Ухвала
від 01.11.2018 по справі 522/18929/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

01.11.2018

Справа №522/18929/18

Провадження 1-кс/522/20262/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 листопада 2018 м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 розглянувши клопотання прокурора Одеської прокуратури № 3 Одеської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Одеської прокуратури № 3 Одеської області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Як вбачається з клопотання прокурора, у провадженні СВ Приморського в м. Одесі ГУНП в Одеській області перебуває кримінальне провадження №12018160500003474 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до Приморського ВП в м. Одесі ГУНП в Одеській області надійшов лист ІНФОРМАЦІЯ_1 , відповідно до якого встановлено, що за період з 01.03.2018 по 15.09.2014 під час проведення контрольно перевірочної роботи виявлено факти порушення законодавства про оплату праці ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Відповідно до листа управління, в ході проведення планової документальної виїзної перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з питань правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного соціального внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування за період з 15.09.2014 по 30.06.2017 встановлено заборгованість по виплаті заробітної плати найманим працівникам у розмірі 49829, 50 гривень.

Статтею 97 Кодексу законів про працю України зі змінами та доповненнями передбачено, що оплата праці працівників здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються власником або уповноваженим ним органом після виконання зобов`язань щодо оплати праці.

В частині періодичності виплати заробітної плати встановлено порушення ст. 24 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 № 108/95-ВР із змінами та доповненнями «Заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата».

Таким чином, в діях службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України.

З метою всебічного, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, необхідно здійснити тимчасовий доступ до документів, а саме до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Під час досудового розслідування в рамках вищезазначеного провадження встановлено наявність достатніх підстав вважати, що документи, які зберігаються та перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ) сприятимуть повному, всебічному та об`єктивному розслідуванню кримінального провадження.

Прокурор до суду не з`явився та подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, яке підтримав та просив задовольнити у повному обсязі.

Особа, у володінні якої знаходиться зазначена в клопотанні інформація в судове засідання не викликався у зв`язку з заявленим прокурором клопотанням.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено за відсутності учасників судового провадження та без фіксації за допомогою технічних засобів, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні до суду не з`явилися.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Прокурором доведено, що документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст.159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначеного у клопотанні документів та інформації.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Одеської прокуратури № 3 Одеської області ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати прокурору Одеської місцевої прокуратури № 3 ОСОБА_2 та слідчим СВ Приморського ВП в місті Одесі ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 або за їх дорученням (в порядку ст. ст. 40, 41 КПК України) чи постановою (в порядку ст. 218 КПК України) іншим працівникам Національної поліції України тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю вилучення їх завірених копій, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ), а саме:

- реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення01.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77641988
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —522/18929/18

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 01.11.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні