Ухвала
від 25.10.2018 по справі 761/40412/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/40412/18

Провадження № 1-кс/761/27441/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 жовтня 2018 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора прокурора відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_3 вніс до суду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів.

Своє клопотання обґрунтовує тим, що СУФР ГУ ДФС у м. Києві здійснюється розслідування кримінального провадження № 42017101070000250 від 17.10.2017.

З повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення, яке надійшло від ІНФОРМАЦІЯ_1 та висновку експертного дослідження №19/2 від 10.10.2017 встановлено, що у період 2017р. директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_4 за попередньою змовою групою осіб з засновниками товариства ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та іншими невстановленими особами, діючи умисно з метою ухилення від сплати податків, внесли до податковій звітності підприємства неправдиві відомості про проведені «безтоварні» фінансово-господарські операції з придбання ТМЦ у «фіктивних» суб`єктів підприємницької діяльності: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), які зареєстровані у м. Києві.

Службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не нарахували та не перерахували до державного бюджету податок на додану вартість у сумі 7 603 747 грн., тим самим умисно ухилилися від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Крім того, у період 2016 - 2017 років невстановлені особи, діючи умисно на території м. Києва, повторно з метою незаконного прикриття незаконної діяльності, яка полягала у наданні податкової вигоди та мінімізації податкових зобов`язань підприємствам «реального сектора економіки», а саме в документальному оформленню закупівлі сільськогосподарської продукції (насіння соняшнику) у фермерських господарствах - виробників сільськогосподарської продукції та у посередників не платників ПДВ без відображення у звітності та за не обліковані готівкові кошти, створили або придбали наступні суб`єкти господарювання (юридичні особи) а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), при цьому використовували реквізити, печатки та банківські рахунки вищевказаних підприємств для здійснення злочинної діяльності, тобто скоїли фіктивне підприємництво.

В ході проведення досудового розслідування, встановлено інформацію відносно СГД, які задіяні в протиправній діяльності та сприяють підприємствам «реального сектору економіки» у заниженні об`єкта оподаткування, а саме ряд «фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності», серед яких: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), більшість яких зареєстровано у м. Києві.

В ході досудового розслідування кримінального провадження допитано в якості свідка керівника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) гр. ОСОБА_7 , який повідомив, що зареєстрував ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на своє ім`я за грошову винагороду, без мети здійснення фінансово господарської діяльності на вказаному підприємстві.

Також, в ході досудового розслідування, встановлено, що кількість працюючих на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за 2017 рік 1 особа.

Крім того, гр. ОСОБА_7 пояснив, що підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та посадові чи будь які інші службові особи вказаного підприємства йому не відомі.

Таким чином у слідства є підстави вважати, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не нарахували та не перерахували до державного бюджету податок на додану вартість у сумі 7 603 747 грн., тим самим умисно ухилилися від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зареєстровано у ІНФОРМАЦІЯ_16 , в приміщеннях якої зберігаються статутні та реєстраційні документи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Тимчасовий доступ до реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) є необхідним, оскільки вказані документи необхідні для проведення почеркознавчих та інших експертиз та містять інформацію про осіб, які безпосередньо здійснювали керівництво діяльністю підприємства, яка несе доказову базу для кримінального провадження, та перебувають у ІНФОРМАЦІЯ_16 за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання прокурор не з`явився, подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Так, відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

За таких обставин, з урахуванням доводів прокурора викладених у клопотанні, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню, виходячи з того, що речі та документи, які необхідно вилучити, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 110, 163-165, 309 та 395 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл прокурору відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_3 та/або за дорученням прокурора старшому слідчому з ОВС СУФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_8 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №42017101070000250, співробітникам оперативних підрозділів, на тимчасовий доступ до оригіналів юридичної справи та реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх копії, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_17 за адресою: АДРЕСА_1 , з моменту створення підприємства по теперішній час, а саме:

- рішення про створення підприємства;

- статут підприємства та зміни до статуту;

- реєстраційні картки;

- накази про призначення службових осіб;

- протоколи зборів учасників товариства;

- довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах;

- інші документи, що містять зразки почерку та підписів службових осіб.

В задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Строк дії ухвали встановити 1 (один) місяць з дня її проголошення, тобто до 25.11.2018 року.

Роз`яснити посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_17 , що у відповідності до ч.1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення25.10.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —761/40412/18

Ухвала від 25.10.2018

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні