Ухвала
від 05.11.2018 по справі 288/1538/18
ПОПІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 288/1538/18

Провадження № 1-кс/288/364/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 листопада 2018 року . смт. Попільня Слідчий суддя Попільнянського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,з участюсекретаря судовихзасідань ОСОБА_2 ,прокурора ОСОБА_3 ,слідчого ОСОБА_4 ,за участюпредставника ПСП«Новоселиця» ОСОБА_5 , розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув смт.Попільня Житомирськоїобласті клопотання ПСП «Новоселиця» про скасування арешту з майна,

ВСТАНОВИВ:

До Попільнянського районного суду Житомирської області надійшло клопотання директора ПСП «Новоселиця» ОСОБА_6 про скасування арешту з майна.

В даному клопотанні ОСОБА_6 вказує, що в провадженні органу досудового розслідування Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12018060270000312 від 09.10.2018 року, внесене до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 185 КК України.

Ухвалою слідчого судді Попільнянського районного суду Житомирської області від 10 жовтня 2018 року, задоволено клопотання про арешт майна слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_4 у вищевказаному кримінальному провадженні.

Даною ухвалою слідчого судді накладено арешт на майно на колісний трактор марки МТЗ 82.1, рік випуску 2005, номерний знак НОМЕР_1 , що належить на праві власності ПСП «Новоселиця» та було вилучено даний трактор та 50 колодок деревини породи «вільха». Вказаним транспортним засобом здійснювалось перевезення вказаних колодок. Трактор з причепом є майном, яке використане як знаряддя та засіб вчинення вказаного кримінального правопорушення, а 50 колодок деревини «вільха» є викраденим майном, які знаходяться на території Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області.

ПСП «Новоселиця» є власником даного транспортного засобу, на підставі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу від 26.10.2006 року.

ПСП «Новоселиця», як власник майна трактора має право заявляти клопотання про скасування арешту майна повністю.

На полях, що орендуються ПСП «Новоселиця» на даний час активно проводяться польові роботи по збиранню врожаю сільськогосподарських культур (соняшник, кукурудза, цукровий буряк, соя), тому відсутність вказаного транспортного засобу в підприємстві для перевезення врожаїв є відчутною. Зберігання транспортного засобу на штрафному майданчику завдає значних збитків підприємству, оскільки від термінів збирання сільськогосподарських культур залежить фінансові витрати підприємства.

Крім того ПСП «Новоселиця» повідомляє, про відсутність потреби у подальшому накладені арешту на транспортний засіб, в зв`язку з тим, що слідчим вжито всіх необхідних дій для збереження речових доказів в кримінальному провадженні.

На підставі вищевикладеного, особа, яка подала клопотання просить скасувати арешт, накладений ухвалою Попільнянського районного суду Житомирської області від 10.10.2018 року, на майно вилучене до Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області, що знаходиться за адресою: смт. Попільня, вулиця Фомічова, 6, Житомирської області, а саме: колісний трактор марки МТЗ 82.1, рік випуску 2005, номерний знак НОМЕР_1 з тракторним причепом без номерного знаку, повністю та зобов`язати слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області ( ОСОБА_4 ) повернути ПСП «Новоселиця» код ЄДРПОУ: 03745054, колісний трактор марки МТЗ 82.1, номерний знак НОМЕР_1 з тракторним причепом без номерного знаку.

Суд,вислухавши представникаПСП «Новоселиця»,який підтримавклопотання тапросив йогозадовольнити, думкупрокурора таслідчого,які заперечували проти задоволення клопотання, оскільки даний трактор з причепом визнані речовими доказами по справі, оглянувши матеріали кримінального провадження № 12018060270000312 від 09.10.2018 року за ознаками ч.1 ст. 185, ч. 2 ст. 15 КК України, приходить до висновку, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з свідоцтва про реєстрацію машини серії НОМЕР_2 виданого 26 жовтня 2006 року Попільнянською інспекцією Держтехнагляду, власником трактора колісного МТЗ, рік випуску 2005, вказане ПСП «Новоселиця».

Згідно Виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань виданої 24 січня 2017 року ПСП «Новоселиця» є юридичною особою зареєстрованою в передбаченому Законом порядку.

Відповідно до ухвали слідчого судді Попільнянського районного суду Житомирської області від 10 жовтня 2018 року, задоволено клопотання слідчого Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_4 про арешт майна та накладено арешт на колісний трактор марки МТЗ 82.1, рік випуску 2005, номерний знак НОМЕР_1 , який зберігається на території Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області, за адресою: смт. Попільня, вулиця Фомічова, 6, Житомирської області, власником якого згідно свідоцтва про реєстрацію машини серії НОМЕР_3 є ПСП «Новоселиця», розташоване за адресою: село Новоселиця, вулиця Жовтнева, 1 А, Попільнянського району, Житомирської області та 50 колодок деревини породи «вільха», які зберігаються на території Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області, за адресою: смт. Попільня, вулиця Фомічова, 6, Житомирської області, власником яких є «Коростишівський лісгосп АПК».

Вказану ухвалу слідчого судді ОСОБА_6 не оскаржував.

Колісний трактор марки МТЗ 82.1, рік випуску 2005, номерний знак НОМЕР_1 , з причепом по даному кримінальному провадженню постановою слідчого Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області від 09.10.2018 року, визнаний речовим доказом.

Будь-яких інших процесуальних дій з трактором та причепом до нього не проводилось та з показань слідчого ОСОБА_4 не буде проводитись.

В судовому засіданні встановлено, що даний трактор з причепом, вкрай необхідний ПСП «Новоселиця», оскільки на даний час активно проводяться польові роботи по збиранню врожаю сільськогосподарських культур (соняшник, кукурудза, цукровий буряк, соя), тому відсутність вказаного транспортного засобу в підприємстві для перевезення врожаїв є відчутною. Зберігання транспортного засобу на штрафному майданчику завдає значних збитків підприємству, так як від термінів збирання сільськогосподарських культур залежить фінансові витрати підприємства.

Крім того, посадовим особам ПСП «Новоселиця» не було відомо, що на даному тракторі з причепом буде вчинено кримінальне правопорушення, оскільки в матеріалах справи є накладна № 74, де зазначено, що 08.10.2018 року працівник даного господарства ОСОБА_7 виписав вказаний трактор на дві години для власних потреб.

Статтею 100 КПК України визначено, що речовий доказ, що не містить слідів кримінального правопорушення, може бути переданий власнику на відповідальне зберігання.

Відповідно до частини першої статті 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Зазначені вище обставини в їх системному зв`язку свідчать, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки в подальшому застосуванні арешту майна колісний трактор марки МТЗ 82.1, рік випуску 2005, номерний знак НОМЕР_1 з тракторним причепом без номерного знаку, відпала потреба.

Керуючись статтею 174 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ

Клопотання ОСОБА_6 про скасування арешту з майна - задовольнити.

Скасувати арештмайна вкримінальному провадженні№ 12018060270000312від 09.10.2018року,внесене доЄРДР заознаками кримінальногоправопорушення передбаченого частиною2статті 15,частиною 1статті 185КК Українина коліснийтрактор маркиМТЗ 82.1,рік випуску2005,номерний знак НОМЕР_1 зтракторним причепом безномерного знаку, власникомякого відповіднодо свідоцтва прореєстрацію машинисерії НОМЕР_3 є ПСП«Новоселиця»,розташоване заадресою:село Новоселиця,вулиця Жовтнева,1А,Попільнянського району,Житомирської області,який зберігаєтьсяна територіїПопільнянського ВП КоростишівськогоВП ГУНП в Житомирськійобласті,за адресою: смт.Попільня,вулиця Фомічова,6,Житомирської області, на який згідно ухвали слідчого судді Попільнянського районного суду Житомирської області від 10 жовтня 2018 року накладено арешт.

Зобов`язати слідчого СВ Попільнянського ВП Коростишівського ВП ГУ НП в Житомирській області ОСОБА_4 повернути ПСП «Новоселиця» код ЄДРПОУ: 03745054, колісний трактор марки МТЗ 82.1, номерний знак НОМЕР_1 з тракторним причепом без номерного знаку.

Колісний трактор марки МТЗ 82.1, номерний знак НОМЕР_1 з тракторним причепом без номерного знаку, власником яких є ПСП «Новоселиця», розташоване за адресою: село Новоселиця, вулиця Жовтнева, 1 А, Попільнянського району, Житомирської області, які визнані речовим доказом передати власнику ПСП «Новоселиця» на відповідальне зберігання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Попільнянського

районного суду ОСОБА_1

СудПопільнянський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77667251
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —288/1538/18

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

Ухвала від 02.11.2018

Кримінальне

Попільнянський районний суд Житомирської області

Рудник М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні