Постанова
від 05.11.2018 по справі 487/3533/17
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/3533/17

Провадження № 1-кп/487/139/18

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.11.2018 року

Заводський районний суд м.Миколаєва у складі: головуючого - судді ОСОБА_1 ,за участю секретаря ОСОБА_2 ,розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Миколаєва кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017150030001510 та за №12017150030000094 за обвинуваченням:

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Миколаєва ,українця, громадянина України, із середньою спеціальною освітою, не одруженого, офіційно не працюючого , зареєстрованого та проживає за адресою АДРЕСА_1 , раніше судимого-

- 30.09.2011року Центральним районним судом м.Миколаєва за ч.2 ст.307 КК УКраїни до 5 років позбавлення волі, звільнився 21.07.2014р. відповідно до ст.2 ЗУ "Про амністію у 2014р."

- у вчиненні злочину , передбаченого ч.2 ст.185 КК України,

За участю сторін кримінального провадження:

сторони обвинувачення: прокурора Миколаївської місцевої прокуратури №1 - ОСОБА_4

сторони захисту: обвинуваченого ОСОБА_3 ,захисника ОСОБА_5

В С Т А Н О В И В

Формулювання обвинувачення,визнаного судомдоведеним:

Так, в ніч на 18 квітня 2017 року, більш точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_3 , перебуваючи на АДРЕСА_2 , з метою реалізації свого раптово виниклого злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність, скориставшись тим, що його злочинні дії були не помітні для оточуючих, шляхом вільного доступу, таємно викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, довжиною 6 м.п., з ганку офісного приміщення, яке належить ОСОБА_6 , і розташоване на І поверсі багатоквартирного будинку, за адресою: АДРЕСА_2 .

У подальшому ОСОБА_3 , з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши своїми умисними протиправними діями матеріальну шкоду ОСОБА_6 на суму 11880 гривень.

Крім того, в період часу з 00:10 годин по 04:50 годин 28.05.2017 року ОСОБА_3 , перебуваючи біля входу до будівлі Пологового будинку АДРЕСА_3 , реалізуючи свій раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність, з метою власного незаконного збагачення за рахунок чужого майна, скориставшись тим, що його злочині дії були не помітні для оточуючих, шляхом вільного доступу, таємно викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, що належать Комунальній установі Пологовий будинок № 3.

У подальшому ОСОБА_3 , з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши своїми умисними протиправними діями Пологовому будинку №3 (код 02774349) матеріальну шкоду на суму 6600 гривень.

Крім того, в період часу з 15.30 годин 03.06.2017 року до 10.30 годин 04.06.2017 року, перебуваючи біля входу в магазин « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований на І поверсі багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_4 , реалізуючи свій раптово виниклий злочинний умисел, направлений на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність, з метою власного незаконного збагачення за рахунок чужого майна, скориставшись тим, що його злочині дії були не помітні для оточуючих, шляхом вільного доступу, таємно викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, а саме алюмінієвий профіль довжиною 5,3 метрів погонних діаметром 50 мм., алюмінієвий профіль довжиною 4,5 метрів погонних діаметром 40 мм., та алюмінієвий профіль довжиною 10,6 метрів погонних діаметром 20 мм., які були встановлені на ганку магазину « ІНФОРМАЦІЯ_2 », який належить ОСОБА_7 .

У подальшому ОСОБА_3 , з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши своїми умисними протиправними діями ОСОБА_7 матеріальну шкоду на суму 2961,80 гривень.

Крім того,в ніч на 2 липня 2017 року, більш точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_3 , перебуваючи на АДРЕСА_5 , з метою реалізації свого раптово виниклого злочинного умислу, направленого на таємне викрадення чужого майна, діючи умисно повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, їх караність, скориставшись тим, що його злочині дії були не помітні для оточуючих, шляхом вільного доступу, таємно викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, довжиною 4 м.п., які належать ФОП ОСОБА_8 , з ганку офісного приміщення, яке розташоване на першому поверсі багатоквартирного будинку, за адресою: АДРЕСА_5 .

У подальшому ОСОБА_3 , з місця скоєння кримінального правопорушення зник, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши своїми умисними протиправними діями матеріальну шкоду ФОП ОСОБА_8 на суму 7920 грн.

Таким чином обвинувачений ОСОБА_3 вчинив злочини,передбачені ч.2 ст.185 КК України, а саме таємне викрадення чужого майна(крадіжка), вчинена повторно.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 свою вину визнав в повному обсязі , підтвердив фактичні обставини, викладені в обвинувальному акті та зазначив, що вони ніким не оспорюються, при цьому вважав недоцільним дослідження доказів щодо цих обставин. Аналогічну думку висловив прокурор та захисник.

Докази на підтвердження встановлених судом обставин.

Обвинувачений ОСОБА_3 суду показав, що в ніч на 18 квітня 2017 року, він, перебуваючи на АДРЕСА_2 викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, довжиною 6 м.п., з ганку офісного приміщення, яке розташоване на І поверсі багатоквартирного будинку, за адресою: АДРЕСА_2 .

У подальшому здав вказані перила на металобрухт.

Крім того, вночі 28.05.2017 року він, перебуваючи біля входу до будівлі Пологового будинку АДРЕСА_3 , таємно викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, які в подальшому також здав на металобрухт.

Крім того, на початку червня 2017 року, перебуваючи біля входу в магазин « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташований на І поверсі багатоквартирного будинку за адресою: АДРЕСА_4 , таємно викрав металеві перила із алюмінієвого профілю, які здав в подальшому на металобрухт.

Вночі,2липня 2017року, він,перебуваючи на АДРЕСА_5 ,таємно викравметалеві перилаіз алюмінієвогопрофілю,,які належатьФОП ОСОБА_8 ,з ганкуофісного приміщення,яке розташованена першомуповерсі багатоквартирногобудинку,за адресою: АДРЕСА_5 .Вказаніперила вінздав наметалобрухт,а грошовікошти витративна лікуванняблизької йомуособи. В скоєному він щиро розкаявся.

Такі показання обвинуваченого надані суду без будь-якого примусу, у зв`язку із чим суд вважає їх логічними, послідовними та такими, що підтверджують правильність розуміння ним встановлених обставин кримінального правопорушення,їх добровільність та істинність його позиції, а покази обвинуваченого визнаються судом належними, допустимими, достовірними та достатніми доказами на підтвердження судом фактичних обставин, а само формулювання обвинувачення ОСОБА_3 визнається судом доведеним.

Потерпілі та представник потерпілого в судове засідання не з`явились. В заявах просили розглядати вказане кримінальне провадження без їх участі. Позовних вимог до ОСОБА_3 не заявляли.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого ОСОБА_3 суд визнає його щире каяття. Обставин,що обтяжує покарання судом не встановлено.

Обираючи обвинуваченому ОСОБА_3 покарання суд враховує положення ст.65 КК України щодо загальних підстав призначення покарання, межі санкції статті 185 ч.2 КК України, ступінь тяжкості вчиненого злочину, який, відповідно до положення ст.12 КК України відноситься до середньої тяжкості, дані щодо особи обвинуваченого ОСОБА_3 ,якийвину своювизнав повністю,раніше судимий, неперебуває на облікуу лікаряпсихіатра та перебуває на"Д"облікуу Обласномунаркологічному диспансеріз 2005року ,не працює.За місцеммешкання характеризуєтьсяпосередньо; Зогляду навказані обставини,враховуючи ступеньтяжкості скоєного ОСОБА_3 злочинів,беручи доуваги дані,що характеризуютьобвинуваченого,а такожобставини,що помякшуютьпокарання,та відсутністьобставин,що обтяжуютьпокарання,суд вважаєщо виправленняобвинуваченого тапопередження вчиненняним новихзлочинів можливебез ізоляціїйого відсуспільства ізпризначенням покаранняу виглядіпозбавлення волі, але із застосуванням положення ст.ст.75,76 КК України, яке відповідно дост. 65 КК України, є необхідним та достатнім заходом примусу, що застосовується від імені держави згідност. 50 КК України.

Цивільні позови не заявлялись.

Керуючись ст.ст.373-376 КПК України,суд

У Х В А Л И В

ОСОБА_3 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.185 КК України та призначити йому покарання за вказаною статтею у вигляді 2 років позбавлення волі.

На підставі ст.75 та ст.76 КК України ОСОБА_3 від призначеного покарання звільнити строком на 2 роки, зобов`язавши його періодично з`являтись на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання , роботи.

Запобіжний захід обвинуваченому ОСОБА_3 не обирався.

Вирок може бути оскаржений до Миколаївського апеляційного суду через Заводський районний суд м.Миколаєва на протязі 30 днів з дня його проголошення, а засудженим в той же строк із дня вручення йому копії вироку.

Копію вироку негайно вручити ОСОБА_3 та прокурору.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено24.02.2023
Номер документу77639276
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —487/3533/17

Постанова від 05.11.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 12.09.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 24.05.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 14.12.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

Постанова від 12.07.2017

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Павлова Ж. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні