційним правом на захист прав і охоронюваних законом інтересів не скористався, явки уповноваженого представника в судові засідання не забезпечив причини неявки не повідомив, хоч був належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи (ухвала про порушення про відкриття провадження в адміністративній справі від 21.05.07 р., ухвала від 05.06.07 р.), доказів, які б свідчили про погашення недоїмки у зазначеній сумі, або ж спростували доводи позивача суду не подано.

          Заслухавши доводи представника позивача, дослідивши матеріали справи суд  повністю погоджується із доводами позивача і вважає вимоги в сумі 15074,95 грн.. обґрунтованими і такими, що підлягають до стягнення.

          Згідно  п.4 ст. 94 КАС України, у справах , в яких позивачем є суб»єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати , здійснені позивачем , з відповідача не стягуються.          

              На підставі  наведеного, керуючись ст. 8, 124 Конституції України, Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, ст. 94,158-167 Кодексу адміністративного судочинства України,  суд-

                                                                                                           

                                                            П О С Т А Н О В И В:          

          Позов задоволити.

          Стягнути з Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Василя Стефаника, с. Діброва Рогатинського району Івано-Франківської області, ( ідент. код 01050187) на користь  Управління Пенсійного фонду  України у Рогатинському районі, м. Рогатин, вул. Галицька, 14, (  код  205550435) заборгованість в сумі 15074,95 грн.

          Постанова набирає законної сили після строку подання заяви про апеляційне оскарження.

          Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається  протягом десяти днів з дня її проголошення ; апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне  оскарження.

          Відповідно до п. 1 ст. 258 КАС України , за кожним судовим рішенням , яке набрало законної сили  або яке належить виконати негайно,  за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, видається  один виконавчий лист.   

              СУДДЯ                                                                                                           Б.П.ГРИНЯК

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


Дейчаківська Ольга Степанівна  

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення05.07.2007
Оприлюднено23.08.2007
Номер документу772287
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —па-18/90

Постанова від 05.07.2007

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Гриняк Б.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні