Ухвала
від 22.10.2018 по справі 278/1131/17
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 278/1131/17

Провадження №2/278/897/17

У Х В А Л А

Іменем України

22 жовтня 2018 року, Житомирський районний суд Житомирської області в складі: головуючого судді - Зубчук І.В.

секретаря с/з - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" про стягнення боргу та зустрічного позову державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" до ОСОБА_2, приватне підприємства СП.Євродім Канстракшн кампані Україна про визнання договору про відступлення права вимоги від 11 травня 2016 року, що укладений між ПП СП.Євродім Канстракшн кампані Україна та ОСОБА_2 недійсним, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_2 до державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" про стягнення боргу та зустрічного позову державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" до ОСОБА_2, приватне підприємства СП.Євродім Канстракшн кампані Україна про визнання договору про відступлення права вимоги від 11 травня 2016 року, що укладений між ПП СП.Євродім Канстракшн кампані Україна та ОСОБА_2 недійсним.

13 вересня 2018 року позивач ОСОБА_2 подав до суду письмову заяву з клопотанням про залишення його позову без розгляду.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках (частини перша статті 13 ЦПК України).

13 вересня 2018 року та 22 жовтня 2018 року представник позивача за зустрічним позовом ДП "Житомирський бронетанковий завод" ОСОБА_3 повторно не з'явився в судові засідання. Про час, день і місце судового засідання повідомлений належним чином. Представник позивача не добросовісно користується своїми процесуальними правами, чим проявляє неповагу до суду, злісно ухиляється від явки в судові засідання та навмисно затягує розгляд справи, чим порушує розумні строки на розгляд справи по суті.

Відповідно до ч.5 ст.223 та п.3 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з'явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез'явлення не перешкоджає розгляду справи .

Вивчивши матеріали справи, суд визнає, що заява позивача ОСОБА_4 про залишення позовної заяви без розгляду не суперечить вимогам чинного законодавства, прав та охоронюваних законом інтересів сторін та інших осіб не порушує, а відтак підлягає до задоволення, окрім того в зв'язку з повторною неявкою представника позивача за зустрічним позовом без поважних причин, суд залишає зустрічну позовну заяву без розгляду .

Керуючись ст.ст.223, 257, 260, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_2 до державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" про стягнення боргу залишити без розгляду.

Зустрічний позов державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод" до ОСОБА_2, приватне підприємства СП.Євродім Канстракшн кампані Україна про визнання договору про відступлення права вимоги від 11 травня 2016 року, що укладений між ПП СП.Євродім Канстракшн кампані Україна та ОСОБА_2 недійсним залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Житомирського апеляційного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до пункту 15.5 пункту 15 Розділу ХІІІ Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України (у редакції Закону України №2147-VIII від 03 жовтня 2017 року) до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного суду через Житомирський районний суд Житомирської області.

Суддя: І. В. Зубчук

СудЖитомирський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77298390
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —278/1131/17

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 01.03.2018

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

Ухвала від 19.05.2017

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Зубчук І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні