Ухвала
від 22.10.2018 по справі 403/559/18
УСТИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №403/559/18 провадження № 2-а/403/9/18

У Х В А Л А

22 жовтня 2018 року смт.Устинівка

Устинівський районний суд Кіровоградської області в складі: головуючого судді Атаманової С.Ю., при секретарі судового засідання Гарбар С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт.Устинівка адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до інспектора роти №3 батальйону Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції лейтенанта поліції ОСОБА_2 (відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, про поновлення строку на оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення, визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Устинівського районного суду Кіровоградської області знаходиться дана адміністративна справа.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з"явився. Згідно письмової заяви прохав суд розглянути справу без його участі.

В судове засідання відповідач по справі не з"явився. Про дату, час і місце судового розгляду повідомлявся в порядку, передбаченому ст.ст.124, 126, 129, 268 КАС України. Про причини неявки суд не повідомив. Заяв та клопотань до суду не подав.

Представник Устинівського районного відділу ДВС ГТУЮ у Кіровоградській області подав до суду письмову заяву про розгляд адміністративної справи без його участі.

Відповідно до ч.4 ст.229 КАС України у зв"язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно положень п.7 ч.1 ст.4 КАС України суб"єктом владних повноважень, є, крім іншого, посадова особа органу державної влади при здійсненні ним публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.2 КАС України у справах щодо оскарження рішень, дій чи бездіяльності суб'єктів владних повноважень адміністративні суди перевіряють, чи прийняті (вчинені) вони на підставі, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією та законами України.

Відповідно до ч.4 ст.9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За змістом ст.72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються, крім іншого, письмовими доказами.

Як вбачається з позовної заяви ОСОБА_1, останній зазначає про те, що доказ на підтвердження його позовних вимог, а саме: відеозапис несення служби відповідачем на дату винесення постанови від 10.07.2018 року, знаходиться в розпорядженні Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції.

Згідно положень п.9 ч.1 ст.31 Закону України "Про національну поліцію" поліція може застосовувати такий превентивний захід, як застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису.

Відповідно до ч.1 ст.40 Закону України "Про національну поліцію" для забезпечення публічної безпеки і порядку поліція може, крім іншого, закріплювати на форменому одязі, службових транспортних засобах, автоматичну фото- і відеотехніку, з метою: 1) попередження, виявлення або фіксування правопорушення, охорони громадської безпеки та власності, забезпечення безпеки осіб; 2) забезпечення дотримання правил дорожнього руху.

Відповідно до п.3.3 Розділу ІІІ Інструкції про порядок зберігання, видачі, приймання, використання нагрудних відеокамер (відеореєстраторів) працівниками патрульної поліції та доступ до відеозаписів з них , затвердженої наказом Департаменту патрульної поліції Національної поліції України від 03.02.2016 року №100, нагрудна відеокамера (відеореєстратор) повинна активовуватись працівником патрульної поліції та знаходитись у режимі відеозйомки при будь-якому контакті з особами, зокрема, при перевірці документів.

Відповідно до п.4 ч.3 ст.2 КАС України однією з основних засад (принципів) адміністративного судочинства є офіційне з"ясування всіх обставин у справі.

Відповідно до ч.3 ст.242 КАС України обгрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з"ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

На підставі викладеного, враховуючи завдання та основні засади адміністративного судочинства, з метою всебічного та повного з"ясування обставин справи і перевірки дотримання відповідачем при прийнятті постанови про накладення адміністративного стягнення вимог ч.2 ст.2 КАС України, суд приходить до висновку про необхідність витребування від відповідача письмових доказів - запису з нагрудної відеокамери (відеорегістратора) за 10 липня 2018 року, виданої інспектору роти №3 батальйону Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції лейтенанту поліції ОСОБА_2, або показань інших технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису за вказану дату з власної ініціативи.

Згідно положень ч.3 ст.80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу.

Приймаючи до уваги необхідність отримання судом додаткових доказів, у зв"язку з чим спір, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, суд приходить до висновку про оголошення перерви в судовому засіданні з наступним повідомленням про дату, час та місце та продовження провадження у справі учасників справи.

Керуючись ст.ст.2, 9, 72, 77, 80, 241, 248, 256 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати від Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції запис з нагрудної відеокамери (відеорегістратора) інспектора роти №3 батальйону Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції лейтенанта поліції ОСОБА_2 за 10 липня 2018 року за фактом зупинення ним близько 13 год. 40 хв. на Ад.М12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам"янка 703 транспортного засобу марки GEELY, номерний знак НОМЕР_1 під керуванням гр-на ОСОБА_1 або показань інших технічних приладів та технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису вказаної зупинки транспортного засобу.

Витребуваний доказ надати до Устинівського районного суду Кіровоградської області в строк до 12 листопада 2018 року включно.

Адреса місцезнаходження суду: вул.О.Мазуренка, буд.№42 смт.Устинівка Кіровоградської області, поштовий індекс 28600.

Роз"яснити відповідальній посадовій особі Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції, що відповідно до вимог ч.ч.6, 7 ст.80 КАС України особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. У разі не можливості подати доказ, який витребовує суд, або неможливості подати такий доказ у встановлені судом строки, особа зобов"язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п"яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин суб"єктом владних повноважень, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У разі неподання суб"єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з"ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

Оголосити перерву в судовому засіданні по розгляду адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до інспектора роти №3 батальйону Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції лейтенанта поліції ОСОБА_2 (відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Устинівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області, про поновлення строку на оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення, визнання дій протиправними, скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення та закриття провадження у справі за відсутністю складу адміністративного правопорушення та продовжити судове засідання по розгляду адміністративної справи 14 листопада 2018 року о 15 год. 00 хв . в залі судових засідань Устинівського районного суду Кіровоградської області за адресою: вул.О.Мазуренка, буд.№42 смт.Устинівка Кіровоградської області, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити до Управління патрульної поліції в Кіровоградській області Департаменту патрульної поліції для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду.

Суддя Устинівського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено23.10.2018

Судовий реєстр по справі —403/559/18

Рішення від 15.11.2018

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 22.10.2018

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 11.10.2018

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

Ухвала від 01.10.2018

Адміністративне

Устинівський районний суд Кіровоградської області

Атаманова С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні