Ухвала
від 31.10.2018 по справі 335/12153/18
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/12153/18 1-кс/335/8083/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 жовтня 2018 р. слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів поданого в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32016080000000039 від 30.05.2016

за ч. 3 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор,який здійснюєнагляд задодержанням законівпід часпроведення досудовогорозслідування уформі процесуальногокерівництва досудовимрозслідуванням,юрист 1класу, ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів, мотивуючи свої вимоги тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Запорізькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 32016080000000039 від 30.05.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Досудовим слідством встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які при здійсненні фінансово-господарських операцій з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРОПУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРОПУ НОМЕР_12 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), при проведенні капітального ремонту пасажирських ліфтів у м. Запоріжжі, ухилились від сплати ПДВ на суму 1 732 068,51 грн. та податку на прибуток на суму 1 631 417,14 грн., а всього податків на суму 3 363 485,65 грн.

Відповідно до інформації що міститься в матеріалах кримінального провадження службовими ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проведено капітальний ремонт ліфтів в м. Запоріжжя за наступними адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 (пасажирський), АДРЕСА_4 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_6 (1, 2 під`їзд).

Для повноти та об`єктивності розслідування кримінального провадження, встановлення чи спростування факту поставки товарів, з метою встановлення фактичних постачальників продукції, а також з метою використання при проведення податкової документальної перевірки, судової почеркознавчої експертизи та інших судових експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучити саме оригінали документів а саме: договорів на проведення ремонту ліфтів укладених службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_17 » в м. Запоріжжя.

Приймаючи до уваги вищевикладене та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи з комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_17 » мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, на стадії досудового розслідування виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до документації підприємства.

Прокурор підтримав клопотання про що зазначив в поданій заяві.

Представник особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, у судове засідання не викликався, оскільки в клопотанні обґрунтовано необхідність розгляду клопотання без представника цієї особи, у відповідності до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України. З урахуванням положень частини 1 та 4 статті 163, частини 4 статті 107 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України) слідчий суддя вважав за можливе розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, прокурора, без здійснення фіксування технічними засобами.

Відповідно до частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку).

Як передбачено частиною п`ятою статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За нормою частини шостої цієї ж статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Зазначені обставини вказують, що тимчасовий доступ до речей та документів надасть змогу органу досудового розслідування встановити фактичні обставини вчинення ймовірного злочину, які можуть мати доказове значення під час судового розгляду, при цьому підтвердження обставин, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів в інший спосіб є неможливим.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що вказані у клопотанні речі та документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому наявні підстави для надання прокурору тимчасового доступу до цих речей і документів.

Керуючись статтями 159 163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ФДС у Запорізькій області капітану податкової міліції ОСОБА_4 , прокурору, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням прокурору Запорізької місцевої прокуратури № 1, юристу 1 класу ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ з подальшим вилучення оригіналів документів а саме: договорів на проведення ремонту ліфтів укладених службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_17 » в м. Запоріжжя з усіма додатковими угодами до них, актів виконаних будівельних робіт за формою КБ- 2 в, довідки про вартість будівельних робіт та витрат за формою КБ-3, акти приймання виконаних робіт, декларації про прийняття об`єкту в експлуатацію, технічних паспортів, документів, за якими можливо ідентифікувати кожен окремий ліфт, встановлений та введений в експлуатацію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в тому числі паспортів на ліфти, які встановлено за адресами у АДРЕСА_2 , АДРЕСА_7 , АДРЕСА_5 , АДРЕСА_8 , які перебувають у володінні комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_17 » код ЄДРПОУ НОМЕР_17 , за адресою АДРЕСА_9 .

Визначити строк дії ухвали протягом тридцяти днів з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Умисне невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.10.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —335/12153/18

Ухвала від 31.10.2018

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Соболєва І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні