Ухвала
від 29.10.2018 по справі 608/2040/18
ЧОРТКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

< Позивач >?< третя особа &?с;?Чортківський районний суд Тернопільської області≪ Суд-місто &g;;?&l

У Х В А Л А

29 жовтня 2018 року Справа № 608/2040/18

Номер провадження2/608/860/2018

Суддя Чортківського районного суду Тернопільської області Квятковська Л. Й. , ознайомившись з позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_1 Інгуса про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2018 року позивач ОСОБА_1 звернулася до суду із вищезазначеною позовною заявою .

Позовну заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху, надавши позивачці строк для усунення недоліків з наступних мотивів.

Слід зазначити, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і за змістом повинна відповідати вимогам ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України. Зокрема, позовна заява повинна містити повне ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місце проживання чи перебування, поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону, що передбачено ч. 4 ст. 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Вищенаведені вимоги Закону щодо подання позовної заяви та її змісту позивачкою ОСОБА_1 виконано не в повній мірі:

- всупереч п.2 ч.3 ст. 175 ЦПК України в позовній заяві не вказано: вірно прізвище позивача відповідно до паспортних даних; адресу проживання позивачки та відповідача ОСОБА_1 Інгуса, що є важливим при визначенні правил підсудності ;

- всупереч п.10 ч.2 ст. 175 ЦПК України в позовній заяві відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

При подачі позовної заяви позивачем сплачено судовий збір у розмірі 45 гривень, про що надано платіжне доручення №36102574 від 18.10.2018 року.

Згідно вимог Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору за подання позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704,8 грн.). Таким чином, судовий збір при поданні позовної заяви сплачено не в повній мірі.

Згідно ч. 1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Враховуючи вищенаведене, позовну заяву ОСОБА_1 слід залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків.

Позивачу слід надати до суду уточнену позовну заяву, яка має відповідати вимогам ст. 175 ЦПК України , в якій необхідно усунути зазначені вище недоліки та необхідно доплатити суму судового збору в розмірі 659,80 грн. та надати суду документ, що підтверджує його сплату.

Керуючись ч. 1 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу залишити без руху .

Надати позивачу строк для усунення недоліків терміном не більше десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз'яснити позивачу, що у випадку виконання вимог ухвали у встановлений судом строк, позовна заява буде вважатись поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя: Л. Й. Квятковська

СудЧортківський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено30.10.2018
Номер документу77443026
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —608/2040/18

Ухвала від 08.11.2018

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 02.11.2018

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Чортківський районний суд Тернопільської області

Квятковська Л. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні