Ухвала
від 29.10.2018 по справі 405/7373/18
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 405/7373/18

1-кс/405/3796/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Кропивницький 29 жовтня 2018 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання заступника начальника управління начальник ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Кіровоградській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.08.2018 № 32018120010000046, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи,

встановив:

слідчий за погодженням з прокурором звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку приміщень і території автозаправного комплексу за адресою: м. Кропивницький, просп. Інженерів,11-а, який належить на праві приватної власності ТОВ «КІР НАФТА ТРАНС» (код за ЄДРПОУ 39085233) та використовується ТОВ «ЮАР» (код за ЄДРПОУ 37714142), з метою відшукання і вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, а саме: резервуарів, ємностей, цистерн для зберігання ПММ, бочок, каністр, шлангів для перекачування рідини, сировини (бензино-лігроїнової фракції, деетанпропанбутанізованого конденсату, сировини вуглеводної, конденсату газового, тощо), самих незаконно виготовлених підакцизних товарів (бензину автомобільного, дизельного палива), документів, які стосуються проведення роботи на обладнанні автозаправного комплексу, первинних фінансово-господарських документів, що підтверджують придбання ПММ за період 2018 року на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), чорнові записи, зошити з записами, інших предметів та документів, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

В обґрунтування клопотання зазначив, що у слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження №32018120010000046 від 08.08.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 за попередньою змовою між собою, з використанням мережі автозаправних комплексів ТОВ «ІНКА» (код за ЄДРПОУ 20644780), розташованих на території Кіровоградської області, за адресами: Кіровоградська обл., м.Знам`янка, вул.В.Голого,130-а; Кіровоградська обл., Знам`янський район, с.Цибулеве, вул.Центральна,1 та з використанням приміщення за адресою: Кіровоградська обл., м.Знам`янка, вул.В.Голого,95-Д, здійснюють незаконне зберігання та реалізацію незаконно виготовлених підакцизних товарів, у тому числі бензину автомобільного та дизельного пального.

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_4 неодноразово здійснювали придбання незаконно виготовлених ПММ в ТОВ «ЮАР» (код за ЄДРПОУ 37714142, керівник та головний бухгалтер ОСОБА_11 , перебуває на обліку в Знам`янському відділенні Олександрійської ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області), яке здійснює зберігання ПММ на території автозаправних комплексів за адресою: м.Кропивницький, вул.Промислова,1-а та за адресою: м. Кропивницький, просп.Інженерів,11-а.

За результатами проведених слідчих (розшукових) дій по даному кримінальному провадженню встановлено, що незаконно виготовлені паливно-мастильні матеріали, які ОСОБА_4 та ОСОБА_5 незаконно придбавали у ТОВ «ЮАР» (код за ЄДРПОУ 37714142), зберігаються на території автозаправного комплексу за адресою: м. Кропивницький, просп. Інженерів, 11-а, який відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 142543264 від 24.10.2018 року належить на праві приватної власності ТОВ «КІР НАФТА ТРАНС» (код за ЄДРПОУ 39085233).

Слідчий в клопотанні вказує, що з метою повного, всебічного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, виявлення як тих обставин, що викривають, так і тих, що виправдовують особу, а також обставин, що пом`якшують чи обтяжують її покарання, з метою надання цим обставинам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень та перевірки отриманої слідчим управлінням оперативної інформації та вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, а саме: резервуарів, ємностей, цистерн для зберігання ПММ, бочок, каністр, шлангів для перекачування рідини, сировини (бензино-лігроїнової фракції, деетанпропанбутанізованого конденсату, сировини вуглеводної, конденсату газового, тощо), самих незаконно виготовлених підакцизних товарів (бензину автомобільного, дизельного палива), документів, які стосуються проведення роботи на обладнанні автозаправного комплексу, первинних фінансово-господарських документів, що підтверджують придбання ПММ за період 2018 року на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), чорнові записи, зошити з записами, інших предметів та документів, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, виникла необхідність в проведенні обшуку приміщень і території автозаправного комплексу за адресою: м. Кропивницький, просп. Інженерів,11-а, який належить на праві приватної власності ТОВ «КІР НАФТА ТРАНС» (код за ЄДРПОУ 39085233).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя дійшов наступних висновків.

Встановлено, що у слідчому управлінні фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області перебуває кримінальне провадження №32018120010000046 від 08.08.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

В даному кримінальному провадженні допитано свідка, який вказав, що ОСОБА_5 та ОСОБА_4 неодноразово здійснювали придбання незаконно виготовлених ПММ в ТОВ «ЮАР», яке здійснює зберігання ПММ на території автозаправних комплексів за адресою: м. Кропивницький, просп. Інженерів,11-а. Документи чорнової бухгалтерії, інші чорнові записи, що підтверджують тіньовий обіг незаконно придбаних ПММ зберігаються в адміністративних приміщеннях на території автозаправного комплексу ТОВ «ЮАР», за адресою: м. Кропивницький, просп. Інженерів,11-а.

На думку слідчого судді, слідчим доведено, що речі, які слідчий планує відшукати, а саме: резервуари, ємності, цистерни для зберігання ПММ, бочки, каністри, шланги для перекачування рідини, сировини (бензино-лігроїнової фракції, деетанпропанбутанізований конденсат, сировина вуглеводна, конденсат газовий), незаконно виготовлені підакцизні товари (бензин автомобільний, дизельне паливо), можуть перебувати за вказаною в клопотанні адресою.

При цьому, слідчий суддя вважає, що не підлягає задоволенню клопотання в частині відшукання документів, які стосуються проведення роботи на обладнанні автозаправного комплексу, первинних фінансово-господарських документів, що підтверджують придбання ПММ за період 2018 року на паперових та електронних носіях (системні блоки до персональних комп`ютерів, флеш-накопичувачі, компакт-диски, тощо), чорнові записи, зошити з записами, оскільки слідчим в клопотанні та в ході судового розгляду не надано жодного обгрунтування з приводу того, що доступ до речей, документів та відомостей, які можуть у них міститися, неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом витребування речей, документів, відомостей відповідно до частини другої статті 93 цього Кодексу.

Також, слідчий суддя вважає, що не підлягає задоволенню клопотання в частині надання дозволу на відшукання та вилучення інших предметів та документів, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, оскільки слідчим не визначено, які саме речі, документи планується відшукати, як того вимагає п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України.

Відповідно до інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень №142543264 від 24.10.2018 право власності на об`єкт нерухомості за адресою: м. Кропивницький, просп. Інженерів, 11-а, зареєстровано за ТОВ «КІР НАФТА ТРАНС».

За даним клопотанням відзначається наявність достатніх підстав вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, зазначені в клопотанні речі, крім виключених за вказаної вище мотивації, мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться в них, можуть бути доказами під час судового розгляду.

У зв`язкуз викладеним,слідчий суддявбачає наявністьпередбачених закономпідстав длянадання дозволуна проведенняобшукуза вказаною адресою, часткового задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 234-235, 369-372 КПК України,

постановив:

клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень і території автозаправного комплексу за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, а саме: резервуарів, ємностей, цистерн для зберігання ПММ, бочок, каністр, шлангів для перекачування рідини, сировини (бензино-лігроїнової фракції, деетанпропанбутанізованого конденсату, сировини вуглеводної, конденсату газового, тощо), самих незаконно виготовлених підакцизних товарів (бензину автомобільного, дизельного палива).

В іншій частині клопотання відмовити.

Строк дії ухвали визначити до 29.11.2018.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_12

СудЛенінський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77588709
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —405/7373/18

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Мягкий О. В.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Мягкий О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні