Ухвала
від 08.10.2018 по справі 372/2691/18
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2691/18

Провадження 1-кс-1317/18

ухвала

Іменем України

08 жовтня 2018 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення слідчих дій,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про дозвіл на проведення слідчих дій у кримінальному провадженні № 12018110230000906 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.09.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, яке погоджено прокурором Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 10.09.2018 року, в період часу з 07 години 00 хвилин по 13 годину 00 хвилин, більш точного часу слідством не встановлено, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи в будинку АДРЕСА_1 , разом із ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у ході словесної сварки з останньою, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин ОСОБА_5 , реалізовуючи свій злочинний намір, спрямований на умисне вбивство, діючи з прямим умислом, спрямованим на заподіяння смерті іншій людині, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, знаходячись в житловій кімнаті будинку, застосував до ОСОБА_6 фізичне насильство, небезпечне для життя та здоров`я потерпілої, а саме, наніс один удар ножем в шию та один удар ножем в рудну клітину з переду ОСОБА_6 тим самим спричинивши своїми діями ОСОБА_6 тілесні ушкодження, від яких потерпіла померла.

Згідно повідомлення про початок судово-медичного дослідження трупа ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 за № 256, основна причина смерті проникаючі колото-різані поранення грудної клітини, гематампонада серця.

В ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №12018110230000906 від 10.09.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбачено ч. 1 ст. 115 КК України, виникла необхідність провести слідчого експеримент, для перевірки і уточнення відомостей, які мають значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, шляхом відтворення дій та обстановки події, які відбувалися до та після події, під час якої підозрюваний ОСОБА_5 завдав тілесні ушкодження ОСОБА_8 , по місцю проживання та реєстрації ОСОБА_8 за адресою: АДРЕСА_1 .

Також, встановлено, що земельна ділянка із житловим будинком та іншими спорудами, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належать померлій ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З огляду на викладене та враховуючи, що для встановлення об`єктивних даних кримінального правопорушення необхідно провести слідчі дії, а саме: слідчі експерименти за участю підозрюваного, потерпілої, свідків, експерта, спеціаліста, статистів, понятих.

Земельна ділянка із житловим будинком та іншими спорудами, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належать померлій ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_2 , а у відповідності до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч. 1 ст. 240 КПК України з метою перевірки і уточнення відомостей, які мають значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, слідчий, прокурор має право провести слідчий експеримент шляхом відтворення дій, обстановки, обставин певної події, проведення необхідних дослідів чи випробувань.

Частиною 5 статті 240 КПК України передбачено, що слідчий експеримент, що проводиться в житлі чи іншому володінні особи, здійснюється лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, або прокурора, яке розглядається в порядку, передбаченому цим Кодексом, для розгляду клопотань про проведення обшуку в житлі чи іншому володінні особи.

На розгляд клопотання слідчий СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 не з`явився, в клопотанні зазначив про розгляд клопотання слідчим суддею у судовому засіданні без участі слідчого та просив задовольнити його. Також просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів.

Згідно норми ч. 1ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, вважаю клопотання таким що підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч.2 ст.237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 240 КПК України, слідчий експеримент, що проводиться в житлі чи іншому володінні особи, здійснюється лише за добровільною згодою особи, яка ним володіє, або на підставі ухвали слідчого судді за клопотанням слідчого, погодженого з прокурором, або прокурора, яке розглядається в порядку передбаченому цим Кодексом, для розгляду клопотань про проведення обшуку в житлі чи іншому володінні особи.

З поданих матеріалів вбачається необхідність в проведенні слідчого експерименту з метою перевірки та уточнення відомостей для встановлення обставин кримінального правопорушення, а також з метою забезпечення мети досудового розслідування.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст. 234 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, свідоцтво), а також слідчим в судовому засіданні, доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що у вказаному приміщенні є об`єктивна потреба у проведенні слідчого експерименту.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено передбачені ст.ст. 234, 240 КПК України підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

Керуючись ст.ст. 234, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення слідчих дій, слідчим СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київської області ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , заступнику начальника СВ ОбухівськогоВП ГУНП вКиївської області ОСОБА_15 , на території домоволодіння, житловому будинку ті інших спорудах, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , за участю підозрюваного, потерпілої, свідків, експерта, спеціаліста, статистів, понятих.

Строк дії ухвали визначити до 07 листопада 2018 року включно.

Відповідно до ст. 235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав зазначених у клопотанні прокурора, слідчого надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.10.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —372/2691/18

Ухвала від 08.10.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 19.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 14.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 11.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 11.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 11.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні