Ухвала
від 18.10.2018 по справі 754/14054/18
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/3495/18

Справа № 754/14054/18

У Х В А Л А

Іменем України

18 жовтня 2018 року м. Київ

слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва: - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

10.10.2018 року старший слідчий третього слідчого відділу кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Київської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що третім слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень слідчого, управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32017100030000034 від 24.10.2017року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що невстановлені слідством особи в співучасті з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за допомогою використання ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 (МФО НОМЕР_2 ), у співучасті із іншими невстановленими працівниками банку та ряду підконтрольних юридичних осіб в період 2011-2014 років здійснили легалізацію грошових коштів, отриманих злочинним шляхом в особливо великому розмірі. Крім того, невстановлені слідством особи в період 2011 2014 років створили (придбали) ряд підконтрольних підприємств без мети ведення фінансово-господарської діяльності, чим сприяли суб`єктам господарювання реального сектору економіки у мінімізації податкових зобов`язань, прикриваючись фактом державної реєстрації юридичної особи - товариства.

Як вказує слідчий, згідно даних відкритого інтернет-порталу Міністерства юстиції України «Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4 , у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 перебувають документи реєстраційної справи юридичних осіб, які мають ознаки фіктивності - справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ). З метою повного, об`єктивного і неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення у досудового розслідування виникла необхідність у отримати копії документів реєстраційних справ вказаних юридичних осіб, оскільки дані документи самі по собі та в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в даному провадженні. Іншим способом, аніж вилучити копії документів реєстраційних, неможливо довести обставин вчинення кримінального правопорушення, встановити осіб, які організували та здійснювали дану діяльність, а також всіх осіб причетних до викладеної вище діяльності, визначити обсяг вини кожного з них, за для правильної та неупередженої кваліфікації діяння, та притягнути кожного винного до відповідальності.

В судове засідання старший слідчий третього слідчого відділу кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 не з`явився, просить провести розгляди клопотання у його відсутність, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів підтримує у повному обсязі.

Розгляд вказаного клопотання проходив без участі особи, у володінні якої знаходяться вказані документи, оскільки слідчим виконані вимоги ч. 2 статті 163 КПК України.

Дослідивши матеріали, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, суд дійшов до наступного.

Відповідно до ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З матеріалів досудового розслідування вбачається наявність обґрунтованої підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 205, ч. 1 ст. 205 КК України.

Таким чином, враховуючи, що документи, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що іншим способом отримати зазначені документи неможливо, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого третього слідчого відділу кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити частково.

Надати старшомуслідчому третьоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьслідчого управлінняфінансових розслідуваньГоловного управлінняДФС ум.Києві ОСОБА_3 ,старшому слідчомутретього відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань Головногоуправління ДФСу м.Києві ОСОБА_10 ,старшому слідчомутретього відділурозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління фінансовихрозслідувань Головногоуправління ДФСу м.Києві ОСОБА_11 тимчасовийдоступ дооригіналів документівреєстраційних справТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_3 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_4 ),ПП « ОСОБА_7 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ПП « ОСОБА_8 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_6 ),ПП « ОСОБА_9 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_7 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_8 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 »(кодЄДРПОУ НОМЕР_9 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_10 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_11 ),що знаходятьсяу ІНФОРМАЦІЯ_5 ,розташованому заадресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, а саме: реєстраційних карток з усіма додатками до них, наказів про призначення службових осіб з усіма додатками до них, протоколів загальних зборів учасників з усіма додатками до них, договорів купівлі-продажу часток у статутному капіталі з усіма додатками до них, довіреностей на представлення інтересів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) у державних органах та установах з усіма додатками до них, статутів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), описів документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій, копій сторінок паспортів та ідентифікаційних кодів та інших документів юридичних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) за період з 01.01.2011 року по момент винесення ухвали.

Зобов`язати службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_5 , не розголошувати відомості досудового розслідування у кримінальному провадженні № 32017100030000034.

Документи надати в копіях і в повному обсязі, а в разі їх відсутності, надати засвідчені копії документів, що підтверджують їх вилучення. При відсутності будь-яких з вище перелічених документів, зазначити письмово про причину не надання документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів і речей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —754/14054/18

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Шмигельський Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні