Ухвала
від 10.09.2018 по справі 202/5523/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/5523/18

Провадження № 1-кс/202/5408/2018

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10 вересня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора другого відділу Управління процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018040000000590 від 15.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Слідчий зазначає, що під час досудового слідства було встановлено, що посадовими особами ДПІ у Соборному районі м. Дніпра ГУ ДФС у Дніпропетровській області спільно з посадовими особами ТОВ «Східний меридіан» код 38836111 та ТОВ «Східний меридіан груп» код 41713773 розроблено та реалізовано схему мінімізації податкового навантаження та ухилення від сплати податків шляхом забезпечення адміністрування (обслуговування) вказаних платників податків.

Зокрема, ТОВ «Східний меридіан» код 38836111 та ТОВ «Східний меридіан груп» код 41713773, зареєстровані за єдиною адресою: м. Дніпро, вул. Володі Дубініна, буд. 8, ком. 301, керівником обох підприємств є гр. ОСОБА_4 , Відповідно до митних декларацій та податкової звітності у 2018 році імпортувало рибної продукції з Естонії та Латвії на 33,27 млн. грн. Для зберігання рибної продукції підприємствами використовується складське приміщення, розташоване на території Державної організації «Комбінат «Салют», розташованому за адресою: м. Дніпро, вул. Запасна 7 (оренда приміщень підтверджується оплатою за зберігання, яка відображена у податковій звітності).

Так, з 01.01.2018 року по 31.07.2018 року ТОВ «Східний меридіан» імпортувало з Латвії, Естонії та Фінляндії рибної продукції на суму 26 млн.грн., а саме: 1. Риба морожена оселедці: салака (Clupea harengus membras), 2 сорт; 2. Кілька балтійська пряного посолу (Sprattus sprattus balticus); 3. Риба морожена - кілька балтійська, (лат,sprattus sprattus balticus) свіжоморожена - загальною вагою 2575 тонн.

ТОВ «Східний меридіан груп» з 01.03.2018 по 31.07.2018 імпортувало з Латвії, Естонії та Фінляндії рибної продукції на суму 8,5 млн.грн., а саме: Кілька балтійська пряного посолу (Sprattus sprattus spp.); Морожені хребти риби родини лососевих (Salmo salar); Риба свіжеморожена: нарізані на смужки частини черевців лосося атлантичного^ almo Salar); Риба морожена - KopioinKa(Osmerus Eperla nus); Риба морожена оселедці: салака (Clupea harengus membras), 2 сорт - загальною вагою 772 тонни.

Аналізом податкової та митної документації встановлено, що рибна продукція реалізується по ринковим цінам в роздріб, а документально проведені фіктивні угоди по реалізації продукції по заниженим цінам з підприємствами з ознаками фіктивності (ТОВ "БАНДА ТРЕЙД" (ЄДРПОУ 41698059), ТОВ "САФІНА ЛТД" (ЄДРПОУ 41521508), ТОВ "ПРОВНЕЛ" (ЄДРПОУ 41956454), ТОВ "ВВП ХОЛДИНГ" (ЄДРПОУ 41339841) та інші).

Таким чином, посадові особи ТОВ «Східний меридіан» та ТОВ «Східний меридіан груп» за рахунок безтоварних операцій формують податковий кредит фіктивним підприємствам, які за рахунок проведення підміни номенклатури товарів (пересорту) здійснюють документальне відображення безтоварних операцій з поставки товарів в адресу суб`єктів реального сектору економіки, чим надають можливість останнім незаконно формувати податковий кредит з ПДВ.

Таким чином, вищевказаними особами за сприяння співробітників ГУ ДФС України у Дніпропетровській області завдано збитків державі в особливо великому розмірі, чим спричинено тяжкі наслідки.

На виконання доручення встановлено, що для зберігання рибної продукції підприємствами використовується складське приміщення, розташоване на території Державної організації «Комбінат «Салют», розташованому за адресою: м. Дніпро, вул. Запасна 7, де знаходяться складські приміщення бухгалтерська документації та інші документи та предмети, що мають доказову базу у кримінальному провадженні.

Тому слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку усіх приміщень без виключення, кабінетів та будівель, розташованих за адресою: м. Дніпро, вул. Запасна, 7, з метою відшукання та вилучення документів фінансово-господарської діяльності підприємств ТОВ «Східний Меридіан», код 3883611, ТОВ «Східний меридіан груп», код 41713773, ТОВ «ВАНДА ТРЕЙД» (ЄДРПОУ 41698059), ТОВ «САФІНА ЛТД» (ЄДРПОУ 41521508), ТОВ «ПРОВНЕЛ» (ЄДРПОУ 41956454), ТОВ «ВВП ХОЛДИНГ» (ЄДРПОУ 41339841), (ТОВ «Вітарус к», ТОВ «Продос», ТОВ «Євротезис», ТОВ «Дарджест», ТОВ «Білд вікс», ТОВ «Екоміда») та інших підприємств контрагентів, податкові накладні, видаткові накладні, акти виконаних робіт, договори, угоди, рахунки-фактури, специфікації, товарно-транспортні накладні, акти прийому-передачі товарів, робіт, послуг та інше, чорнових записів про фактичних виконавців злочинних дій, комп`ютерної техніки (комп`ютери, ноутбуки, техніка для копіювання та друку), магнітних, електронних, оптичних та цифрових носіїв інформації, засобів зв`язку (мобільних телефонів, SІМ-карт та інші пристроїв зв`язку), на котрих міститься інформація, що має значення для кримінального провадження, печаток та штампів, обладнання, рибну продукцію, в тому числі зразки споживчої сировини, усіх грошових коштів у будь-якій валюті, цінних паперів, пластикових банківських карток та ключів від банківських скриньок, за допомогою котрих проводиться легалізація грошових коштів та інших предметів і документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності вказаних підприємств, а також чорнову бухгалтерію фінансових злочинів; документи, що підтверджують відмивання грошових коштів отриманих незаконним способом та перерахування зазначених грошових коштів на банківські рахунки в т.ч. за кордон, інші речі та документи, що мають значення для проведення досудового розслідування.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши прокурора, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018040000000590 від 15.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Виходячи з вищезазначеного, на слідчого, прокурора покладається обов`язок доведення наявності достатніх підстав для проведення обшуку.

Однак із доданих до клопотання матеріалів не вбачається наявності достатніх даних, що можуть свідчити про те, що в приміщенні, розміщеного в приміщеннях та будівлях, розташованих за адресою: м. Дніпро, вул. Запасна, 7, можуть знаходитися зазначені в клопотанні предмети злочинної діяльності, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні. Зазначена слідча дія може спричинити порушення прав власності інших осіб, які не є причетними до кримінального правопорушення.

З огляду на зазначене, надані документи та вказані в них обставини не свідчать про наявність передбачених законом обставин, що обґрунтовують необхідність проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання прокурора другого відділу Управління процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в кримінальному провадженні № 42018040000000590 від 20.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а саме в усіх приміщеннях без виключення та будівель, розташованих за адресою: м. Дніпро, вул. Запасна, 7, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77530764
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —202/5523/18

Ухвала від 10.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 10.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 12.09.2018

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні