Рішення
від 25.11.2009 по справі 2-1860/09
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

                                                                                                                     Копія.

                                                                                                         Справа № 2-1860/09

Р І Ш Е Н Н Я

іменем  України

    25 листопада 2009  року  Ленінський районний суд м. Полтави в складі:

головуючої  судді -      Крючко Н.І.,

при секретарі:         -    ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полтаві цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу, -

ВСТАНОВИВ:

        В липні 2009 року позивач ОСОБА_2 звернувся з позовом до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу, в якому зазначив, що через сварки з причин постійних подружніх зрад дружини вони втратили почуття любові і поваги один до одного, спірного майна не мають, а тому вважає за необхідне розірвати шлюб за вказаних умов. Донька після розлучення буде проживати з відповідачкою.

        У судовому засіданні позивач позовні вимоги підтримав.

        Відповідачка в судове засідання не з»явилася, хоча була належним чином повідомлена про час та дату судового засідання, але від неї надійшла письмова заява, в якій вона просить справу розглядати без її участі, позовні вимоги визнає в повному обсязі.

        Суд, вислухавши позивача,  дослідивши матеріали справи, вважає позов таким, що підлягає до задоволення за наступних обставин.

        Судом встановлено, що 11 серпня 2006 року сторони зареєстрували шлюбу у центральному відділі реєстрації актів цивільного стану Полтавського міського управління юстиції Полтавської області, актовий запис - 1108 ( а.с. 4 ). Від спільного шлюбу мають неповнолітню доньку – ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 5).

         Як пояснив у судовому засіданні позивач, з січня 2009 року він з відповідачкою та донькою разом не проживає, шлюбно-сімейних стосунків з дружиною не підтримують, спільного господарства не ведуть, втратили один до одного почуття любові та поваги, спільне життя не склалося через несумісництво характерів. Спірного майна у подружжя не має, а тому останній просить розірвати шлюб між ним та ОСОБА_3. Доньку козлову К.Ю. залишити проживати з відповідачкою.

Відповідно до положення ст.112 СК України  суд з’ясовує фактичні взаємини подружжя, дійсні причини позову про розірвання шлюбу, бере до уваги наявність малолітньої дитини, дитини-інваліда  та інші обставини життя подружжя. Суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде  встановлено, що  подальше  спільне життя подружжя  і збереження  шлюбу суперечило б інтересам  одного з них, інтересам їхніх дітей, що  мають істотне значення.    

          Неповнолітню доньку – ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, після розірвання шлюбу необхідно залишити проживати з матір’ю, майнового спору між подружжям  на момент розгляду даної справи не заявлено.

           За таких обставин  суд приходить  до висновку, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу між ними суперечить інтересам позивача, що має істотне значення, а тому шлюб між сторонами необхідно розірвати.

          На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 10, 60, 61, 213-215 ЦПК України, ст. 110-112 Сімейного кодексу України /в редакції 2003 року/, суд -

ВИРІШИВ:

          Позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про розірвання шлюбу – задовольнити.

          Шлюб зареєстрований 11 серпня 2006 року центральним відділом реєстрації актів цивільного стану Полтавського міського управління юстиції Полтавської області між ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, актовий запис № 1108 – розірвати.

         Неповнолітню дитину ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1,  після розірвання шлюбу залишити проживати  з матір’ю.

          При розірванні шлюбу в органах РАЦС стягнути з козлова ОСОБА_5 34 грн. держмита на користь держави, ОСОБА_3 від сплати державного мита звільнити.  

          Заяву про  апеляційне  оскарження рішення суду першої інстанції  може бути подано  до Апеляційного суду Полтавської області через Ленінський районний суд  м. Полтави  протягом десяти  днів з дня  проголошення рішення. Апеляційна скарга  на рішення суду  подається протягом  двадцяти  днів  після подання  заяви про  апеляційне оскарження або шляхом  подачі  у строк  встановлений  для  подання заяви про апеляційне оскарження апеляційної скарги  без попереднього  подання  заяви про  апеляційне оскарження.

Суддя                                                      ( підпис )                                     Н.І. Крючко

ВІРНО: Суддя Ленінського районного

суду м. Полтави                                 Н.І.Крючко

Дата ухвалення рішення25.11.2009
Оприлюднено08.02.2010

Судовий реєстр по справі —2-1860/09

Ухвала від 21.08.2022

Цивільне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Прижигалінська Т. В.

Ухвала від 15.09.2017

Цивільне

Енергодарський міський суд Запорізької області

Вільямовська Н. О.

Рішення від 23.06.2009

Цивільне

Стахановський міський суд Луганської області

Євтіфієв В. М.

Рішення від 11.06.2009

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Рішення від 29.07.2009

Цивільне

Ленінський районний суд м. Луганськ

Луганський В.І.

Рішення від 29.12.2009

Цивільне

Будьоннівський районний суд м.Донецька

Ребров Сергій Олексійович

Рішення від 07.08.2009

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Коробенко С.В.

Рішення від 21.08.2009

Цивільне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Наталія Іванівна

Рішення від 22.04.2009

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Юрдига О.С.

Ухвала від 24.12.2009

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова Ірина Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні