Ухвала
від 11.10.2018 по справі 760/20769/18
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 11-cc/824/435/2018 Слідчий суддя в 1-й інстанції: ОСОБА_1

Категорія: ст. 170 КПК Доповідач: ОСОБА_2

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2018 року місто Київ

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду у складі:

головуючого судді ОСОБА_2 ,

суддів ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_5 ,

з участю:

прокурора ОСОБА_6 ,

директора ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 ,

директора ТОВ "Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 ,

представника ТОВ "Садрит-Мора" та ТОВ "Сітібуд-Гарант" ОСОБА_9 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду апеляційні скарги директора ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та директора ТОВ "Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 , з доповненнями, які внесені останніми до своїх апеляційних скарг, на ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 16 серпня 2018 року,

ВСТАНОВИЛА:

Цією ухвалою задоволено клопотання заступника начальника ВРКП Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_10 , яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_6 , і накладено арешт на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) по ТОВ"ТВК Иєрехорн" (код ЄДР 41909687), ТОВ "Євроагротрейд" (код ЄДР 40602580), ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975), ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), ТОВ "СММП-9" (код ЄДР 19421106), на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, із забороною службовим особам та працівникам зазначених товариств, їхнім представникам за дорученням використовувати або будь-яким чином відчужувати вищезазначене майно.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, директор ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та директор ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 подали апеляційні скарги, з доповненнями, які внесені кожним з них до своєї апеляційної скарги.

В своїх апеляційних скаргах та доповненнях до них директори ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 ставлять питання про поновлення їм строку на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді, просять скасувати цю ухвалу в частині накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) та ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713) і постановити нову ухвалу, якою у задоволенні клопотання органу досудового розслідування в частині накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) та ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713) відмовити.

В обґрунтування клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження директори ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 зазначають, що про наявність оскаржуваної ухвали їм стало відомо лише 05вересня 2018 року після звернення за правовою допомогою до адвоката, яким було отримано зазначену ухвалу слідчого судді шляхом доступу до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Стосовно ухвали слідчого судді, то директори ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 вважають її незаконною і необґрунтованою. Зокрема, апелянти стверджують, що висновки слідчого судді щодо здійснення ТОВ "Садрит-Мора" та ТОВ"Сітібуд-Гарант" своєї діяльності поза межами правового поля є необґрунтованими. Також вони вважають безпідставними висновки слідчого судді, що сума ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ ТОВ "Садрит-Мора" та ТОВ"Сітібуд-Гарант" є предметом протиправної діяльності. Крім того, автори апеляцій запевняють, що оскаржуваною ухвалою слідчий суддя обмежив право юридичних осіб володіти та користуватись належним майном, а відповідні обмеження завдають економічних збитків товариствам та їх діловій репутації.

Заслухавши доповідь судді-доповідача, пояснення директорів ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 , ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 та їх представника ОСОБА_9 , які підтримали кожну апеляційну скаргу, з доповненнями до кожної з них, і просили їх задовольнити, пояснення прокурора, який заперечував проти задоволення апеляційних скарг та просив залишити ухвалу слідчого судді без змін, вивчивши матеріали провадження і перевіривши доводи кожної апеляційної скарги, з доповненнями до кожної з них, колегія суддів вважає, що строк на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді директори ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 не пропустили з огляду на положення абзацу 2 ч.3 ст. 395 КПК України, а їх апеляційні скарги, з доповненнями, які внесені останніми до своїх апеляційних скарг, підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів провадження, Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32018110000000037, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 травня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

Органи досудового розслідування посилаються на те, що на території Київської області діє група осіб, які використовують реквізити та поточні рахунки юридичних осіб із ознаками фіктивності з метою умисного ухилення від сплати податків шляхом документального оформлення господарських операцій, що свідчать про нібито купівлю-продаж товарно-матеріальних цінностей, послуг або укладання угод про надання поворотної фінансової допомоги.

В ході аналізу Єдиного реєстру податкових накладних та Д5 до Декларацій з податку на додану вартість ТОВ "Перспектива", поданих та зареєстрованих відповідним чином протягом 2016 2018 років в органах ДФС, встановлено, що основними постачальниками являються:

- ТОВ "Євроагротрейд" (код ЄДР 40602580) на загальну суму податкового кредиту з ПДВ у розмірі 2298215 гривень, яке протягом 2016 2018 років постачало різного роду комплектуючі для залізниці (рейки, болти для рейок, шпали), фарбу, анкерні деталі, електричні дроти, цукор білий, будівельні матеріали та послуги по ремонту залізничних колій, однак ні послуг, ні зазначеного асортименту товару останнє не придбавало, що свідчить про неможливість постачання вказаних товарів, робіт та послуг до ТОВ"Перспектива";

- ТОВ Фірма "СММП-9" (код ЄДР 19421106) на загальну суму податкового кредиту з ПДВ у розмірі 1543299 гривень, яке протягом 2016 2018 років постачало різного роду деревину (рейка, брус, профіль, дошка обрізна), люки чавунні, труби, плити бетонні, будівельні суміші (пісок, щебінь), радіатори, баки розширення, теплові котли та інше, проте зазначеного асортименту товару останнє не придбавало, що свідчить про неможливість постачання вказаних товарів, робіт та послуг до ТОВ "Перспектива";

- ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) на загальну суму податкового кредиту з ПДВ у розмірі 862342 гривні, яке протягом 2016 2018 років постачало суміші бетонні важкі та послуги по ремонту залізничних колій і перегонів, послуги по ремонту дошкільних закладів та закладів МОЗ, однак ні послуг, ні зазначеного асортименту товару останнє не придбавало, що свідчить про неможливість постачання вказаних товарів, робіт та послуг до ТОВ "Перспектива".

Вказані підприємства протягом 2016 2018 років, безпідставно сформувавши податковий кредит, сприяли ТОВ "Перспектива" в умисному ухиленні від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, на загальну суму 4703856 гривень, що, відповідно до диспозиції ст. 212 КК України, станом на 01 січня 2018 року являється особливо великим розміром, тобто більше ніж у 5000 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Окрім цього, встановлено, що даній групі осіб також підконтрольні ТОВ"Спецмонтажремонт" (код ЄДР 30846363), ТОВ "Альтіс-Дизайн" (код ЄДР 34436477), ТОВ "Ліфт Експерт" (код ЄДР 40568257), TOB "ВК Алькасар" (код ЄДР 41257738), TOB "ТВК Иєрехорн" (код ЄДР 41909687), ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), ПП "Ялик" (код ЄДР 34019103), КП БМР НВУК "Рось-Консул" (код ЄДР 31034024), ТОВ "Ві.Ай.Пі. Медіа Груп" (код ЄДР 33679314), ФОП ОСОБА_11 (код НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_12 (код НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_13 (код НОМЕР_3 ), ТОВ "НКЦ "Енергія" (код ЄДР 39744561).

Відповідно до АІС "Податковий Блок", у вищевказаних підприємств відсутні будь-які виробничі чи складські потужності, власний чи орендований транспорт, наймані працівники в кількості, достатній для здійснення фінансово-господарської діяльності.

Також встановлено, що зазначені підприємства звітуються до органів ДФС в електронному вигляді, використовуючи наступні IP-адреси підключення до мережі Інтернет: НОМЕР_4 , НОМЕР_5 та НОМЕР_6 . Це свідчить про використання у незаконній діяльності офісних приміщень, що розташовані за трьома різними адресами або вказані дії вчинюються з метою приховування незаконної діяльності вказаної вище групи осіб.

Як вважають органи досудового розслідування, приведені факти свідчать, що діяльність вищезазначених осіб здійснюється приховано, оскільки підприємства реєструються на підставних чи померлих осіб, перерахунок коштів по рахунках здійснюється без офіційного відображення в реєстрах бухгалтерського та податкового обліків, що можливо відслідкувати лише за наявності виписок про рух коштів по рахунках перелічених вище суб`єктів господарювання, оригінали укладених документів приховуються від органів досудового розслідування та інше.

Крім того, як запевняють органи досудового розслідування, ними встановлено, що ТОВ "Євроагротрейд", ТОВ "Сітібуд-Гарант", ТОВ"Спецмонтажремонт", КП БМР Центр "Рось-Консул", ТОВ "Ві.Ай.Пі Медіа Груп", ПП "Ялик", ТОВ "Альтіс-Дизайн", ТОВ "Лфіт Експерт", TOB "ВК Алькасар", TOB "ТВК Иєрехорн", ТОВ "Садрит-Мора", ТОВ "Фірма "СММП-9", ТОВ "НКЦ "Енергія", ФОП ОСОБА_11 , ФОП ОСОБА_13 не мають основних засобів, власних або орендованих офісних та складських приміщень, працівників, тобто всіх складових частин для забезпечення проведення законної фінансово-господарської діяльності, та звітуються із однієї фактичної адреси.

З таких фактів вбачається, що діяльність зазначених СГД здійснюється поза межами правового поля, що, у свою чергу, свідчить про не набуття ними належної цивільної право-дієздатності. Таким чином, операції зазначених вище юридичних осіб є фіктивними правочинами, та такими, що вчинені без наміру створення правових наслідків, які обумовлювались цими правочинами (ст. 234 Цивільного Кодексу України).

Встановлено, що функціонування протиправної схеми з незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість та валових витрат для підприємств реального сектору економіки і подальшого обготівковування грошових коштів, отриманих від такої діяльності, здійснюється з використанням розрахункових рахунків ТОВ "ТВК Иєрехорн" (код ЄДР 41909687), ТОВ "Євроагротрейд" (код ЄДР 40602580), ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975), ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), ТОВ "СММП-9" (код ЄДР 19421106).

Зокрема, згідно з аналізом наявних автоматизованих інформаційних систем ДФС України АІС "Податковий Блок", у Державній казначейській службі України (МФО 899998, юридична адреса: 01601, місто Київ, вул. Бастіонна, 6) відкрито рахунки перелічених вище підприємств з ознаками фіктивності, а саме: - ТОВ "ТВК Иєрехорн" (код ЄДР 41909687) № НОМЕР_7 (українська гривня); - ТОВ"Євроагротрейд" (код ЄДР 40602580) № НОМЕР_8 (українська гривня); - ТОВ"Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) № НОМЕР_9 (українська гривня); - ТОВ"Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713) № НОМЕР_10 (українська гривня); - ТОВ "СММП-9" (код ЄДР 19421106) № НОМЕР_11 (українська гривня).

Також встановлено, що незаконно сформований переліченими вище підприємствами з ознаками фіктивності податковий кредит з ПДВ після його надходження на рахунки електронного адміністрування ПДВ, які відкриті у Держказначействі України (код 899998), планувалось невідкладно використовувати для реєстрації у ЄРПН податкових накладних в адресу підприємств-вигодонабувачів з метою ухилення від сплати податків.

09 серпня 2018 року (датоване 07 серпня 2018 року) заступник начальника ВРКП Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_10 , за погодженням із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_6 , звернувся до Солом`янського районного суду міста Києва з клопотанням про накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) по ТОВ"ТВК Иєрехорн" (код ЄДР 41909687), ТОВ "Євроагротрейд" (код ЄДР 40602580), ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975), ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), ТОВ"СММП-9" (код ЄДР 19421106), на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, із забороною службовим особам та працівникам ТОВ"ТВК Иєрехорн" (код ЄДР 41909687), ТОВ "Євроагротрейд" (код ЄДР 40602580), ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975), ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), ТОВ"СММП-9" (код ЄДР 19421106), їхнім представникам за дорученням використовувати або будь-яким чином відчужувати вищезазначене майно.

Це клопотання мотивовано необхідністю забезпечення запобігання протиправним діям з використанням сум ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ), припинення злочинної діяльності, в подальшому відшкодування спричинених збитків, забезпечення можливих у майбутньому цивільних позовів та конфіскації майна, а також збереження речових доказів.

Ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 16 серпня 2018 року вказане клопотання органу досудового розслідування про арешт майна було задоволено.

Оскільки дана ухвала оскаржена тільки директорами ТОВ "Садрит-Мора" таТОВ"Сітібуд-Гарант", то колегія суддів, відповідно до ч. 1 ст. 404 КПК України, переглядає ухвалу слідчого судді в межах їх апеляційних скарг, а щодо інших осіб, на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) яких накладено арешт вказаною ухвалою слідчого судді, то в цій частині питання законності та обґрунтованості накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) останніх колегією суддів не вирішується.

Задовольняючи дане клопотання органу досудового розслідування, внесене в межах кримінального провадження №32018110000000037, в частині накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) по ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975), ТОВ"Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, із забороною службовим особам та працівникам, їхнім представникам за дорученням використовувати або будь-яким чином відчужувати вищезазначене майно, слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, прийшов до висновку, що існують достатні правові підстави для накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) по ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) та ТОВ"Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, із забороною службовим особам та працівникам, їхнім представникам за дорученням використовувати або будь-яким чином відчужувати вищезазначене майно, з огляду на необхідність забезпечення запобігання протиправним діям з використанням сум ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ), припинення злочинної діяльності, в подальшому відшкодування спричинених збитків, забезпечення можливих у майбутньому цивільних позовів та конфіскації майна, а також збереження речових доказів.

З таким рішенням слідчого судді погодитися неможливо з огляду на наступні обставини.

У відповідності до ч. 10 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладено у встановленому цим КПК порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Арешт суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) зазначеною нормою КПК України не передбачений, як не передбачено і можливості накладення арешту на кошти, які знаходяться на електронному рахунку платника ПДВ, відкритому в Казначействі.

Це випливає не тільки із положень ч. 10 ст. 170 КПК України, а і з того, що арешт суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) фактично унеможливить перерахування платником податку коштів з власного поточного рахунку в сумах, необхідних для збільшення розміру суми, на яку платник податку має право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН), а також у сумах, недостатніх для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов`язань з цього податку.

Отже, органом досудового розслідування було внесено клопотання про арешт майна, на яке законом не визначена можливість його арешту, а тому слідчий суддя безпідставно задовольнив таке клопотання.

Крім того, при застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження слідчий суддя повинен був діяти у відповідності до вимог КПК України та судовою процедурою гарантувати дотримання прав, свобод і законних інтересів осіб, а також умов, за яких жодна особа не була б піддана необґрунтованому процесуальному обмеженню.

Так, при вирішенні питання про арешт майна для прийняття законного і обґрунтованого рішення слідчий суддя, згідно ст. ст. 94, 132, 173 КПК України, повинен був врахувати: існування обґрунтованої підозри щодо вчинення злочину та достатність доказів, що вказують на вчинення злочину; правову підставу для арешту майна; можливий розмір шкоди, завданої злочином; наслідки арешту майна для третіх осіб; розумність і співмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Відповідні дані повинні були міститися і у клопотанні заступника начальника ВРКП Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_10 , який звернувся з проханням арештувати майно, оскільки, згідно зі ст. 1 Першого протоколу Конвенції про захист прав та основоположних свобод, будь-яке обмеження права власності повинно здійснюватися відповідно до закону, а отже суб`єкт, який ініціює таке обмеження, повинен обґрунтувати свою ініціативу з посиланням на норми закону.

Між тим, орган досудового розслідування у клопотанні, хоча і визначив метою накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) забезпечення відшкодування спричинених збитків, забезпечення можливих у майбутньому цивільних позовів та конфіскації майна, а також забезпечення збереження речових доказів, однак жодна така мета арешту майна ним не доведена.

Зокрема, в даному випадку арешт не може бути накладений на майно з метою забезпечення відшкодування, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), оскільки в матеріалах судового провадження жодних даних про наявність цивільного позову, причому, розмір якого є обґрунтованим, не міститься (п. 4 ч.2 та ч. 6 ст. 170 КПК України).

Не може бути накладений арешт на майно за матеріалами даного судового провадження і з метою конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи, так як у справі жодній особі не повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, а кримінальне правопорушення, за яким здійснюється досудове розслідування, не входить до переліку злочинів, які, відповідно до ст. 96-3 КК України, є підставою для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру (п. 3 ч. 2 та ч. 5 ст. 170 КПК України).

Стверджуючи, що суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) є предметом протиправної діяльності, об`єктом та знаряддям злочину, тобто містять ознаки речових доказів, орган досудового розслідування не визнав їх у встановленому порядку речовими доказами у кримінальному провадженні, що само по собі нівелює мету накладення на них арешту забезпечення збереження речових доказів, оскільки неможливо забезпечити збереження того, чого у кримінальному провадженні не існує. Речовими доказами у даному кримінальному провадженні визнані грошові кошти, які містяться на рахунках ТОВ "Садрит-Мора" та ТОВ"Сітібуд-Гарант", відкритих у ПАТ КБ "Приватбанк" (МФО 321842), але питання про їх арешт у клопотанні органу досудового розслідування не ставиться.

Таким чином, колегія суддів приходить до висновку, що органом досудового розслідування навіть за умови можливості накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) не доведено саме законних підстав для їх арешту, а тому слідчий суддя безпідставно наклав арешт на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) по ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) та ТОВ"Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713).

На підставі вищевикладених обставин, які свідчать про однобічність, неповноту і необ`єктивність судового розгляду, ухвала слідчого судді підлягає скасуванню, як незаконна та необґрунтована, а апеляційні скарги директорів ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 , з доповненнями, які внесені останніми до своїх апеляційних скарг, задоволенню, з постановленням апеляційним судом нової ухвали про відмову у задоволенні клопотання заступника начальника ВРКП Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_10 як такого, що внесено до суду з порушенням ч. 10 ст. 170 КПК України та за недоведеності необхідності арешту майна, який при викладених у клопотанні обставинах явно порушуватиме справедливий баланс між інтересами власників майна, гарантованими законом, і завданням цього кримінального провадження.

Керуючись ст. ст. 170, 171, 173, 309, 376, 404, 405, 407, 422 КПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

Апеляційні скарги директорів ТОВ "Садрит-Мора" ОСОБА_7 та ТОВ"Сітібуд-Гарант" ОСОБА_8 , з доповненнями, які внесені останніми до своїх апеляційних скарг, задовольнити.

Ухвалу слідчого судді Солом`янського районного суду міста Києва від 16 серпня 2018 року, якою задоволено клопотання заступника начальника ВРКП Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_10 , погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_6 , в частині накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) і ТОВ "Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, із забороною службовим особам та працівникам цих товариств, їхнім представникам за дорученням використовувати або будь-яким чином відчужувати вищезазначене майно, скасувати.

Постановити нову ухвалу, якою в задоволенні клопотання заступника начальника ВРКП Слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Київській області ОСОБА_10 , погодженого із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Київської області ОСОБА_6 , в частині накладення арешту на суми ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ (ліміту ПДВ) ТОВ "Сітібуд-Гарант" (код ЄДР 40588975) і ТОВ"Садрит-Мора" (код ЄДР 41909713), на які вказані платники мають право зареєструвати податкові накладні та/або розрахунки коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, із забороною службовим особам та працівникам цих товарист, їхнім представникам за дорученням використовувати або будь-яким чином відчужувати вищезазначене майно, відмовити.

Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

СУДДІ:




ОСОБА_2 ОСОБА_3 ОСОБА_4

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення11.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77413974
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/20769/18

Ухвала від 11.10.2018

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Лашевич Валерій Миколайович

Ухвала від 16.08.2018

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Сенін В. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні