Ухвала
від 25.10.2018 по справі 717/1422/18
КЕЛЬМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №717/1422/18

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

25 жовтня 2018 року смт. Кельменці

Суддя Кельменецького районного суду Чернівецької області Туржанський В.В. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_1 до ОСОБА_2, жительки с. Бабин Кельменецького району Чернівецької області вулиця Кобилянської будинок 13 та ОСОБА_3, жительки с. Бурдюг Кельменецького району Чернівецької області, третя особа Бабинської сільська рада Кельменецького району Чернівецької області, яка розташована с. Бабин Кельменецького району Чернівецької області вулиця Шевченка будинок 15, про тлумачення заповіту , -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 подав до Кельменецького районного суду Чернівецької області позовну заяву у якій просить зміст заповіту ОСОБА_4 посвідченого 22 листопада 2012 року, ОСОБА_5, секретарем виконкому Бабинської сільської ради Кельменецького району Чернівецької області за реєстровим № 274 тлумачити наступним чином: „ … земельну ділянку кадастровим номером 7322080400:02:002:0619, площею - 0,6300 га, що належить мені на підставі державного акта на право власності на земельну ділянку - серії ЯМ № 140877, що знаходяться в селі Бабин Кельменецького району Чернівецької області заповідаю - ОСОБА_1» . Судові витрати залишити за позивачем.

Підстави позову: позов заявлений з тих підстав, що 12 липня 2017 року померла ОСОБА_4, яка склала заповіт. Відповідачі є спадкоємцями. У сторін виник спір щодо тлумачення заповіту .

Позовна заява підсудна Кельменецькому районному суду Чернівецької області.

Враховуючи наведене, вважаю, що за вищевказаною позовною заявою слід відкрити провадження у цивільній справі.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про тлумачення заповіту .

2. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити і провести підготовче судове засідання по даній цивільній справі о 10 годині 20 хвилин 21 листопада 2018 року в залі судових засідань Кельменецького районного суду Чернівецької області, який розташований в смт. Кельменці Чернівецької області, вул. Сагайдачного 39 А.

4. Запропонувати відповідачам протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження подати:

до Кельменецького районного суду Чернівецької області відзив на позов та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі неподання відзиву на позов суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами

5. Клопотань не заявлено.

6. Повідомити про підготовче судове засідання: позивача, відповідача та представника третьої особи.

7. Веб - адреса сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: kl.cv.court.gov.ua

8. В суді наявна відповідна технічна можливість і учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання.

9. Апеляційну скаргу на ухвалу щодо порушення правил підсудності може бути подано безпосередньо до апеляційного суду Чернівецької області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України апеляційні скарги подаються учасниками справи через Кельменецький районний суд Чернівецької області.

Суддя:

СудКельменецький районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення25.10.2018
Оприлюднено26.10.2018
Номер документу77394523
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —717/1422/18

Рішення від 27.11.2018

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Ухвала від 25.10.2018

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні