Ухвала
від 11.01.2013 по справі 761/1258/13- к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/1258/13- к

Провадження №1-кс/761/188/2013

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 січня 2013 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м.Києва Трубніков А.В., при секретарі Лабич В.В., розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС 3 відділу 1 управління Головного слідчого управління СБ України підполковник юстиції Хоменко І.В., погоджене із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Калітенко І., про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення документів фінансового-господарської діяльності по взаємовідносинам ТОВ "Щедрий Пан з ПП "Укрснаб-Будмаркет",

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС 3 відділу 1 управління Головного слідчого управління СБ України підполковник юстиції Хоменко І.В, за погодженням із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України Калітенко І., вніс до суду клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення документів фінансового-господарської діяльності по взаємовідносинам ТОВ "Щедрий Пан з ПП "Укрснаб-Будмаркет".

Своє клопотання слідчий обґрунтовує тим, що у провадженні Головного слідчого управління СБ України знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22012000000000003 від 20 листопада 2012 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 та ч. 4 ст. 191 КК України. В рамках вказаного досудового розслідування слідством у справі встановлено, що на розрахункові рахунки підприємств, які мають ознаки фіктивності, а саме ПП "Юммекс"і ПП "Лот 01"в 2011 -2012 роках надходили значні суми безготівкових грошових коштів від ПП "Укрснаб-Будмаркет"(код ЄДРПОУ 37279750), яке було задіяне в протиправній діяльності та має ознаки фіктивності.Відповідно до повідомлення ГУ БКОЗ СБ України № 14/5/1-11175 від 10.10.12 ПП "Укрснаб-Будмаркет"має ознаки фіктивності та за місцем реєстрації не знаходиться.Як свідчить аналіз руху грошових коштів по рахунку ПП "Укрснаб-Будмаркет"безготівкові кошти у 2012 році надходили з розрахункового рахунку ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298). Загалом на рахунок вищевказаного фіктивного підприємства ТОВ "Щедрий Пан"перераховано безготівкових грошових коштів на загальну суму понад 8 млн. грн. Вбачається, що у ТОВ "Щедрий Пан"знаходяться оригінали первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів, що стосуються його фінансово-господарської діяльності з ПП "Укрснаб-Будмаркет", зокрема договори, угоди, додаткові угоди, а також документи щодо їх укладання, виконання та оплати, рахунки-фактури, платіжні доручення, виписки банку та інші документи, що мають значення для встановлення істини в справі. Вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема осіб, які виступали від імені ПП "Укрснаб-Будмаркет", можуть бути використані як докази факту протиправних дій, у зв'язку із чим слідству необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів та можливість вилучити їх з ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 115)

Так, відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх. Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

В клопотанні слідчий належним чином обґрунтовує те, що одержати в інший спосіб, без рішення суду, тимчасовий доступ до документів та їх подальше вилучення неможливо, оскільки дані документи можуть знаходитись лише у ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 115).

В судове засідання слідчий не з'явився, надав на адресу суду заяву, у якій підтримав своє клопотання з підстав, викладених у ньому, просив розгляд клопотання проводити у його відсутність у зв'язку із службовою зайнятістю.

Особа, у володінні якої знаходяться такі документи, в судове засідання не викликалась на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України, оскільки суд дійшов висновку, що є вірогідність знищення оригіналів документів, перелічених вище, з метою уникнення передбаченої чинним законодавством відповідальності.

За таких обставин вважаю, що клопотання старшого слідчого в ОВС 3 відділу 1 управління Головного слідчого управління СБ України підполковника юстиції Хоменко І.В. підлягає задоволенню, виходячи з наступного: сторона обвинувачення довела суду про наявність достатніх підстав вважати, що відповідні фінансово-господарські та бухгалтерські документи можуть перебувати в приміщенні ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 115), ці документи не становлять собою державну таємницю та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення вказаних документів, що є підставою для надання судом розпорядження про вилучення таких документів.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 110,163-165,309 та 395 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Посадовим особам ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 115) надати тимчасовий доступ старшому слідчому в ОВС 3 відділу 1 управління Головного слідчого управління СБ України підполковнику юстиції Хоменко І.В. до речей і документів та можливість вилучити оригінали документів, які відображають взаємовідносини ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 115), що стосуються його фінансово-господарської діяльності з ПП "Укрснаб-Будмаркет"(код ЄДРПОУ 37279750), а саме:

договорів, угод, додаткових угод, а також документів щодо їх укладання, виконання та оплати, рахунків-фактур, платіжних доручень, виписок банку, податкових накладних, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів, ліцензій, довіреностей та інших документів щодо подальшої реалізації придбаного товару (послуг) у ПП "Укрснаб-Будмаркет"(код ЄДРПОУ 37279750), які наразі знаходяться у ТОВ "Щедрий Пан"(ЄДРПОУ 37224298, м. Одеса, вул. Чорноморського козацтва, 115)

Строк дії ухвали встановити 1 (один) місяць з дня її проголошення, тобто до 11.02.2013 року.

Роз'яснити посадовим особам ТОВ "Щедрий Пан", що у відповідності до ч.1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, між тим, відповідно до ст. 309 КПК України, може бути оскаржена протягом 5 днів з моменту її отримання в разі надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутністю яких фізична особа -підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Слідчий суддя А.В.Трубніков

&l

Дата ухвалення рішення11.01.2013
Оприлюднено22.10.2018

Судовий реєстр по справі —761/1258/13- к

Ухвала від 11.01.2013

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Трубніков А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні