Ухвала
від 05.11.2018 по справі 336/1349/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

336/1349/18

1-кс/336/339/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

5 листопада 2018 року Шевченківський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого ОСОБА_1 ,з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,прокурора ОСОБА_3 ,обвинуваченого ОСОБА_4 ,захисника ОСОБА_5 ,розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчинені кримінального правопорушення,передбаченого ст.263 ч.1,ст.309 ч.1 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Запоріжжя перебуває вказане кримінальне провадження,по якому триває судовий розгляд на стадії дослідження доказів.

В судовому засіданні прокурор звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на обшук в приміщенні Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області,призначеному для зберігання речових доказів.

В клопотанні зазначив, що згідно матеріалів кримінального провадження,під час досудового розслідування речовими доказами були визнані вилучені під час обшуку за місцем мешкання обвинуваченого речовини,які згідно висновку експерта є особливо небезпечними наркотичними засобами та психотропними речовинами,що передані до зберігання до камери речових доказів Шевченківського ВП.

На вимогу прокурора зазначені речові докази отримати з камери речових доказів Шевченківського ВП виявилось неможливим через зміну керівництва цього підрозділу та відсутність особи,відповідальної за речові докази.

Ухвала суду від 26.10.2018 р.про надання тимчасового доступу до речей,що знаходяться у приміщенні, Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області,призначеному для зберігання речових доказів,із строком виконання до 05.11.2018 р.,яка вручена керівнику Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області 26.10.2018 р.,наразі не виконана.

Посилаючись на те,що з метою встановлення обставин,які є предметом доказування у кримінальному провадженні,необхідно в судовому засіданні дослідити речові докази,що знаходяться у камері схову речових доказів Шевченківського ВП,ухвала про надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні речей для їх огляду у судовому засіданні не виконана,прокурор просить суд про дозвіл на обшук в приміщенні Шевченківського ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області,призначеному для зберігання речових доказів,з метою відшукання речових доказів у даному кримінальному провадженні.

Обвинувачений та захисник клопотання прокурора підтримали,оскільки в інших спосіб отримати доступ до речових доказів у кримінальному провадженні неможливо.

Заслухавши думку учасників процесу,суд знаходить,що клопотання підлягає задоволенню з таких міркувань.

Зазначені у клопотанні прокурора речові докази,що перебувають у камері схову речових доказів Шевченківського ВП, самі по собі та у сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні,не становить собою охоронювану законом таємницю,їх дослідження в судовому засіданні передбачено п.16 п.1 ст.7,ч.1 ст.357 КПК України.

Ухвала суду від 26.10.2018 р.про тимчасовий доступ до зазначених речей не виконана,що відповідно до ст.166 КПК України є підставою для надавання дозволу на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей.

Згідно із частиною першою статті 234 КПК України метою проведення обшуку є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

За змістом наведеної норми закону,слідча дія може бути санкціонована виключно у разі наявності достатніх відомостей про те, що шляхом її реалізації буде досягнуто мети слідчої дії.

При наданні дозволу на обшук,слідчий суддя зобов*язаний перевірити,чи здійснюється клопотання слідчого у межах національного законодавства,чи є воно необхідним в інтересах суспільства,чи є це подання співмірним,чи може бути досягнута мета обшуку в інший менш обтяжливий спосіб.

Відповідно до частини другої статті 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом.

Згідно зі статтею 370 КПК України судове рішення повинно бути законним, обґрунтованим і вмотивованим. Вмотивованість рішення означає, що в ньому наведені належні і достатні мотиви та підстави його ухвалення.

При цьому ухвала слідчого судді має містити посилання на конкретні матеріали кримінального провадження, дослідження яких дало слідчому судді підстави для надання дозволу на обшук.

Клопотання прокурора містить посиланням на конкретні матеріали кримінального провадження та отримані під час досудового розслідування докази, з яких прокурор вважає доведеним всі зазначені обставини, у тому числі ті, які б давали достатні підстави вважати, що відшукувані речові докази знаходяться саме у вказаному вище місці їх зберігання.

Відповідно до пункту 6 частини другої статті 235 КПК України ухвала про дозвіл на обшук повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Відповідно до частини другої статті 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали. При цьому необхідно враховувати, що наведена норма КПК України встановлює лише максимальний строк дії ухвали про обшук, водночас визначений слідчим суддею строк має бути належним чином обґрунтований на підставі дослідження доводів клопотання та матеріалів кримінального провадження.

Строк дії ухвали визначається до 15.11.2018 р.включно,що є достатнім для її виконання.

Керуючись ст. ст. 166,234,235,357,395 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого управління ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_6 дозвіл на обшук у приміщенні Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області,призначеному для зберігання речових доказів,розташованому за адресою АДРЕСА_1 ,з метою відшукання та вилучення речових доказів по кримінальному провадженню 12018080000000007 відносно ОСОБА_4 по ст.263 ч.1,309 ч.1 КК України,що передані на зберігання згідно квитанції № 807 від 19.01.2018 р.номер книги обліку 1067,а саме паперового згортку з сухою рослинною речовиною сіро-зеленого кольору та полімерного зіп-пакету з кристалічною речовиною жовтого кольору.

Ухвала діє до 15.11.2018 р.включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77605428
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —336/1349/18

Постанова від 15.01.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Постанова від 15.01.2020

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 27.12.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 24.10.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 01.10.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Ухвала від 02.09.2019

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Луганський Юрій Миколайович

Вирок від 01.08.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

Ухвала від 01.02.2019

Кримінальне

Запорізький апеляційний суд

Дадашева С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні