Ухвала
від 12.10.2018 по справі 521/17227/18
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

Справа № 521/17227/18

Номер провадження:1-кс/521/6533/18

12 жовтня 2018 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Малиновського ВП в м. Одеси ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , за кримінальним провадженням № 12018160470003475 від 08.10.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

08.10.2018 до ЧЧ Малиновського ВП в м. Одесі надійшла заява від директора ПП «Стройіндерсервіс» ОСОБА_5 про те, що з березня 2014 по теперішній час головний бухгалтер ТОВ «Санта», як особисто, так і шляхом надання вказівок іншим працівникам бухгалтерії ТОВ «Санта» здійснила перерахування коштів на користь інших юридичних осіб за придбання товарів та послуг без фактичного отримання відповідних товарів/послуг ТОВ «Санта», без їх оформлення на складі та без використання у подальшій діяльності підприємства, спричинивши майнову шкоду у великих розмірах.

За даною заявою були внесені відповіді відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12018160470003475 від «08» жовтня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України, та було розпочато досудове розслідування.

Вході проведеннядосудового розслідуваннябуло встановлено,що допитанийв якостіпредставника потерпілого ОСОБА_6 ,показав,що вінє засновникомТовариства зобмеженою відповідальністю«Санта» кодЄДРПОУ 19206572, юридичната фактичнаадреса:м.Одеса,вул.Маршала Малиновського,18-Акв.1, та Приватного підприємства «Стройінжсервіс» код ЄДРПОУ 20958886, юридична та фактична адреса: м. Одеса Серединський сквер, 3-А, кв.22.

Також, ОСОБА_6 , показав, що з 31 січня 2014 року по теперішній час на посаді головного бухгалтера Товариства з обмеженою відповідальністю «Санта», та Приватного підприємства «Стройінжсервіс», працювала ОСОБА_7 .

У зв`язку з тим, що у ОСОБА_6 , виник сумнів, щодо правомірності роботи ОСОБА_7 , то він вирішив провести аудит Приватного підприємства «Стройінжсервіс», та Товариства з обмеженою відповідальністю «Санта».

За даними Звіту з виконання узгоджених процедур стосовно фінансової інформації Приватного підприємства «Стройінжервіс», складеного фірмою «Трансуадит» у вигляді ТОВ встановлено придбання товарів, закупівля яких недоцільна, на суму 4488452,33 грн. Інформацію статті 2050 фінансової звітності підприємства станом на 31.12. 2015 р., 31.12. 2016 р., 31.12. 2017 р. не можна вважати достовірною, а висновок щодо відповідної фінансової звітності є негативним.

Також, аудитором визначено повідомити вищий управлінський персонал підприємства про наявність ознак щодо можливого шахрайства.

Крім цього, поряд з проведенням аналізу документації підприємства ПП «Стройінжервіс» аудиторською компанією, були додатково виявлені факти отримання паливно-мастильних матеріалів на АЗС з використанням карт на отримання ПММ, які не були отримані підприємством, водночас, оплата за вказані ПММ проводилася коштами підприємства. На підтвердження вказаного було надано зведений перелік АЗС із зазначенням дат транзакцій, номерів карт, кількості та вартості отриманих ПММ та адрес АЗС. З усього переліку транзакцій встановлено, що повноважними представниками підприємства були проведена лише одна транзакція 23 вересня 2018 року на суму 57 гривень.

Вказаними діями щодо отримання ПММ було завдано шкоду ПП «Стройінжервіс» на суму більш ніж 1 000 000 (один мільйон) гривень.

Усього, згідно показів ОСОБА_6 , за попередніми даними, що ґрунтуються на аналізі лише частини фактів діяльності ОСОБА_7 було заподіяно матеріальну шкоду ПП «Стройінжервіс» та ТОВ «Санта» на суму більше 6 000 000 (шести мільйонів) гривень, у тому числі по ТОВ «Санта» більше 1 000 000 (один мільйон) гривень.

Також, встановлено, що ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

З урахуванням наведених обставин, є достатні підстави вважати, що ОСОБА_7 , за місцем свого мешкання може зберігати документи пов`язані з її протиправною діяльністю, мобільні телефони, комп`ютерну техніку, цифрові носії інформації, в яких могли зберегтися сліди кримінального правопорушення, документацію щодо укладення правочинів, та розрахунків ПП «Стройінжервіс» та ТОВ «Санта» з суб`єктами господарювання, а також грошові кошти, які ОСОБА_7 , здобула злочинним шляхом, у зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем мешкання ОСОБА_7 .

Прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку прокурора, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя та здоров`я людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У випадку провадження слідчих дій у житлі чи іншому володінні особи до постановлення ухвали слідчого судді, прокурор, слідчий за погодженням з прокурором зобов`язаний невідкладно звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук провадиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено та прокурором доведено, що дійсно мало місце вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.191 КК України.

Враховуючи викладені обставини, а також для встановлення осіб причетних до вчинення даного злочину, для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, на даному етапі досудового розслідування, виникла необхідність у проведенні обшуку.

Слідчий суддя вважає, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, оскільки завдання, для виконання якого прокурор звернувся до слідчого судді, може бути виконано лише шляхом проведення обшуку.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Малиновського ВП в м. Одеси ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , власника якої встановити не надалося за можливе оскільки дана інформація відсутня в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, де фактично мешкає ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_1 , для встановлення осіб причетних до вчинення даного злочину, для виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, відшукання та вилучення документів пов`язаних з її протиправною діяльністю, мобільні телефони, комп`ютерну техніку, цифрові носії інформації, в яких могли зберегтися сліди кримінального правопорушення, документацію щодо укладення правочинів, та розрахунків ПП «Стройінжервіс» та ТОВ «Санта» з суб`єктами господарювання, а також грошові кошти, які ОСОБА_7 , здобула злочинним шляхом, старшому слідчому Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , або іншому співробітнику органу досудового розслідування Малиновського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області, який буде входити до складу слідчої групи по даному провадженню, прокурору Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_8 , прокурору Одеської місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 , та за їх дорученням оперативним працівникам.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її ухвалення, тобто з 12.10.2018 року. Ухвала слідчого судді припиняє свою дію 12.11.2018 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77237933
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —521/17227/18

Ухвала від 12.10.2018

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Черевко С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні