Рішення
від 03.09.2018 по справі 199/4842/18
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/4842/18

(2/199/2312/18)

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

03 вересня 2018 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська

у складі: головуючого судді Якименко Л.Г.

за участю секретаря Купецької Г.О.

представника позивача Заніздри А.П., представника третьої особи Козир О.В., представника третьої особи Глотової І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Дніпропетровську цивільну справу за позовом Органу опіки та піклування в особі виконкому Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради до ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Самарської районної у місті Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, Центр соціальної служб для сім'ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, про позбавлення батьківських прав, про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В:

Орган опіки та піклування в особі виконкому Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради звернувсядо суду з позовом до відповідачів ОСОБА_5 та ОСОБА_6, треті особи Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Самарської районної у місті Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, Центр соціальної служб для сім'ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, про позбавлення їх батьківських прав у відношенні неповнолітнього сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1.

В обґрунтування позову посилається на те, що з 03.02.2011 року на обліку Управління-служби у справах дітей Самарської районної у місті ради перебуває дитина, яка залишилася без батьківського піклування, ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, у зв'язку з тим, що батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків.

Батьки дитини ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, перебувають у зареєстрованому шлюбі між собою з 2001 року, що підтверджується свідоцтвом про шлюб серія НОМЕР_3, виданим відділом реєстрації актів громадянського стану Кіровського районного управління юстиції міста Дніпропетровська.

В шлюбі ІНФОРМАЦІЯ_1 року народився - син ОСОБА_8.

Мати дитини - ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, відповідно до її паспорта НОМЕР_4, виданого Красногвардійським РВ ДМУ УМВС України в Дніпропетровській області та довідки про реєстрацію місця проживання особи № 7362 від 15.05.2018, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3, але фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1.

Батько дитини - ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1.

За адресою фактичного мешкання батьків не створені умови для проживання, виховання та розвитку неповнолітнього, що підтверджується актом обстеження умов проживання від 02.04.2018 № 03/1800.

Дитина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1,проживає разом з дідусем ОСОБА_10, 1947 року народження, за адресою: АДРЕСА_2.

Неповнолітнього ОСОБА_8 виховує та утримує його дідусь. Батьки дитини ухиляються від виконання батьківських обов'язків, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з сином у достатньому обсязі; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм моралі; не виявляють інтересу до його внутрішнього світу; не створюють умов для отримання ним освіти, з дитиною взагалі не проживають та не виявляють наміру повернути сина у свою сім'ю.

Відповідно до характеристики КЗО СЗШ № 24 від 08.09.2016 року дитина ОСОБА_8 навчається у школі з першого класу. До навчання абсолютно байдужий, часто не виконує домашні завдання, не проявляє інтересу до жодного предмета. Тому має оцінки 1-4, хоча може навчатися краще. Вихованням та навчанням хлопчика займається дідусь. Він забезпечує ОСОБА_8 харчуванням в школі, належним шкільним приладдям та формою, піклується про здоров'я дитини. Батьки у вихованні сина участі не приймають, матеріально не забезпечують, живуть від дитини окремо і бажання забрати до себе хлопчика не мають, оскільки ніде не працюють, зловживають спиртними напоями. Ситуація не змінилась і по сьогоднішній день, що підтверджуються характеристиками навчального закладу від 15.09.2017 та від 08.05.2018 року.

Крім того, за інформацією управління-служби у справах дітей Самарської районної у місті Дніпрі ради від 05.12.2017 з'ясовано, що більше чотирьох місяців тому батьки забрали свідоцтво про народження неповнолітнього сина для оформлення йому паспорта і до теперішнього часу оформлення документи не здійснили. На прохання дідуся та ОСОБА_8 прискорити оформлення документу та надати будь-яку матеріальну допомогу на утримання дитини батьки не реагують. Зазначено, що ОСОБА_8 спілкується з батьками, приїздить до них у гості, але контакт між сином та батьками на цьому закінчується.

Амур-Нижньодніпровським відділенням поліції також повідомлено та встановлено, що батьки ОСОБА_8 дійсно на протязі тривалого часу (понад 10 років) вихованням свого сина та його доглядом, створенням йому умов, необхідних для здорового та повноцінного способу життя, не займалися. 02.04.2018 року у відношенні ОСОБА_6, 1977 року народження, складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

З метою отримання інформації щодо сім'ї, фахівцями Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті ради також проведені бесіди із сусідами, які повідомили, що ОСОБА_6 та ОСОБА_5 зловживають алкоголем та ведуть асоціальний спосіб життя.

Під час комісійного відвідування батьків за адресою: АДРЕСА_1, проведено бесіду з ОСОБА_6, у ході якої остання пояснила, що дійсно не займається вихованням дитини у зв'язку з вживанням спиртними напоями. На засіданні комісії з питань захисту прав дитини Амур- Нижньодніпровського району м. Дніпра вирішено рекомендувати Органу опіки та піклування підготувати та надати до суду позовну заяву про позбавлення батьківських прав ОСОБА_5, 1979 року народження, та ОСОБА_6, 1977 року народження,у зв'язку з ухиленням останніх від виконання батьківських обов'язків по вихованню дитини ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Окремо позивач звертає увагу суду на той факт, що справа про позбавлення батьківських прав для ОСОБА_6 вже не вперше.

Рішенням Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська від 15.11.2007 року ОСОБА_6 була позбавлена батьківських прав відносно на той час малолітньої ОСОБА_13, ІНФОРМАЦІЯ_9, у зв'язку з ухиленням від виконання батьківських обов'язків.

Вказаним рішенням було встановлено, що ОСОБА_6, намагаючись влаштувати особисте життя, вихованню доньки належної уваги не приділяла, матеріально не забезпечувала. У 2001 році вона зареєструвала шлюб з ОСОБА_5 і живе своїм життям, передала доньку на виховання батькам і усунулась від виконання батьківських обов'язків. Понад п'ять років малолітня ОСОБА_13 виховувалась у сім'ї бабусі, завдяки якій дитина навчалася у школі, мала належні умови для проживання та розвитку.

З урахуванням наведеного, можливо зробити висновок про те, що ситуація в сім'ї ОСОБА_5 повторюється, ОСОБА_6 продовжує вести асоціальний спосіб життя, свідомо не виконує батьківські обов'язки, адже чітко обізнана з правовими наслідками їх невиконання.

Системний аналіз викладених обставин дає аргументовані підстави вважати, що ухилення матір'ю ОСОБА_6 та батьком ОСОБА_5,від виконання батьківських обов'язків відносно неповнолітнього сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, має системний та постійний характер.

Зазначені факти, як кожено кремо, так і в сукупності, можна розцінювати як свідоме нехтування матір'ю ОСОБА_6 та батьком ОСОБА_5, відносно яких мають бути вжиті заходи сімейно-правової відповідальності, яка настає при винній поведінці батьків (одного з них) на підставах і у порядку, передбачених законом.

Враховуючи вищевикладене, позивач Орган опіки та піклування, в особі Виконавчого комітету Амур-Нижньодніпровської районної у м. Дніпрі ради просив суд позбавити батьківських прав батька, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2 та матір ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, відносно неповнолітнього сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, передати неповнолітнього ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, Органу опіки та піклування виконавчого комітету Амур - Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради для проведення заходів соціально - правового захисту його прав та інтересів, стягнути із ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2,аліменти на утримання дитини ОСОБА_8,ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини усіх видів доходів, але не менше, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на користь особи, яка буде виконувати обов'язки опікуна, стягнути з ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3,аліменти на утримання дитини ОСОБА_8,ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини усіх видів доходів, але не менше, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на користь особи, яка буде виконувати обов'язки опікуна та накласти заборону на відчуження житла та майна за адресою: АДРЕСА_1, співвласником якого є неповнолітній ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Представник позивача Заніздра А.П. у судовому засіданні, надав пояснення аналогічні викладеним у позовній заяві, та додатково зазначив, що батьки ОСОБА_8 ухиляються від виконання батьківських обов'язків та понад 10 років не займаються вихованням дитини. Мати зловживає спиртними напоями. На даний час ОСОБА_8 проживає з дідусем. Комісія із захисту прав дитини Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпра рекомендує позбавити відповідачів батьківських прав відносно їхнього сина, оскільки невиконання ними батьківських обов'язків носить систематичний та постійний характер. Проти постановлення заочного розгляду не заперечував.

Відповідач ОСОБА_5 у судове засідання не з'явився, причину неявки суду не повідомив, про дату, час і місце судового засідання повідомлявся належним чином.

Відповідачка ОСОБА_6 у судове засідання не з'явилася, причину неявки суду не повідомила, про дату, час і місце судового засідання повідомлялася належним чином.

Відповідно до ч.4 ст.223 ЦПК України у разі повторної неявки в судове засідання відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів (постановляє заочне рішення); за ч.1 ст.280 ЦПК України, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; відповідач не з'явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; відповідач не подав відзив; позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Відповідачі у судове засідання не з'явилися, причину неявки суду не повідомили, заяви про зміну місця проживання або місцезнаходження, а також відзив на позов до суду не надавали, про дату, час і місце судового засідання повідомлялися належним чином через офіційний веб-сайт судової влади України, зі згоди представника позивача суд ухвалює рішення при заочному розгляді справи, що відповідає вимогам ст. 280 ЦПК України.

Представник третьої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Самарської районної у м. Дніпрі ради Козир О.В. позов підтримала та просила його задовольнити.

Представник третьої особи Управління-служби у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради Глотова І.В.позов підтримала та просила його задовольнити.

Представник третьої особи Центру соціальної служб для сім'ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради у судове засідання не з'явився, про слухання справи був повідомлений належним чином.

Під час розгляду справи також був допитаний неповнолітній ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, який пояснив, що проживав з дідусем та бабусею з 2-х років, на даний час проживає з дідусем, оскільки бабуся померла, закінчив 9 клас. З батьками спілкується дуже мало: не знає де вони проживають, матір взагалі не бачив давно, навіть не знає про що з ними говорити. Про нього піклується лише дідусь,забезпечує його та відвідує батьківські збори в школі.

Вислухавши пояснення представника позивача, представників третіх осіб та неповнолітнього ОСОБА_8, дослідивши матеріали справи, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню частково з наступних підстав.

У судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_6 перебувають у зареєстрованому шлюбі з 18.08.2001 року, що підтверджується свідоцтвом про одруження серії НОМЕР_3 виданим 18.08.2001 року Відділом реєстрації актів громадянського стану Кіровського районного управління юстиції міста Дніпропетровська, актовий запис № 285 (а.с.17).

Від шлюбу мають сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується свідоцтвом про народження виданим 25.02.2003 року Відділом реєстрації актів громадянського стану Красногвардійського районного управління юстиції у місті Дніпропетровську, актовий запис № 111 (а.с.14).

Відповідно до Довідки про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні осіб № 7362 від 14.05.2018 року мати ОСОБА_6 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3. (а.с.18).

Відповідно до Довідки про склад сім'ї або зареєстрованих у житловому приміщенні осіб № 6898 від 14.05.2018 року батько ОСОБА_5 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.19).

Відповідно до Акту обстеження умов проживання від 02.04.2018 року № 03/1800 за вказаною адресою не створені умови для проживання, виховання та розвитку неповнолітнього сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 20).

На даний час дитина проживає разом з дідусем ОСОБА_10, ІНФОРМАЦІЯ_12 за адресою АДРЕСА_2.

Відповідно до Наказу № 3 Управління-служби у справах дітей Самарської районної у м.Дніпропетровську ради від 03.02.2011 року ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1 перебуває на обліку, як дитина, яка залишилася без батьківського піклування у зв'язку з тим, що батьки ухиляються від виконання батьківських обов'язків (а.с.16).

Відповідно до характеристик ОСОБА_8, які надавалася йому протягом останніх двох років Комунальним закладом освіти Середня загальноосвітня школа № 24 ДМР, вихованням дитини займається дідусь. Дитина до навчання абсолютно байдужа, часто не виконує домашні завдання, не проявляє інтересу до жодного предмета, тому має оцінки 1-4, хоча може навчатися краще. Дідусь забезпечує ОСОБА_8 харчуванням в школі, належним шкільним приладдям та формою, піклується про здоров'я дитини. Батьки у вихованні сина участі не приймають, матеріально не забезпечують, живуть від дитини окремо і бажання забрати до себе хлопчика не мають, оскільки ніде не працюють, зловживають спиртними напоями.

Листом Управління-служби у справах дітей Самарської районної у м.Дніпрі ради від 05.12.2017 року № 4/04-45-1944 повідомлено,що більше чотирьох місяців тому батьки забрали свідоцтво про народження неповнолітнього сина для оформлення йому паспорта і до теперішнього часу оформлення документи не здійснили. На прохання дідуся та ОСОБА_8 прискорити оформлення документу та надати будь-яку матеріальну допомогу на утримання дитини батьки не реагують. Таким чином, станом на сьогоднішній день ОСОБА_8 паспорту не має (а.с. 28).

Фахівцями Амур-Нижньодніпровського Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді неодноразово було здійснено виходи за місцем проживання батьків неповнолітнього, направлялися листи та було проведено бесіди з сусідами, в результаті чого, лише підтверджувалися факти ухилення батьків від виконання своїх батьківських обов'язків по відношенню до власного сина (а.с. 31).

Крім того, відповідно до Висновку Органу опіки та піклування виконкому Самарської районної у місті Дніпрі ради про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_5 та ОСОБА_6 відносно неповнолітнього сина, ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_13, Орган опіки та піклування виконкому Самарської районної у місті Дніпрі ради вважає за доцільне позбавити батьківських прав ОСОБА_5 та ОСОБА_6 відносно неповнолітнього сина, ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_13 (а.с.52)

Суд також приймає до уваги факт притягнення ОСОБА_6, 1977 року народження до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 КУпАП, а також, те, що відповідно до рішення Красногвардійського районного суду м.Дніпропетровська від 15.11.2007 року вона була позбавлена батьківських прав до своєї доньки ОСОБА_13, ІНФОРМАЦІЯ_9.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про те, що ОСОБА_6 продовжує вести асоціальний спосіб життя, свідомо не виконує батьківські обов'язки, адже чітко обізнана з правовими наслідками їх невиконання.

Згідно зі ст.150 Сімейного кодексу України, батьки зобов'язані піклуватися про здоров'я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Батьки зобов'язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 164 Сімейного кодексу України, мати, батько можуть бути позбавлені судом батьківських прав, якщо вона, він ухиляються від виконання своїх обов'язків по вихованню дитини.

Відповідно до п.16 Постанови Пленуму Верховного Суду України 30.03.2007 року № 3 Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських , ухилення батьків від виконання своїх обов'язків має місце, коли вони не піклуються про фізичний і духовний розвиток дитини, її навчання, підготовку до самостійного життя, зокрема: не забезпечують необхідного харчування, медичного догляду, лікування дитини, що негативно впливає на її фізичний розвиток як складову виховання; не спілкуються з дитиною в обсязі, необхідному для її нормального самоусвідомлення; не надають дитині доступу до культурних та інших духовних цінностей; не сприяють засвоєнню нею загальновизнаних норм та моралі; не виявляють інтересу до її внутрішнього світу; не створюють умов для отримання нею освіти.

Факт ухилення відповідачів від виконання батьківських обов'язків відносно своєї дитини знайшов своє підтвердження у суді, та підтверджується матеріалами справи та показами неповнолітнього свідка ОСОБА_8

Надаючи оцінку встановленим обставинам, та враховуючи інтереси дитини, суд вважає позбавити ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3 року народження, батьківських прав у відношенні неповнолітньої дитини ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Відповідно до ч. 2 ст. 166 Сімейного кодексу України особа, позбавлена батьківських прав, не звільняється від обов'язку щодо утримання дитини.

Відповідно до ч. З ст. 166 Сімейного кодексу України при задоволенні позову щодо позбавлення батьківських прав суд одночасно приймає рішення про стягнення аліментів на дитину.

Частина п'ята ст. 183 Сімейного кодексу України визначає розмір аліментів у частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини, зокрема: на одну дитину - однієї чверті.

Відповідно до ч. 2 ст. 182 Сімейного кодексу України розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини.

Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку (абз.3 ч.2 ст. 182 СК України).

Таким чином, суд вважає, позовні вимоги в частині стягнення аліментів з батьків неповнолітнього ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити.

Стосовно позовних вимог щодо накладення заборони на відчуження житла та майна за адресою: АДРЕСА_1 суд вважає відмовити, оскільки відповідно до інформації КП Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації ДОР право власності на нерухоме майно за вказаною адресою за ОСОБА_8 не зареєстровано та згідно даних Реєстру права власності на нерухоме майно відомості про реєстрацію права власності по м.Дніпропетровську за вищевказаною особою відсутні.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України з відповідачів підлягає стягненню судовий збір на користь держави у розмірі 704,80 грн. з кожного.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 19, 80, 81, 82 89, 131, 141, 223, 258, 259, 263-265, 280-283 ЦПК України, ст.ст. 150,164-167, 171, 182,183СК України, п.16 Постанови Пленуму Верховного Суду України 30.03.2007 року № 3 Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських , суд, -

В И Р І Ш И В:

Позов Органу опіки та піклування в особі виконкому Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради до ОСОБА_5, ОСОБА_6, третя особа Орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Самарської районної у місті Дніпрі ради, Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, Центр соціальної служб для сім'ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, про позбавлення батьківських прав, про позбавлення батьківських прав, - задовольнити частково.

ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця міста Дніпропетровська, позбавити батьківських прав у відношенні неповнолітнього сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1.

ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженку міста Дніпропетровська, позбавити батьківських прав у відношенні неповнолітнього сина ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1.

Передати неповнолітнього ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1, Органу опіки та піклування виконавчого комітету Амур - Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради для проведення заходів соціально - правового захисту його прав та інтересів.

Стягувати з ОСОБА_5,аліменти на утримання дитини ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1,в розмірі 1/4 частини усіх видів доходів, але не менше, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на користь особи, яка буде виконувати обов'язки опікуна.

Стягувати з ОСОБА_6,аліменти на утримання дитини ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_1,в розмірі 1/4 частини усіх видів доходів, але не менше, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на користь особи, яка буде виконувати обов'язки опікуна.

Стягнути з ОСОБА_5 на користь держави судовий збір у розмірі 704 (сімсот чотири) гривні 80 копійок.

Стягнути з ОСОБА_6 на користь держави судовий збір у розмірі 704 (сімсот чотири) гривні 80 копійок.

В іншій частині позову відмовити.

Позивач: Орган опіки та піклування Амур-Нижньодніпровської районної у місті Дніпрі ради, місцезнаходження: 49023, місто Дніпро, проспект Мануйлівський, буд. 31, код ЄДРПОУ 34734570.

Відповідач 1: ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженець міста Дніпропетровська, паспорт серії НОМЕР_2 виданий 11.04.1996 року Амур-Нижнодніпровським РВВС м.Дніпропетровська зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1.

Відповідач 2 : ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_3, уродженка міста Дніпропетровська, паспорт серіїНОМЕР_1, виданий 06.08.2009 року Красногвардійським РВ ДМУ УМВС України, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_3.

Третя особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Самарської районної у місті Дніпрі ради, місцезнаходження: 49127, м.Дніпро, вул. 20-річчя Перемоги буд. 51; код ЄДРПОУ 25724070.

Третя особа: Управління-служба у справах дітей Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, місцезнаходження: м.Дніпро, проспект Мануйлівський,31; код ЄДРПОУ 34655399.

Третя особа: Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Амур-Нижньодніпровської районної у м.Дніпрі ради, місцезнаходження: м.Дніпро, вул. Кожем'яки, буд. 11; код ЄДРПОУ 24443653.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Заочне рішення може бути оскаржене в загальному порядку шляхом подачі апеляційної скарги на рішення суду до суду першої інстанції протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали про залишення заяви про перегляд заочного рішення без задоволення.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до суду першої інстанції протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частину рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Суддя

Дата ухвалення рішення03.09.2018
Оприлюднено29.10.2018
Номер документу77430066
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —199/4842/18

Рішення від 03.09.2018

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

Ухвала від 05.07.2018

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні