Ухвала
від 22.10.2018 по справі 529/395/18
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/395/18

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

22 жовтня 2018 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Гвоздика А.Є.,

при секретарі Бурлига Н. Л.,

з участю позивача ОСОБА_1,

його представника ОСОБА_2

та представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо

предмету спору ОСОБА_3,-

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт. Диканька в режимі відеоконференції цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка", Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансзахід", Товариства з обмеженою відповідальністю "Акомтрейд", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_4 про стягнення шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою, -

ВСТАНОВИВ:

Вказуючи на те, що 27 січня 2018 року на автодорозі Полтава-Суми з вини третьої особи ОСОБА_4, який керував автомобілем « Mercedes-Benz Atego» , що належить ТОВ «Трансзахід»м. Рівне та з яким він перебував у трудових відносинах, виникла аварійна ситуація, внаслідок якої належному йому, позивачу автомобілю « Skoda Superb» було завдано технічні пошкодження на суму 216 156,00 грн., однак відповідач ОСОБА_5 "СК «Уніка» відмовив йому у виплаті страхової суми у зв'язку із тим, що вказана подія не є страховим випадком, позивач звернувся з позовом до суду та просить стягнути на його користь із ОСОБА_5 "СК «Уніка» матеріальну шкоду в розмірі 100 000,00 грн. та 3000,00 грн. за проведення оцінки завданих матеріальних збитків, а з ТОВ «Трансзахід» як з власника автомобіля, яким керував працівник цього товариства ОСОБА_4 та з вини його сталася ДТП, у якій був пошкоджений його позивача, автомобіль, стягнути матеріальну шкоду в розмірі 116 156,00 грн.

Позивач ОСОБА_1 та його представник у підготовчому засіданні позовні вимоги підтримали і вважали, що є підстави для розгляду справи по суті, просили призначити справу до судового розгляду, зазначивши, що свої доводи будуть обґрунтовувати відповідними доказами, які вони додали до позову. Також, представник позивача, адвокат ОСОБА_2 просив викликати в судове засідання судового експерта ОСОБА_6

Представники відповідачів ОСОБА_5 "СК "Уніка" та ТОВ "Трансзахід" в підготовче засідання не з'явилися, а у своїх письмових клопотаннях просили провести підготовче засідання без їхньої участі.

Представник відповідача ТОВ "Акомтрейд", будучи належним чином повідомленим про продовження підготовчого засідання в режимі відеоконференції, для участі в такому засіданні не з'явився, ніяких причин суду не повідомив і клопотань не надав, а тому подальший розгляд справи у підготовчому засіданні був продовжений у його відсутність через неявку без поважних причин.

Представник третьої особи ОСОБА_4, ОСОБА_3 беручи участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції, проти позову заперечув, вказавши, що свої доводи він та його довіритель будуть обґрунтовувати відповідними доказами, які вони зазначили у поясненні щодо позову та додали до нього, а тому просив призначити справу до судового розгляду.

Оскільки позивач свої позовні вимоги підтримав, сторони не врегулювали спір до судового розгляду, не виявили бажання щодо укладення мирової угоди чи проведення врегулювання спору за участю судді, у справі остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу, вчинено всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, то за таких обставин підготовче провадження підлягає закриттю, а справа повинна бути призначена до судового розгляду по суті з викликом в судове засідання учасників справи, їх представників та судового експерта ОСОБА_6

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 196, 197, 199, 200 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Уніка" , Товариства з обмеженою відповідальністю "Трансзахід" , Товариства з обмеженою відповідальністю "Акомтрейд" , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідачів ОСОБА_4 про стягнення шкоди, завданої дорожньо-транспортною пригодою до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні о 09:00 год. 06 листопада 2018 року, яке провести у режимі відеоконференції із Здолбунівським районним судом Рівненської області та Шевченківським районним судом м. Києва.

В судове засідання викликати учасників справи та їх представників, а також судового експерта ОСОБА_6

Закрити підготовче провадження у справі.

Копію ухвали про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті вручити (надіслати) учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий:

СудДиканський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77301672
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —529/395/18

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Рішення від 22.11.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 22.10.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 03.10.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Гвоздик А. Є.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 03.09.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 12.07.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

Ухвала від 23.06.2018

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Новак Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні