Ухвала
від 01.11.2018 по справі 420/5589/18
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5589/18

УХВАЛА

01 листопада 2018 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Юхтенко Л.Р., розглянувши заяву про усунення недоліків матеріалівпозовної заяви ОСОБА_1 (ІН НОМЕР_1, місце проживання: АДРЕСА_1) до Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (код ЄДРПОУ 40311762, місцезнаходження: 65042, м. Одеса, вул. 7-ма Пересипська,6), за участю третьої особи ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2) про зобов'язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду 30 жовтня 2018 року надійшла позовна заява ОСОБА_1 (ІН НОМЕР_1, місце проживання: АДРЕСА_1) до Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (код ЄДРПОУ 40311762, місцезнаходження: 65042, м. Одеса, вул. 7-ма Пересипська,6), за участю третьої особи ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2) про зобов'язання вчинити певні дії.

Позов обґрунтовано тим, що єдиним способом запобігти потенційній загрозі життю і здоров'ю мешканців будинків №№17,19 по вул. Успенській, споживачам послуг готелю Одеський дворик та ресторану Jazzy-Buzzy є проведення перевірки контролюючим органом.

Відповідно до ч. 3 статті 161 КАС України, до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Між тим, в доданих до позовної заяви матеріалах відсутня квитанція про сплату судового збору.

Згідно з ч. 1 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Частиною другою зазначеної статті кодексу встановлено, що в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Згідно з абз. 5 п. 1 ч. 3 ст. 4 Закону України Про судовий збір № 3674-VI від 08 липня 2011 року, за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою - підприємцем встановлюється судовий збір у розмірі - один розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З 1 січня 2018 року один розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить - 1762 гривень.

З позовних вимог вбачається, що позивач просить зобов'язати провести перевірку з питань дотримання рестораном Jazzy-Buzzy , який розташований в жилому будинку за адресою: м. Одеса, вул. Успенська, 19,19А норм і правил, установлених для закладів ресторанного господарства та правил роботи закладів ресторанного господарства; зобов'язати провести перевірку з питань дотримання готелем Одеський дворик , який розташований в житловому будинку за адресою: м. Одеса, вул. Успенська,17 встановлених вимог чинним законодавством України щодо експлуатації та організації обслуговування населення в сфері готельногогосподарства та відповідної сфери надання послуг; зобов'язати провести перевірку санітарного становища місць загального користування ресторану Jazzy-Buzzy , який розташований в жилому будинку за адресою: м. Одеса, вул. Успенська,19,19А та готелю Одеський дворик , який розташований в житловому будинку за адресою: м. Одеса, вул. Успенська, 17 та зобов'язати провести перевірку з питань дотримання рестораном Jazzy-Buzzy , який розташований в жилому будинку за адресою: м. Одеса, вул.Успенська,19,19А та готелем Одеський дворик , який розташований в житловому будинку за адресою: м. Одеса, вул. Успенська,17 законодавства щодо захисту прав споживачів.

Таким чином, позивачем заявлено чотири позовні вимоги немайновогохарактеру.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір , у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Тому, позивач повинен сплатити судовий збір за чотири немайнові позовні вимоги у розмірі 7 048 грн. (1762 грн. *4 ).

Окрім того, згідно з п. 9 ч. 5 ст. 160 КАС України, у позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

Як вбачається з позовної заяви, позивачем зазначено в якості третьої особи - особи ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2), проте не визначений його статус, на боці кого він виступає.

При таких обставинах, позовна заява ОСОБА_1 (ІН НОМЕР_1, місце проживання: АДРЕСА_1) повинна бути залишена без руху, а позивачу наданий термін для усунення недоліків шляхом надання документу, що підтверджує сплату судового збору у повному розмірі відповідно до заявлених позовних вимог та надання уточненої позовної заяви із визначенням статусу третьої особи відповідно до ст. 49 КАС України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.160,161,169,256, 294 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1 . Позовну заяву ОСОБА_1 (ІН НОМЕР_1, місце проживання: АДРЕСА_1) до Одеського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області (код ЄДРПОУ 40311762, місцезнаходження: 65042, м. Одеса, вул. 7-ма Пересипська,6), за участю третьої особи ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2) про зобов'язання вчинити певні дії, - залишити без руху.

2. Повідомити позивача про необхідність усунути недоліки, викладені в цій ухвалі протягом п'яти днів з моменту її отримання шляхом надання безпосередньо до канцелярії Одеського окружного адміністративного суду (адреса: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога,14) документів, що підтверджують усунення викладених в ухвалі недоліків.

3. Роз'яснити позивачу, що в іншому випадку позов і додані до нього документи буде повернутий позивачу без розгляду не пізніше п'яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Ухвала набуває законної сили в порядку та строки, встановлені ст. 256 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.Р. Юхтенко

Дата ухвалення рішення01.11.2018
Оприлюднено02.11.2018
Номер документу77534887
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/5589/18

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 22.01.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 18.12.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 08.11.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

Ухвала від 01.11.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Юхтенко Л.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні