Ухвала
від 06.11.2018 по справі 337/5132/18
ХОРТИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

ЄУН 337/5132/18

Провадження № 1-кс/337/1500/2018

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 листопада 2018 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Хортицького районного суду міста Запорожжя ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , заступника начальника СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Запоріжжі клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів за кримінальним провадженням №12018080070002070 від 05.11.2018 року,

в с т а н о в и в:

05.11.2018року заступник начальника СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Запорізької місцевої прокуратури № 3 Запорізької області ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у власності ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 зареєстровано в АДРЕСА_1 .

У клопотанні зазначив, що слідчим відділом Хортицького відділення Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12018080070002070 від 05.11.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

На стадії досудового розслідування встановлено, що 05.11.2018 року, на робочому місці раптово помер водій Приватного Акціонерного Товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») - ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що при виконання своїх службових обов`язків керував автобусом «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 .

Санкцією ч. 2. ст. 272 КК України передбачено відповідальність за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримувати, якщо це спричинило загибель чи інші тяжкі наслідки.

З урахуванням вказаного обов`язком органу досудового розслідування в даному випадку є все сторонність та об`єктивність його проведення та встановлення чи спростування фактів порушення правил безпеки на виробництві, особами, що зобов`язані їх дотримуватись.

Відповідно до витягу Єдиного державного реєстру підприємств України ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 12329 ЄДРПОУ НОМЕР_1 зареєстровано в АДРЕСА_1 .

З метою дотримання вимог ст.2, ч.2 ст.9, ч.1 ст.84, ст. 85, ст.86 КПК України, збирання належних і допустимих доказів у кримінальному провадженні, а саме документів, на підставі яких слідчий, прокурор та в подальшому суд встановлять наявність факту та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, згідно положень ст. 91 КПК України, на даному етапі досудового розслідування стороні обвинувачення необхідно, виходячи з вищенаведеного відповідно до ст. 93 КПК України, зібрати докази у повному обсязі, тобто необхідно отримати тимчасовий доступ до ряду документів, що стосуються діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ЄДРПОУ НОМЕР_3 зареєстровано в АДРЕСА_1 .

Оскільки самі по собі та в сукупністю з іншими матеріалами кримінального провадження вказані документи містять в собі інформацію, що має значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному провадженню, а саме встановлення чи спростування фактів порушень стосовно робочого часу водія, часу його відпочинку та забезпечення інших належних умов праці водія, порушення правил безпеки на виробництві та встановлення причинно-наслідкового зв`язку між порушеннями та наслідками що настали у вигляді смерті водія ОСОБА_5 , з метою попередження спроб змінити або знищити документи просив розглянути клопотання негайно, у відсутності осіб у володінні яких вона перебуває.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали, просять розглянути клопотання без застосування технічних засобів фіксації.

Особа, у володінні якої знаходяться речі і документи, з метою попередження спроб зміни або знищення документів, у судове засідання не викликалася.

Відповідно до ст. 107 КПК України, фіксування процесу за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Дослідивши надані матеріали та клопотання, вважаю його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав, передбачених ч.5 ст. 163 КПК України.

В клопотанні слідчого, відповідно до вимог ч.5 ст. 163 КПК України зазначено, у володінні якої особи перебувають необхідні документи, а саме: у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 зареєстровано в АДРЕСА_1 .

При цьому, клопотанням, відповідно до вимог ч.7 ст. 163 КПК України, обґрунтовано необхідність вилучення вказаних документів, використання їх як речового доказу.

Відповідно до ст. 164 КПК України, в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів має бути зазначено прізвище, ім`я та по батькові особи, якій надається право тимчасового доступу до речей і документів.

Враховуючи вищевказане, відповідно до вимог ч.6 ст. 163 КПК України, суд дійшов висновків, що слідчим доведено, що відомості, які містяться в речах та документах, про надання доступу до яких він просить, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні, зокрема, вчинення злочину певною особою, і що іншими способами обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, встановити неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст. 107 ч.1, 159, 160, 162, 163, 164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати керівника ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »ЄДРПОУ НОМЕР_1 зареєстровано в АДРЕСА_1 , надати заступнику начальника СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області майору поліції ОСОБА_3 , слідчому СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_6 , слідчому СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 , слідчому СВ Хортицького ВП Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області лейтенанту поліції ОСОБА_8 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, що стосуються працевлаштування та роботи водія ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , які перебувають у власності ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 зареєстровано в АДРЕСА_1 , а саме:

-наказу про прийняття на роботу;

-трудової книжки;

-медичної довідки за встановленою формою;

-наказ про закріплення за автобусом «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 ;

-шляхових листів за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року на автобус «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 ;

-відомостей на отримання палива на автобус «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_4 період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року;

-договору з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування чи їх дозвіл на пасажирські перевезення (договору із замовником транспортних послуг), паспорт маршруту та розклад руху за маршрутом;

-графіки змінності водія колісного транспортного засобу відповідно до положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року;

-табелі обліку робочого часу водія за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року;

-графіки обліку робочого часу та відпочинку водія за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року

-журнал лікаря перед рейсового та після рейсового огляду водіїв за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року;

-журнал механіка про перед рейсовий та після рейсовий огляд транспортного засобу за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року;

-індивідуальну контрольну книжку водія за період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року, або показники (дані) тахографа за той же період (у разі якщо автобус «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 таким обладнано) у вигляді карток та роздруківок цифрового тахографа;

-журнал реєстрації інструктажів питань охорони праці на робочому місці за 2018 рік;

-журнал обліку успішності підготовки та відвідування та книжка обліку підготовки з керування водія та свідоцтво про підвищення кваліфікації відповідно до порядку до підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів;

-відомості про нарахування заробітної плати водія за 2018 рік;

- відомості видачу пального на автобус «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 у період часу з 05.10.2018 року до 05.11.2018 року;

- наказ по підприємству про затвердження норм витрат палива та мастильних матеріалів на автобус «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 відповідно до наказу Міністерства транспорту і зв`язку №43 про затвердження норм витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті;

-відомості про проходження інструктажів та стажування у порядку, визначеному Мінінфраструктури;

-відомості про проходження періодичного навчання методів надання першої до медичної допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод;

-відомості про проведення перевірки технічного стану та обов`язкового технічного контролю, технічних оглядів та ремонту автобуса «МАN» реєстраційний номер НОМЕР_2 , акти виконаних робіт, платіжні документи, протоколи перевірки технічного стану транспортного засобів - протягом трьох років

-графік відпусток водіїв за 2018 рік,

з правом ознайомитися з оригіналами документів та правом отримання завірених належним чином копій вказаних документів.

Строк дії ухвали встановити 10 днів по 16 листопада 2018 року включно.

У разі невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд в порядку ст. 166 КПК України вправі постановити ухвалу про дозвіл на проведення згідно з положеннями КПК України обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудХортицький районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення06.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77667836
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —337/5132/18

Ухвала від 05.11.2018

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Гнатик Г. Є.

Ухвала від 06.11.2018

Кримінальне

Хортицький районний суд м.Запоріжжя

Гнатик Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні