Постанова
від 03.07.2007 по справі 10/б-867
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-867

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"03" липня 2007 р.Справа № 10/Б-867

Іменем України

Постанова

          

Господарський суд Тернопільської області у складі

Судді Півторака М.Є.

Розглянув справу

За заявою кредитора: Управління Пенсійного Фонду України в Гусятинському районі смт. Гусятин, проспект Незалежності, 50 Тернопільської області

До боржника: Гусятинського комбінату комунальних підприємств, смт. Гусятин, вул. Цехова, 78 Тернопільської області

     За участю представників:

Кредитора: Підгородецької Л.В. –головного спеціаліста - юрисконсульта УПФ в Густинському районі , довіреність № 08/04 від 05.01.2007 року ;

Боржника: Губіцької  Н.Р. –розпорядника майна, ухвала  суду від 01.03.007 року;

      Представникам сторін роз'яснено процесуальні права та обов'язки у відповідності до статті 20,22,81-1 Господарського процесуального кодексу  України.

             Суть справи:  Викладено в ухвалах господарського суду Тернопільської області від 01 березня 2007 року та 18 травня 2007 року.

          

Розглядом справи встановлено наступне:

     Згідно інформації ініціюючого кредитора в газеті “Голос України”, м. Київ  № 56 (4056) від 30 березня 2007 року було опубліковано оголошення про порушення справи про банкрутство Гусятинського комбінату комунальних підприємств, смт. Гусятин, вул. Цехова, 78 Тернопільської області.

               Відповідно до пункту 1 статті 14 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ протягом тридцяти днів від дня опублікування оголошення в  газеті “Голос України“ м. Київ про порушення справи про банкрутство Гусятинського комбінату комунальних підприємств, смт. Гусятин, вул. Цехова, 78 Тернопільської області  поступило до господарського суду чотири заяви конкурсних кредиторів про визнання грошових вимог відносно боржника та ініціюючого кредитора з додатковими вимогами.

               В результаті розгляду грошових вимог конкурсних кредиторів, у відповідності до статті 15 Закону України суд включає в Реєстр вимог кредиторів по справі № 10/Б-867 відносно боржника - Гусятинського комбінату комунальних підприємств, смт. Гусятин, вул. Цехова, 78 Тернопільської області:

1.1.Управління Пенсійного Фонду України в Гусятинському районі, смт. Гусятин, проспект Незалежності, 50 в сумі 441 325 грн. 53 коп., з яких:

- 332 396,61 грн. боргу черговість задоволення грошових вимог кредитора: друга;

- 108 928,92  грн. пені –черговість задоволення грошових вимог - шоста;

1.2.Державну податкову інспекцію у Гусятинському районі, смт. Гусятин, вул. Суходільська, 2а Тернопільської області на загальну суму 71 645 грн. 94 коп., з яких:

- 62 150,09 грн. боргу черговість задоволення грошових вимог кредитора: третя;

- 9 495,85 грн. пені –черговість задоволення грошових вимог – шоста;

1.3.Гусятинський районний центр зайнятості –робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, смт. Гусятин, вул. Тернопільська, 14 Тернопільської області на суму 19 350,14 грн.;

Черговість задоволення грошових вимог кредитора: друга;

1.4.Тернопільське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності м. Тернопіль вул. Танцорова, 51 в сумі 20 640 грн. 66 коп.

Черговість задоволення грошових вимог кредитора: друга;  

1.5.Дочірню компанію “Газ України“ Національної акціонерної компанії “Нафтогаз України“, м. Київ, вул. Полуденка, 1 в сумі 542,19 грн.

Черговість задоволення грошових вимог кредитора: четверта .

          Таким чином, сторонами по даній справі суд вважає боржника та п'ять кредиторів.

          На день винесення постанови повідомлень про виконання боржником грошових зобов'язань не поступило, а також не поступило пропозиції щодо санації боргів.

          Арбітражний керуючий Губіцька Н.Р. подала до суду протокол №1 зборів кредиторів від 17 травня 2007 року, які прийняли рішення про введення процедури ліквідації боржника; призначення ліквідатора .

          Відповідно до п. 8 статті 16 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до суду з клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна) та про призначення  ліквідатора.

Рішення зборів кредиторів від 17 травня 2007 року відповідає вимогам статті 16 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ .

      У судовому засіданні розпорядник майна Губіцька Н.Р. звернулася до суду з клопотанням про припинення її повноважень розпорядника майна по даній справі, у зв'язку з великою завантаженістю.

Пунктом 4 статті 3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ визначено, що арбітражний керуючий має право подавати до господарського суду заяву про дострокове припинення своїх повноважень.

          Губіцька Н.Р. використала надане їй ст. 3-1 Закону право про дострокове припинення своїх повноважень  як розпорядник майна Густинського комбінату комунальних підприємств, подавши відповідну заяву до господарського суду.

Розглянувши клопотання щодо припинення  повноважень, суд встановив, що клопотання підлягає до задоволення, а тому припиняє повноваження Губіцької Н.Р. як розпорядника майна Густинського комбінату комунальних підприємств.

Управління Пенсійного Фонду України в Густинському районі звернулося до суду з клопотанням про призначення ліквідатором у справі № 10/Б-867 Монастирського Франца Казимировича , жителя м. Тернопіль .

              Згідно з статтею 22 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ суд призначає ліквідатором банкрута Монастирського Ф.К., жителя м. Тернопіль (Заява Монастирського Ф.К. знаходиться в матеріалах справи)  та відкриває ліквідаційну процедуру у справі № 10/Б-867.

                На підставі  наведеного, керуючись  статтями 3-1, 22-24 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.Боржника: Гусятинський комбінат комунальних підприємств, смт. Гусятин, вул. Цехова, 78 Тернопільської області  , ідентифікаційний код 03353360 –визнати банкрутом.

2.Припинити повноваження органів управління банкрута та власників його майна щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

3.Припинити повноваження розпорядника майна Густинського комбінату комунальних підприємств смт. Гусятин вул. Цехова , 78 у справі № 10/Б-867 Губіцької Наталї Романівни, жительки м. Теребовля,  вул. Грушевського, 4, ліцензія серії №158420 від 20.11.2006 року, видана Державним департаментом з питань банкрутства..

4.Призначити ліквідатором банкрута –Густинського комбінату комунальних підприємств смт. Гусятин вул. Цехова , 78 Монастирського  Франца Казимировича, жителя м. Тернопіль вул. Вербицького,12/58, Ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 307329 від 16 березня 2007 року.

5.Покласти на ліквідатора Монастирського Ф.К., жителя м. Тернопіль  обов'язки, передбачені статтею 25 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

6.Відкрити ліквідаційну процедуру банкрута: Гусятинського комбінату комунальних підприємств, смт. Гусятин, вул. Цехова, 78 Тернопільської області  та встановити її строк - 12 місяців з дня винесення постанови.

7.Ліквідатору Монастирському Ф.К. , жителю м. Тернопіль  здійснити опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови.

8.Постанову надіслати банкруту; кредиторам; ліквідатору банкрута Монастирському Ф.К. , жителю м. Тернопіль ; розпоряднику майна Губіцькій Н.Р. м. Теребовля ; Державному реєстратору Гусятинської районної державної адміністрації, смт. Гусятин; Державній виконавчій службі у Гусятинському районі, смт. Гусятин; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3а.

 

Суддя                                                                                          М.Є. Півторак

Дата ухвалення рішення03.07.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу773598
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-867

Ухвала від 18.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 22.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 07.05.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 29.10.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Постанова від 03.07.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні