Ухвала
від 05.11.2018 по справі 1240/2957/18
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

11.5

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

05 листопада 2018 року СєвєродонецькСправа № 1240/2957/18

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Ірметова О.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання позивача про витребування доказів та залучення третьої особи у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Старобільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Луганської області про визнання бездіяльності протиправною, -

ВСТАНОВИВ:

28 вересня 2018 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Старобільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Луганської області про визнання бездіяльності протиправною.

Ухвалою суду від 24 жовтня 2018 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, призначено справу до розгляду у відкритому судовому засіданні на 01 листопада 2018 року та зобов'язано відповідача надати суду належним чином засвідчену копію зведеного виконавчого провадження № 49035888, належним чином засвідчені копії постанов, винесених по зведеному виконавчому провадженню № 49035888.

30 жовтня 2018 року від представника Старобільського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Луганської області надійшов відзив на позовну заяву, в якому зазначено, що 11 вересня 2018 року на підставі постанови про передачу матеріалів виконавчого провадження начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції винесено постанову про передачу виконавчого провадження №50324500 про стягнення з КС «Імперал ЛТД» на користь ОСОБА_1 боргу в сумі 67356,75 грн та судового збору в сумі 243,60 грн, яке входить до складу зведеного виконавчого провадження № 49035888, відповідачем передано до ОСОБА_2 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області. У зв'язку з наведеним відповідач зазначив, що не має можливості надати до суду належним чином засвідчені копії постанов по зведеному виконавчому провадженню № 49035888.

05 листопада 2018 року від позивача надійшло клопотання про витребування доказів та залучення третьої особи у справі. В обгрунтування клопотання зазначено, що оскільки виконавче провадження було передане до ОСОБА_2 ВДВС Головного управління юстиції Луганської області, позивач вважає за необхідне залучити його у якості третьої особи, яка не заявляє самомстійних вимог та витребування зведеного виконавчого провадження № 49035888.

Від представника відповідача надійшло клопотання про проведення судового засідання 05.11.2018 без його участі.

З урахуванням вимог ч.9 ст.205 КАС України, суд дійшов висновку про розгляд справи у письмовому провадженні.

Розглянувши зазначене клопотання позивача суд виходить з наступного.

Щодо залучення третьої особи у справі у справі, суд виходить з наступного.

Згідно зі ч. 1 ст. 204 КАС України, головуючий з'ясовує, чи мають учасники справи заяви чи клопотання, пов'язані з розглядом справи, які не були заявлені з поважних причин у підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, та вирішує їх після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Як встановлено судом, матеріали зведеного виконавчого провадження № 49035888 передані до ОСОБА_2 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

Таким чином, ОСОБА_2 районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області є належним органом з проведення виконавчих дій по зведеному виконавчому провадженню № 49035888.

Відповідно до пункту 9 статті 4 КАС України, відповідач - суб'єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

Згідно із частиною третьою статті 46 КАС України відповідачем в адміністративній справі є суб'єкт владних повноважень, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Відповідно до статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що матеріали зведеного виконавчого провадження № 49035888 передані до ОСОБА_2 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, з метою ефективного захисту прав та подальшого належного виконання судового рішення, суд вважає за необхідне залучити у якості другого відповідача - ОСОБА_2 районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

Таким чином, у клопотання позивача в частині залучення третьої особи у справі слід відмовити та залучити в якості другого відповідача - ОСОБА_2 районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області.

Щодо витребування доказів у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування (ч.1 ст.73 КАС України).

Відповідно до ч.1 та ч.2 ст.77 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Відповідно до ч.3 ст.77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом із поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи (ч.3 ст.79 КАС України).

З урахуванням вищенаведеного, оскільки матеріали зведеного виконавчого провадження № 49035888 передані до ОСОБА_2 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області, з метою встановлення усіх обставин у справі, які мають значення для вирішення справи та прийняття законного та обґрунтованого рішення, суд дійшов висновку про витребування у ОСОБА_2 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області надати відповідні докази на підтвердження виконавчих дій у період з 01.09.2016 по 01.10.2017 у зведеному виконавчому провадженні № 49035888, належним чином засвідчені копії постанов, винесених по зведеному виконавчому провадженню № 49035888.

Керуючись статтями 46, 48, 49, 72, 77, 79, 241, 243, 256 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів та залучення третьої особи у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Старобільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Луганської області про визнання бездіяльності протиправною - задовольнити частково.

Залучити у якості другого відповідача ОСОБА_2 районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального (92200, Луганська обл., Білокуракинський район, селище міського типу Білокуракине, вулиця Базарна, будинок 13) у справі № 1240/2957/18 за позовом ОСОБА_1 до Старобільського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Луганської області про визнання бездіяльності протиправними.

Витребувати у ОСОБА_2 районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області відповідні докази на підтвердження виконавчих дій у період з 01.09.2016 по 01.10.2017 у зведеному виконавчому провадженні № 49035888, належним чином засвідчені копії постанов, винесених по зведеному виконавчому провадженню № 49035888.

В решті клопотання позивача відмовити.

Витребувані судом документи надати у строк до 08 листопада 2018 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено05.11.2018

Судовий реєстр по справі —1240/2957/18

Рішення від 14.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

Ухвала від 02.10.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

О.В. Ірметова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні