Ухвала
від 13.07.2018 по справі 2а-5542/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 липня 2018 року м. Київ           2а-5542/11/1070

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження в межах адміністративної справи за позовом Відділу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Славутичі Київської області до відкритого акціонерного товариства "Ремонтно-будівельне управління" про стягнення боргу,

в с т а н о в и в:

постановою КОАС від 23.12.2011 р. були задоволені вимоги ВВДФССВНВ до ВАТ "Ремонтно-будівельне управління", стягнуто з відповідача на користь відділення виконавчої дирекції Фонду 2 252,14 коп.

22.03.2012 р., на адресу суду надійшов лист управління виконавчої дирекції ФССУ у Київській області в особі відокремленого підрозділу відділення у м. Славутичі з проханням видати виконавчий лист по даній справі. Як слідує з відмітки, наявній у справі, виконавчий лист одержано уповноваженим представником заявника 15.05.2012 р.

10.04.2018 р., на адресу суду надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі №2а-5542/11/1070.

Дослідивши доводи заяви та матеріали адміністративної справи, суд приходить до висновку про необхідність відмови у її задоволенні, з огляду на таке:

закон, який визначає умови і порядок виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які підлягають примусовому виконанню у разі невиконання їх у добровільному порядку, є Закон України "Про виконавче провадження".

Згідно ст. 30 вказаного Закону (у редакції чинній на день виникнення спірних відносин), державний виконавець провадить виконавчі дії з виконання рішення до завершення виконавчого провадження у встановленому цим Законом порядку, а саме: закінчення виконавчого провадження - згідно із статтею 49 цього Закону; повернення виконавчого документа стягувачу - згідно із статтею 47 цього Закону; повернення виконавчого документа до суду чи іншого органу (посадовій особі), який його видав, - згідно із статтею 48 цього Закону.

Державний виконавець зобов'язаний провести виконавчі дії з виконання рішення протягом шести місяців з дня винесення постанови про відкриття виконавчого провадження, а з виконання рішення немайнового характеру - у двомісячний строк. Строк здійснення виконавчого провадження не включає час відкладення провадження виконавчих дій або зупинення виконавчого провадження на період проведення експертизи чи оцінки майна, виготовлення технічної документації на майно, реалізації майна боржника, час перебування виконавчого документа на виконанні в адміністрації підприємства, установи чи організації, фізичної особи, фізичної особи - підприємця, які здійснюють відрахування із заробітної плати (заробітку), пенсії та інших доходів боржника. Строк здійснення зведеного виконавчого провадження обчислюється з моменту приєднання до такого провадження останнього виконавчого документа.

Згідно п.6 ст.49 Закону, (в редакції чинній на момент приєднання виконавчого листа до зведеного виконавчого провадження), виконавче провадження підлягає закінченню із закінченням строку, передбаченого законом для відповідного виду стягнення.

За правилами ст.160 КАСУ, при зверненні до суду заявник повинен обґрунтувати підстави звернення із посиланням на докази, які підтверджують кожну заявлену вимогу.

Матеріалами справи підтверджено, що 12.12.2014 р., постановою ДВ ВДВС Славутицького МУЮ виконавче провадження №34467821 з примусового виконання виконавчого листа №2-а5542/11/1070 було приєднано до зведеного виконавчого провадження №14157611, що перебувало у віданні ВДВС Славутицького МУЮ Київської області.

Станом на час звернення виконавчої дирекції Фонду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження строк виконання рішення суду в межах зведеного виконавчого провадження №14157611 сплинув і заявником не надано жодного доказу про здійснення виконавчих дій в його межах.

Обов'язок доведення заявлених вимог належними та допустимими доказами КАСУ покладено на заявника. Оскільки управлінням в особі відділення виконавчої дирекції Фонду ССУ не доведено, що строк виконання судового рішення від 23.12.2011 р. не сплинув на момент їх звернення і виконавче провадження не закрито, суд не знаходить законних підстав для задоволення поданої заяви.

Крім того, як слідує із змісту заяви, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області просить здійснити заміну сторони виконавчого провадження на управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області в особі відокремленого підрозділу -відділення у м.Славутичі управління виконавчої дирекції.

Згідно п.1.8 Типового Положення про відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, яке затверджено постановою правління Фонду соціального страхування України від 24 січня 2017 року, відділення є відокремленими підрозділами робочих органів виконавчої дирекції Фонду, що створюються за рішенням правління без статусу юридичної особи, мають печатку із зображенням Державного гербу України та своїм найменуванням, рахунки в органах казначейства. Відтак, відокремлений підрозділ - відділення у м. Славутичі, яке не має статусу юридичної особи не може бути стороною виконавчого провадження.

Керуючись статтями 241, 243-245, 248, 256, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

у задоволенні заяви управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області в особі відокремленого підрозділу відділення у м.Славутичі управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження, - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністартивного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення, а в разі постановлення ухвали без виклику особи, яка її оскаржує, – протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                 Брагіна О.Є.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.07.2018
Оприлюднено05.11.2018
Номер документу77582256
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5542/11/1070

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 17.12.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Журавель В.О.

Ухвала від 13.07.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Постанова від 23.12.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Спиридонова В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні