Ухвала
від 21.03.2012 по справі 2-267/12
СТОРОЖИНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-267/12

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.03.2012 Суддя Сторожинецького районного суду Чернівецької області Бужора В.Т., ознайомившись з позовною заявою та поданими до неї матеріалами Публічного акціонерного товариства «ПриватБанк» , в інтересах якого діє ОСОБА_1, до ОСОБА_2 про звернення стягнення,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 про звернення стягнення.

Згідно ч.1 ст.3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому ЦПК, звернутись до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод та інтересів.

Звернення до суду здійснюється шляхом подання до суду позовної заяви, яка викладається у писмовій формі.

З вимог пунктів 3, 5, 6 частини 2 статті 119 ЦПК України вбачається, що в позовній заяві повинно міститися зміст позовних вимог, виклад обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, якими позивач обгрунтовує кожну обставину.

Після відкриття провадження під час розгляду справи по суті судом встановлено, що позивач просить суд звернути стягенння на предмет іпотеки -майнові права на отримання у власність квартири, що знаходиться по вул.Чаплигіна,53/10 в м.Сторожинець, - шляхом продажу предмету іпотеки позивачем від імені ОСОБА_2 іншому покупцю, та просить суд виселити ОСОБА_2 та інших осіб, які зареєстровані та проживають у вказаній квартирі.

При цьому позивач не виклав обставини щодо обгрунтування вимоги надання йому права продажу предмета іпотеки саме від імені ОСОБА_2, та не надав докази на їх підтвердження.

Крім цього виселення з предмету іпотеки регулюється ч.1 ст.40 Закону України «Про іпотеку»та ст..109 ЖК України, з вимог яких вбачається, що звернення стягнення на предмет іпотеки житловий будинок чи житлове приміщення є підставою для виселення всіх мешканців.

Але позивач, в обґрунтування вимоги про виселення відповідача та інших осіб з квартири, що знаходиться по вул.Чаплигіна,53/10 в м.Сторожинець, не надав докази, що вона завершена будівництвом і є окремим жилим приміщенням.

Згідно ч.3 ст.109 ЖК України звернення стягнення на передане в іпотеку жиле приміщення є підставою для виселення всіх громадян, що мешкають у ньому, за винятками, встановленими законом. Після прийняття кредитором рішення про звернення стягнення на передані в іпотеку житловий будинок чи житлове приміщення шляхом позасудового врегулювання на підставі договору всі мешканці зобов'язані на письмову вимогу іпотекодержателя або нового власника добровільно звільнити житловий будинок чи житлове приміщення протягом одного місяця з дня отримання цієї вимоги, якщо сторонами не погоджено більший строк. Якщо громадяни не звільняють жиле приміщення у встановлений або інший погоджений сторонами строк добровільно, їх примусове

виселення здійснюється на підставі рішення суду.

Всупереч зазначеним вимога ч.3 ст.109 ЖК України позивач не надав докази на підтвердження обставини звернення з письмовою вимогою до ОСОБА_2 -як іпотекодержателя - про добровільне звільнення предмета іпотеки протягом одного місяця.

Крім того статтею 39 Закону України «Про іпотеку»визначено перелік інформації, яку необхідно вказати у рішенні суду у випадку задоволення позову про звернення стягнення на предмет іпотеки.

Всупереч вимог вказаної статті позивач не вказав чи необхідні заходи щодо забезпечення збереження предмета іпотеки або передачі його в управління на період реалізації, і якщо необхідні -то які саме; та не вказав початкову ціну предмета іпотеки (яка визначається відповідно до ч.6 ст.38 вказаного Закону) для його подальшої реалізації та не надав докази на підтвердження ціни. Відсутність вказаних даних унеможливлює ухвалення рішення суду у відповідності до вимог Закону України «Про іпотеку» .

Аналізуючи викладене, суд знаходить, що позивач порушив вимоги ст.119 ЦПК України, і подальший розгляд справи неможливий без виправлення вказаних недоліків.

Керуючись ст.ст. 3, 119, 120 ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Надати Публічному акціонерному товариству «Комерційний Банк «ПриватБанк»строк 5 днів з моменту отримання ухвали для виправлення недоліків позовної заяви Публічного акціонерного товариства «ПриватБанк» , в інтересах якого діє ОСОБА_1, до ОСОБА_2 про звернення стягнення.

Суддя:

СудСторожинецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення21.03.2012
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77322568
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-267/12

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Погрібняк О. М.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Андрієць Д. Д.

Ухвала від 21.03.2012

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

Ухвала від 05.03.2012

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

Ухвала від 14.02.2012

Цивільне

Сторожинецький районний суд Чернівецької області

Бужора В. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні