Ухвала
від 23.10.2018 по справі 908/1633/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/93/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

23.10.2018 Справа № 908/1633/18

м.Запоріжжя Запорізької області

Боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Фрі Груп", код ЄДРПОУ 37973552 (вул. Шкільна, 32, м. Запоріжжя, 69002)

Суддя Юлдашев О.О.

Представники сторін не з'явились

У попередньому засіданні суду розглядаються грошові вимоги кредиторів та реєстр вимог кредиторів у справі № 908/1633/18 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фрі Груп , м. Запоріжжя.

Ухвалою суду від 13.09.2018р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фрі Груп , м. Запоріжжя, введені мораторій на задоволення вимог кредиторів і процедура розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Сиротенка О.О.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 14.09.2018р. за №54158 розміщене оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фрі Груп , м. Запоріжжя.

16.10.2018р. до суду надійшла заява від Товариства з обмеженою відповідальністю Дансон з грошовими вимогами до боржника на суму 600 000,00 грн., яка відповідає вимогам ст. 23 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та приймається судом до розгляду.

Розпорядник майна боржника не з'явився в судове засідання, кредитор та боржник також не забезпечили явку своїх представників, про час та місце проведення якого повідомлені в установленому законом порядку.

Згідно зі статтею 202 ГПК України, справа розглядається без участі представників сторін, за наявними у справі матеріалами.

Судове засідання не проводилось за допомогою засобів технічної фіксації судового процесу, у зв'язку з відсутністю сторін.

Оцінивши надані докази та наведені обґрунтування у їх сукупності, вивчивши матеріали справи , суд

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до статті 1 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом кредитор - юридична або фізична особа, а також органи доходів і зборів та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника; поточні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли після відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство; забезпечені кредитори - кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника (майнового поручителя).

Згідно з ч.1 статті 23 Закону про банкрутство, конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Частиною 2 статті 23 цього Закону визначено, кредитор, за заявою якого відкрито провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

Відповідно до ч.4 статті 23 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Згідно з частиною 1 статті 25 Закону про банкрутство у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі, щодо яких були заперечення боржника, і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Розпорядником майна суду поданий реєстр вимог кредиторів боржника, до якого включено Товариства з обмеженою відповідальністю Дансон у розмірі 600 000,00 грн. основного боргу з четвертою чергою задоволення.

Окремо внесено до реєстру вимог кредиторів - Товариство з обмеженою відповідальністю Козелецький комбікормовий завод на суму 3 000 000,00 грн., як такі, що забезпечені заставою майна боржника.

Дослідивши матеріали та обставини справи, розглянувши представлений розпорядником майна реєстр конкурсних кредиторів, а також заяву кредитора - ТОВ Дансон та документи на підтвердження кредиторських вимог, проаналізувавши діюче законодавство, суд визнає конкурсним кредитором у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Фрі Груп - Товариство з обмеженою відповідальністю Дансон у розмірі 600 000,00 грн. основного боргу з четвертою чергою задоволення.

Зазначені вимоги є обґрунтованими та правомірними, заявлені у встановлений частиною 1 статті 23 Закону про банкрутство строк, підтверджені наданими документальними доказами.

Згідно з матеріалами справи, реєстром вимог кредиторів, представленим розпорядником майна, заборгованість по заробітній платі працівникам підприємства-боржника відсутня.

При поданні заяви до суду ТОВ Дансон було сплачено судовий збір у розмірі - 3 524,00 грн.

Судом не визнаються та відхиляються як конкурсні вимоги ТОВ Дансон у розмірі 3 524,00 грн., що складають суму сплаченого судового збору за подання заяви з кредиторськими вимогами до боржника. Ці вимоги виникли після відкритя провадження (проваджень) у справі про банкрутство, а тому є поточними . Зазначені вимоги підлягають включенню до реєстру кредиторів в ліквідаційній процедурі за результатами розгляду поточних вимог до боржника .

За таких обставин реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю Фрі Груп підлягає затвердженню.

Згідно з ч.4 статті 23 Закону про банкрутство особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Згідно зі статтею 25 Закону про банкрутство за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються:

- розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

- розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

- дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

- дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Керуючись ст.ст. 2, 24, 25, 26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 12, 234, 243 Господарського процесуального кодексу України , суд

УХВАЛИВ:

Визнати конкурсним кредитором у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Фрі Груп", код ЄДРПОУ 37973552 (вул. Шкільна, 32, м. Запоріжжя, 69002) :

1/ Товариство з обмеженою відповідальністю Дансон у розмірі 600 000,00 грн. основного боргу з четвертою чергою задоволення.

Окремо внесено до реєстру вимог кредиторів - Товариство з обмеженою відповідальністю Козелецький комбікормовий завод на суму 3 000 000,00 грн., як такі, що забезпечені заставою майна боржника.

Вимоги інших осіб, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, вважати такими, що підлягають погашенню в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Затвердити реєстр вимог конкурсних кредиторів боржника.

Зобов'язати розпорядника майна боржника організувати проведення зборів кредиторів в порядку та строк, визначені статтею 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", протокольні рішення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів надати господарському суду Запорізької області до 13.11.2018р.

Підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначити на 20.11.2018р. об 11-45.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя. вул. Гетьманська, 4, корпус 2, каб. 213.

Явку в судове засідання розпорядника майна боржника, представників членів комітету кредиторів, боржника визнати обов 'язковою .

Копію ухвали надіслати: боржнику, розпоряднику майна Сиротенку О.О., кредитору, заставному кредитору - ТОВ Козелець кий комбікормовий завод .

Ухвала набирає законної сили у день її винесення - 23.10.2018р. та може бути оскаржена в апеляційному порядку відповідно до ст.ст. 256-259 ГПК України.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення23.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77494121
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1633/18

Ухвала від 04.12.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 20.11.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 23.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 13.09.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 03.09.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 21.08.2018

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні