Ухвала
від 06.11.2018 по справі 291/740/18
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/740/18

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

06 листопада 2018 року

Ружинський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Митюк О.В.,

за участю секретаря - Дубравському С.В.,

позивачки - ОСОБА_1,

відповідача - ОСОБА_2,

представника відповідача - ОСОБА_3,

розглянувши у підготовчому засіданні у цивільній справі за позовом

ОСОБА_1

до ОСОБА_4, ОСОБА_2, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області

про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на 2/3 частини будинку, визнання аукціону з реалізації заставленого майна таким, що не відбувся, визнання свідоцтва придбання нерухомого майна на аукціоні з реалізації заставленого майна недійсним, витребування майна із чужого незаконного володіння,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_4, ОСОБА_2, про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на 2/3 частини будинку, визнання аукціону з реалізації заставленого майна таким, що не відбувся, визнання свідоцтва придбання нерухомого майна на аукціоні з реалізації заставленого майна недійсним, витребування майна із чужого незаконного володіння. Ухвалою суду від 11.07.2018 року в якості третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, було залучено Службу у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області.

11.07.2018 року було відкрито провадження по вищевказаній справі та призначено підготовче судове засідання.

23.07.2018 року у строки встановленні в ухвалі про відкриття провадження по справі відповідачем ОСОБА_5 було подано відзив на позовну заяву, в якому в прохальній частині відповідач ОСОБА_5 просив відмовити позивачу у задоволенні позову, та залучити в якості відповідача:Ружинський районний відділ ДВС Головного управління юстиції у Житомирській області, та ОСОБА_6, мотивуючи це тим, що рішення по справі може вплинути на їхні права та обов язки.

05.11.2018 року через канцелярію суду надійшло клопотання відповідача ОСОБА_2 В якому він просить притягнути в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_6, оскільки в останнього придбав спірний будинок, та ОСОБА_7 - яка є його дружиною, а отже рішення по справі може вплинути на їхні права та обов язки.

06.11.2018 року в підготовчому судовому засіданні відповідач ОСОБА_5 Та його представник підтримали вищевказані клопотання тта просили суд залцчити в якості відповідачів - Ружинський районний відділ ДВС Головного управління юстиції у Житомирській області, та ОСОБА_6, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_7.

Позивачка ОСОБА_1 не заперечувала, щодо задоволення вищевказаного клопотання.

Відповідач ОСОБА_4 в підготовче судове засідання не з явився, з невідомих суду причин, належим чином повідомлений.

Представник Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області в судове засідання не з явися, подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність.

Заслухавши учасників справи, вивчивши матеріали клопотання, суд вважає клопотання підлягає до часткового задоволення з наступних підстав.

Згідно зі ч.1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. За ч. 3 ст. 51 ЦПК України, після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Оскільки з клопотанням про залучення в якості співвідповідача може звертатися позивач, чи цого представник, в даному випадку звернувся представник відповідача, який згідно вищевказаними нормами не має процесуального права заявляти вищевказане клопотання, суд відмовляє в його задоволенні.

Відповідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ч.4 ст.53 ЦПК України у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

На підставі вищевикладеного суд приходить до висновку, що з метою повного і всебічного вивчення обставин справи та задля забезпечення законних прав та інтересів осіб, слід залучити до участі в справі, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору:Ружинський районний відділ ДВС Головного управління юстиції у Житомирській області, ОСОБА_6, ОСОБА_7.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 51, 53 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1

до ОСОБА_4, ОСОБА_2, третьої особи на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору- Служби у справах дітей Ружинської районної державної адміністрації у Житомирській області про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на 2/3 частини будинку, визнання аукціону з реалізації заставленого майна таким, що не відбувся, визнання свідоцтва придбання нерухомого майна на аукціоні з реалізації заставленого майна недійсним, витребування майна із чужого незаконного володіння, , як третю особу на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - -Ружинський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області:адреса розташування 13601, смт.Ружин, вул.О.Бурди, 23, код ЄДРПОУ 34767055:

ОСОБА_6: адреса проживання ІНФОРМАЦІЯ_1;

ОСОБА_7 Іванівну:адреса проживання ІНФОРМАЦІЯ_2;

Третім особам на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, направити копії позовної заяви з додатками, ухвалу.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом пятнадцятиднів із дня вручення цієї ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

Дата ухвалення рішення06.11.2018
Оприлюднено07.11.2018

Судовий реєстр по справі —291/740/18

Постанова від 18.09.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Постанова від 18.09.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 27.06.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 21.05.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні