Ухвала
від 23.10.2018 по справі 813/3143/18
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 813/3143/18

У Х В А Л А

про перехід зі спрощеного провадження

в загальне позовне провадження

23 жовтня 2018 року

м.Львів

Головуючого-судді Сакалоша В.М.,

за участю секретаря судового засідання Михайленко Б.С.,

представника позивача Палія Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Львові в порядку спрощеного позовного провадження клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням у справі за позовом приватного підприємства Грандбудсервіс до Головного управління ДФС у Львівській області, ДФС України про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії,

в с т а н о в и в:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява приватного підприємства "Грандбудсервіс" до Головного управління ДФС у Львівській області, в якому просить:

- визнати протиправним і скасувати рішення комісії Головного управління ДФС у Львівській області про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних № 702698/35065590 від 16.05.2018 щодо відмови у реєстрації податкової накладної приватного підприємства "Грандбудсервіс" № 2 від 10.04.2018 виписаної на товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестиції УП";

- зобов'язати Головне управління ДФС у Львівській області зареєструвати у день надходження в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну приватного підприємства "Грандбудсервіс" № 2 від 10.04.2018 виписану на товариство з обмеженою відповідальністю "Інвестиції УП".

Ухвалою судді від 23.07.2018 відкрито провадження в адміністративній справі та вирішено поводити розгляд справи в порядку спрощеного провадження.

23.10.2018 протокольною ухвалою суду залучено до участі у справі відповідача - ДФС України.

У судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідач явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив, був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи.

При вирішенні питання щодо необхідності розгляду справи за правилами загального позовного провадження, суд виходить із наступного.

Згідно з приписами ст.242 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України), рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

Положеннями ст.12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими вказаним Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.173 КАС України, завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Відповідно до частини 6 статті 260 КАС України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Розглянувши клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, суд вирішив таке клопотання задовольнити - перейти із спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 171, 243, 248, 256, 257, 260 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Перейти до розгляду справи №813/3143/18 за позовом приватного підприємства Грандбудсервіс до Головного управління ДФС у Львівській області, ДФС України про визнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії.

Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити у справі підготовче судове засідання на 13 листопада 2018 року об 11:30 год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м.Львів, вул.Чоловського, 2; ).

Копію ухвали скерувати сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.М.Сакалош

Дата ухвалення рішення23.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77299781
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним і скасування рішення, зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —813/3143/18

Ухвала від 26.01.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 04.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 21.05.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 07.02.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Мікула Оксана Іванівна

Рішення від 27.11.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 23.10.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сакалош Володимир Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні