Ухвала
від 25.10.2018 по справі 908/1412/18
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО ЗАЛИШЕННЯ АПЕЛЯЦІЙНОЇ СКАРГИ БЕЗ РУХУ

25.10.2018 м.Дніпро Справа № 908/1412/18

Центральний апеляційний господарський суд в особі

судді-доповідача: Кузнецова В.О.

розглянувши апеляційну скаргу арбітражного керуючого Падалки Юрія Павловича, м. Дніпро на постанову господарського суду Запорізької області від 11.09.2018р. (суддя Юлдашев О.О.) у справі №908/1412/18

за заявою голови ліквідаційної комісії Приватного підприємства Петра Резерв Павлова С.Б. про визнання банкрутом Приватне підприємство Петра Резерв , м. Запоріжжя

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Запорізької області від 11 вересня 2018 року у справі №908/1412/18 визнано Приватне підприємство Петра Резерв , м. Запоріжжя банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначено голову ліквідаційної комісії- Павлова С.Б. якого зобов'язано у визначений законом порядок і строк здійснити ліквідаційну процедуру, надати звіт про виконану роботу та ліквідаційний баланс для затвердження. Кандидатури арбітражних керуючих Острика Сергія Юрійовича і Падалки Юрія Павловича- відхилено.

Не погодившись із зазначеною постановою, арбітражним керуючим Падалка Ю.П. подано апеляційну скаргу, в якій скаржник просить скасувати постанову суду в частині призначення ліквідатором ПП Петра Резерв голови ліквідаційної комісії Павлова Сергія Борисовича і в частині відхилення кандидатури арбітражного керуючого Падалки Ю.П.

Статтею 258 Господарського процесуального кодексу України встановлено вимоги до форми і змісту апеляційної скарги.

Згідно п. 3 ч. 3 ст. 258 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Скаржником не надано доказів надсилання копії апеляційної скарги і доданих до неї документів іншим учасникам справи: арбітражному керуючому Острику С.Ю., Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, ГУ ДФС у Запорізькій області, Олександрівському ВДВС м. Запоріжжя, Головному територіальному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 260 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених ст. 256 цього Кодексу , і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції із заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Відповідно до ст. 256 ГПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 20 днів з дня його проголошення, а в разі, якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину рішення суду, або у разі розгляду справи без повідомлення учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційну оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Враховуючи підписання повного тексту постанови 11.09.2018, скаржник повинен був звернутися з апеляційною скаргою по 01.10.2018, тоді як поштовий конверт свідчить про її направлення до суду лише 03.10.2018. Отже, строк на звернення з апеляційною скаргою є пропущеним. Клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження скаржником не подано.

З огляду на вищезазначені приписи апеляційна скарга арбітражного керуючого Падалки Юрія Павловича, м. Дніпро підлягає залишенню без руху з наданням скаржнику строку на усунення недоліків апеляційної скарги.

Центральний апеляційний господарський суд попереджає , що за приписами ч.4 ст.174 ГПК України , якщо скаржник не усуне недоліки апеляційної скарги у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною і повертається особі, що звернулася з апеляційною скаргою.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 174 , 234 , 235 , 258 , 260 Господарського процесуального кодексу України , суд -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу арбітражного керуючого Падалки Юрія Павловича, м. Дніпро на постанову господарського суду Запорізької області від 11.09.2018р. (суддя Юлдашев О.О.) у справі №908/1412/18 залишити без руху.

Надати скаржнику строк для усунення зазначених у цій ухвалі недоліків, який становить 10 днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху. Надати докази, що підтверджують дату отримання цієї ухвали.

Усунути недоліки, встановлені в ухвалі суду шляхом подання:

- доказів надсилання копії апеляційної скарги і доданих до неї документів іншим учасникам справи;

- обґрунтоване клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарженн постанови господарського суду Запорізької області.

Копію ухвали надіслати арбітражному керуючому Падалці Ю.П., м. Дніпро .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Суддя В.О. Кузнецов

Дата ухвалення рішення25.10.2018
Оприлюднено25.10.2018

Судовий реєстр по справі —908/1412/18

Ухвала від 01.06.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Судовий наказ від 26.01.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 26.01.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 15.04.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 27.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні