Ухвала
від 16.10.2018 по справі 810/3279/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

16 жовтня 2018 року № 810/3279/18

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Сакевич Ж.В., розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Громадської організації "Біла Церква разом" до Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне акціонерне товариство "КАТП-1028", про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулась Громадська організація "Біла Церква разом" з позовом до Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради про визнання протиправним та скасування рішення Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 26.12.2017 №501 "Про встановлення тарифів на вивезення побутових відходів та встановлення вартості технічного обслуговування ліфтів" з моменту його ухвалення з 26.12.2017 року.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 02.07.2018 відкрито провадження у справі №810/3279/18, постановлено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розпочато підготовку справи до судового розгляду та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 17.09.2018 залучено до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне акціонерне товариство "КАТП-1028".

26.09.2018 через канцелярію суду від Приватного підприємства "Юр'ївліфт" надійшло клопотання від 25.09.2018 №144 про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Також, 01.10.2018 на адресу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Тотус-Сервіс" надійшло клопотання від 27.09.2018 за вих. №31 про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Розглянувши вказані клопотання, суд зазначає таке.

У позовній заяві позивач просить суд визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 26.12.2017 №501 "Про встановлення тарифів на вивезення побутових відходів та встановлення вартості технічного обслуговування ліфтів" з моменту його ухвалення з 26.12.2017 року.

Судом встановлено, що спірне рішення було прийнято Виконавчим комітетом Білоцерківської міської ради на підставі звернення Приватного підприємства "Юр'ївліфт" та звернення Товариства з обмеженою відповідальністю "Тотус-Сервіс".

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на вищенаведене, суд вважає, що рішення, прийняте за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права та обов'язки Приватного підприємства "Юр'ївліфт" та Товариства з обмеженою відповідальністю "Тотус-Сервіс".

У зв'язку з цим, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне підприємство "Юр'ївліфт" та Товариство з обмеженою відповідальністю "Тотус-Сервіс".

Відповідно до частини 11 статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті, якщо справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи вказане, суд вважає за необхідне зобов'язати позивача невідкладно направити на адресу третіх осіб копію позовної заяви із доданими до неї документами, докази чого надати суду.

Згідно із пунктом 2 частини 2 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, зокрема, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни позивача, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Враховуючи залучення до участі у справі третіх осіб, суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання на іншу дату.

Керуючись статтями 49, 181, 243, 248, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Залучити до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне підприємство "Юр'ївліфт" (ідентифікаційний код 36822877, місцезнаходження: 09117, Київська обл., місто Біла Церква, вулиця Калініна, будинок 3, квартира 20) та Товариство з обмеженою відповідальністю "Тотус-Сервіс" (ідентифікаційний код 32456486, місцезнаходження: 09100, Київська обл., місто Біла Церква, провулок 2-ий Замковий, будинок 10А).

2. Зобов'язати позивача невідкладно направити на адресу третіх осіб копію позовної заяви із доданими до неї документами, докази чого надати суду.

3. Встановити строк для третіх осіб для надання суду пояснень за позовом - 15 календарних днів з моменту отримання копії позовної заяви.

4. Відкласти підготовче судове засідання на 22 листопада 2018 року о 12 год. 00 хв.

5. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення16.10.2018
Оприлюднено22.10.2018
Номер документу77251310
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —810/3279/18

Рішення від 09.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 09.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 22.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 17.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 11.09.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 21.08.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 02.07.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні