Рішення
від 19.10.2018 по справі 183/3986/18
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3986/18

Провадження № 2-о/183/167/18

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 жовтня 2018 року м. Новомосковськ Дніпропетровської області

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді - Майної Г. Є.,

з секретарем судового засідання - Данильченко Т. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1, заінтересовані особи: Голубівська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області, Новомосковська районна рада Дніпропетровської області, Новомосковське районне Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор" про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,-

В С Т А Н О В И В:

04 липня 2018 року заявник звернувся до суду із вищезазначеною заявою, яку в подальшому уточнив. В обґрунтування уточненої заяви посилається на те, що згідно державного акту на право приватної власності на землю від 07 грудня 2001 року, зареєстрованого в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 18288, йому належить земельна ділянка для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 5,060 га в межах згідно з планом, розташовану на території Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області. Згідно державного акту на право приватної власності на землю від 18 квітня 2000 року, зареєстрованого в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 13963, йому належить земельна ділянка площею 0,7201 га в межах згідно з планом, розташовану на території АДРЕСА_1,для будівництва та обслуговування житлового будинку 0,250 га та для ведення особистого підсобного господарства 0,4701 га та згідно свідоцтва про право власності на житловий будинок, виданого 14 січня 2002 року Новомосковською районною державною адміністрацією, йому належить цілий житловий будинок, розташований в АДРЕСА_1.

На даний час, він виявив розбіжності в написанні його прізвища у вищезазначених правовстановлюючих документах, а саме замість "ОСОБА_1" записано "ОСОБА_1" та "ОСОБА_1", що унеможливлює можливість вільно розпоряджатись належним йому нерухомим майном.

У зв'язку з чим заявник просить встановити факт належності йому правовстановлюючих документів, а саме:

- державного акту на право приватної власності на землю, виданого на ім'я ОСОБА_1, від 07 грудня 2001 року, зареєстрованого в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 18288, яким передано у приватну власність земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва площею 5,060 га в межах згідно з планом, розташовану на території Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області;

- державного акту на право приватної власності на землю, виданого на ім'я ОСОБА_1, від 18 квітня 2000 року, зареєстрованого в книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 13963, яким передано у приватну власність земельну ділянку площею 0,7201 га в межах згідно з планом, розташовану на території АДРЕСА_1,для будівництва та обслуговування житлового будинку 0,250 га та для ведення особистого підсобного господарства 0,4701 га;

- свідоцтва про право власності на житловий будинок, виданого 14 січня 2002 року Новомосковською районною державною адміністрацією, згідно якого цілий житловий будинок, розташований в АДРЕСА_1 дійсно належить ОСОБА_1. Свідоцтво видане на підставі розпорядження голови Новомосковської районної державної адміністрації від 02 січня 2002 року № 1. Зазначений у свідоцтві житловий будинок зареєстрований Новомосковською організацією технічної інвентаризації на праві приватної власності за ОСОБА_3 та записана в реєстрову книгу № 1 за № 224, з причин неможливості встановлення зазначеного факту окрім, як за рішенням суду.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з'явився, але надав суду заяву про розгляд справи за його відсутності, заявлені вимоги підтримав у повному обсязі та просив їх задовольнити (а.с. 40).

Представники заінтересованих осіб - Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, Новомосковської районної ради Дніпропетровської області, Новомосковського районного Комунального підприємства "Бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор", у судове засідання не з'явились, про день, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, причини неявки суду не повідомили, клопотань про відкладення розгляду справи не подавали, тому суд вважає можливим провести розгляд справи за їх відсутності.

У зв'язку з неявкою осіб, які приймають участь у справі, суд розглядає справу у відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до переконання, що заява обґрунтована і підлягає задоволенню виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту: 1) родинних відносин між фізичними особами; 2) перебування фізичної особи на утриманні; 3) каліцтва, якщо це потрібно для призначення пенсії або одержання допомоги по загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню; 4) реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення; 5) проживання однією сім'єю чоловіка та жінки без шлюбу; 6) належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім'ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті; 7) народження особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту народження; 8) смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті; 9) смерті особи, яка пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю або дають підстави вважати її загиблою від певного нещасного випадку внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. У судовому порядку можуть бути встановлені також інші факти, від яких залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав фізичних осіб, якщо законом не визначено іншого порядку їх встановлення

Факт належності заявнику Державного акта на право приватної власності на землю НОМЕР_3 від 18 квітня 2000 року, виданого на ім'я ОСОБА_1, Державного акта на право приватної власності на землю НОМЕР_2 від 07 грудня 2001 року, виданого на ім'я ОСОБА_1 та Свідоцтва про право власності на житловий будинок НОМЕР_4 від 14 січня 2002 року, виданого на ім'я ОСОБА_1, яке зареєстровано на ім'я ОСОБА_3 підтверджується: паспортом громадянина України, виданого на ім'я ОСОБА_1 та довідками Виконавчого комітету Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області № 2307 та № 2308 від 19 жовтня 2018 року, виходячи з наступного.

Так, у відповідності до засвідчених заявником копій:

- свідоцтва про право власності на житловий будинок НОМЕР_4 від 14 січня 2002 року, ОСОБА_1, на підставі розпорядження голови Новомосковської райдержадміністрації № 1 від 02 січня 2002 року, належить цілий житловий будинок, який розташований у АДРЕСА_1. Зазначений житловий будинок зареєстрований Новомосковською організацією технічної інвентаризації на праві приватної власності за ОСОБА_3 та записана в реєстрову книгу № 1 за реєстровим № 224 (а.с. 26).

- державного акта на право приватної власності на землю НОМЕР_3 від 18 квітня 2000 року, ОСОБА_1, який мешкає: АДРЕСА_2, на підставі рішення 14 сесії 21 скликання Голубівської сільської Ради народних депутатів від 23 грудня 1993 року передано у приватну власність земельну ділянку площею 0,7201 га в межах згідно з планом, розташовану у АДРЕСА_1 Голубівської сільської ради, з якої 0,250 га - для будівництва та обслуговування житлового будинку та 0,4701 га - для ведення особистого підсобного господарства. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 13963 (а.с. 27).

- державного акта на право приватної власності на землю НОМЕР_2 від 07 грудня 2001 року, ОСОБА_1, який мешкає: с. Видвиженець Новомосковського району, на підставі рішення 21 сесії 23 скликання Голубівської сільської Ради народних депутатів № 7 від 12 жовтня 2001 року передано у приватну власність земельну ділянку площею 5,060 га в межах згідно з планом, розташовану на території Голубівської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 18288 (а.с. 28).

З паспорта громадянина України, наданого суду в копії, НОМЕР_5, виданого 10 березня 2009 року Новомосковським МВ ГУ МВС України у Дніпропетровській області, вбачається, що він виданий на ім'я заявника ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця с. Видвиженець Новомосковського району Дніпропетровської області, який з 11 лютого 2002 року зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1, тобто адреса місця реєстрації збігається з адресою власника у правовстановлюючих документах та адресою, за якою передавалась земельна ділянка для будівництва та обслуговування житлового будинку (а.с. 22-23).

Відповідно до п. 2 ч. 1 постанови Верховної Ради України "Про перейменування окремих населених пунктів" № 1037-VIII від 17 березня 2016 року, селище Видвиженець Голубівської сільської ради Новомосковського району перейменовано на селище Миролюбівка.

Крім того, відповідно до довідки Виконавчого комітету Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області № 2307 від 19 жовтня 2018 року, згідно погосподарської книги № 27 за 2016-2020 роки по Голубівській сільській раді особовий рахунок НОМЕР_6, житловий будинок, який розташований за адресою АДРЕСА_1 належить громадянину ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 41). Разом з тим, згідно з довідкою Виконавчого комітету Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області № 2308 від 19 жовтня 2018 року, відповідно до погосподарської книги № 27 за 2016-2020 роки по Голубівській сільській раді особовий рахунок НОМЕР_6, земельний пай площею 5,060 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, що розташований на території Голубівської сільської ради та земельна ділянка загальною площею 0,7201 га, що розташована за адресою АДРЕСА_1, дійсно належать громадянину ОСОБА_1 (а.с. 42).

З огляду на викладене, випливає наявність розбіжностей в написанні прізвища заявника в правовстановлюючому документі про належність нерухомого майна та його паспорті, що є перешкодою у здійсненні ним своїх прав як власника нерухомого майна.

Таким чином, факт належності ОСОБА_1 свідоцтва про право власності на житловий будинок НОМЕР_4 від 14 січня 2002 року, виданого на підставі розпорядження голови Новомосковської райдержадміністрації № 1 від 02 січня 2002 року, згідно якого цілий житловий будинок, який розташований у АДРЕСА_1, належить на праві приватної власності ОСОБА_1 та який зареєстрований Новомосковською організацією технічної інвентаризації на праві приватної власності за ОСОБА_3 і записаний в реєстрову книгу № 1 за реєстровим № 224, знайшов своє підтвердження в зібраних у справі доказах і вимоги заявника підлягають задоволенню. Як і підлягають задоволенню факт належності ОСОБА_1 державного акта на право приватної власності на землю НОМЕР_3 від 18 квітня 2000 року виданого на підставі рішення 14 сесії 21 скликання Голубівської сільської Ради народних депутатів від 23 грудня 1993 року, яким передано у приватну власність земельну ділянку площею 0,7201 га в межах згідно з планом, розташовану у АДРЕСА_1 Голубівської сільської ради, з якої 0,250 га - для будівництва та обслуговування житлового будинку та 0,4701 га - для ведення особистого підсобного господарства. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 13963 і державного акта на право приватної власності на землю НОМЕР_2 від 07 грудня 2001 року, виданого на підставі рішення 21 сесії 23 скликання Голубівської сільської Ради народних депутатів № 7 від 12 жовтня 2001 року, яким передано у приватну власність земельну ділянку площею 5,060 га в межах згідно з планом, розташовану на території Голубівської сільської ради для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Акт зареєстровано в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 18288, виданих на ім'я ОСОБА_1.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 4, 81, 82, 141, 142, 259, 263-265, 268, 272, 273, 293, 315, 319 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Заяву ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: Голубівська сільська рада Новомосковського району Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 04340402, 51230, Дніпропетровська область, Новомосковський район, с. Голубівка, вул. Лесі Українки, 20 ), Новомосковська районна рада Дніпропетровської області (код ЄДРПОУ 25722065, 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Шевченко, 7 ), Новомосковське районне Комунальне підприємство "Бюро технічної інвентаризації "Інвентаризатор" ( 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Гетьманська, 22/40 ) про встановлення факту належності правовстановлюючого документа - задовольнити.

Встановити факт приналежності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , Державного акта на право приватної власності на землю площею 0,7201 га в межах згідно з планом, розташовану на території АДРЕСА_1, з яких 0,250 га - для будівництва та обслуговування житлового будинку та 0,4701 га - для особистого підсобного господарства, НОМЕР_3, виданого на ім'я ОСОБА_1, який мешкає за адресою: АДРЕСА_2, на підставі рішення 14 сесії 21 скликання Голубівської сільської Ради народних депутатів від 23 грудня 1993 року, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 13963 від 18 квітня 2000 року.

Встановити факт приналежності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , свідоцтва про право власності на житловий будинок, який розташований за адресою: АДРЕСА_1, НОМЕР_4, виданого на ім'я ОСОБА_1, на підставі розпорядження голови Новомосковської райдержадміністрації № 1 від 02 січня 2002 року, зареєстрований Новомосковською організацією технічної інвентаризації на праві приватної власності за ОСОБА_3, записаний в реєстрову книгу № 1 під реєстровим № 224 від 14 січня 2002 року.

Встановити факт приналежності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 , Державного акта на право приватної власності на землю площею 5,060 га в межах згідно з планом, розташовану на території Голубівської сільської ради Новомосковського району Дніпропетровської області, для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, НОМЕР_2, виданого на ім'я ОСОБА_1, який мешкає за адресою: с. Видвиженець Новомосковського р-на, на підставі рішення 21 сесії 23 скликання Голубівської сільської Ради народних депутатів № 7 від 12 жовтня 2001 року, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 18288 від 07 грудня 2001 року.

Судові витрати віднести на рахунок заявника.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повне рішення суду складено 19 жовтня 2018 року.

Суддя Г.Є. Майна

Дата ухвалення рішення19.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77317865
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —183/3986/18

Рішення від 19.10.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 10.08.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

Ухвала від 09.07.2018

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Майна Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні