Ухвала
від 08.11.2018 по справі 295/14864/18
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/14864/18

1-кс/295/7086/18

УХВАЛА

Іменем України

08.11.2018 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали, яке внесене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 , внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 32018060000000023 від 29.05.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, мотивуючи це наступним.

Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32018060000000023 від 29.05.2018 за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), здійснюючи будівництво житлового комплексу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою АДРЕСА_1 , та реалізуючи квартири громадянам, у період з 01.01.2017 по теперішній час, шляхом заниження вартості об`єкту оподаткування ухилились від сплати податків в сумі 8,6 млн. грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 ) зберігаються документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), на підставі яких здійснювалося оформлення та передача прав власності фізичним особам покупцям на житлові приміщення квартири АДРЕСА_3 , а саме: акти приймання-передачі нерухомого майна; договори купівлі-продажу майнових прав; договори відступлення прав покупця за договором купівлі-продажу майнових прав на квартиру; довідки про повну оплату ціни майнових прав; договори купівлі-продажу деривативу; акти приймання-передачі деривативу та виконаних зобов`язань; договори купівлі-продажу майнових прав на квартиру; довідки про повну оплату ціни майнових прав; акти прийому-передачі.

У зазначених документах, наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 ).

Слідчий у судове засідання не з`явився, подав до суду заяву, у якій просив розгляд справи проводити без його участі, клопотання підтримав.

Суд, відповідно до частини другоїст. 163 КПК України, визнав за можливе провести розгляд даного клопотання без виклику представника особи, у володінні якої знаходяться документи, до яких потрібен тимчасовий доступ, за наведених слідчим підстав.

Фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося у силу ч. 4ст. 107 КПК України, якою передбачено, що у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Відповідно до вимог ст.ст.131,132КПК Українизаходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Заходами забезпечення кримінального провадження є, зокрема, тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно до положень ч.5ст. 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у звязку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 7ст. 163 КПК Українислідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи на те, що прокурор в клопотанні про надання доступу до документації, яка відноситься до охоронюваної законом таємниці, довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в даних документах, а також те, що прокурор доведені обставини, передбачені ч. 3ст. 132 КПК, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.107,132,159,160,162,163,164,309 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС в ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Житомирській області майору податкової міліції ОСОБА_4 , заступнику начальника ВОВЕЗ ОУ ГУ ДФС у Житомирській області майору податкової міліції ОСОБА_5 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_6 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_7 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8 , старшому оперуповноваженому з ОВС ОУ ГУ ДФС у Житомирській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , тимчасовий доступ до речей та документів у ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_2 ) до документів фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДР НОМЕР_1 ), на підставі яких здійснювалося оформлення та передача прав власності на об`єкти нерухомого майна - житлові приміщення квартири АДРЕСА_3 , а саме: акти приймання-передачі нерухомого майна; договори купівлі-продажу майнових прав; договори відступлення прав покупця за договором купівлі-продажу майнових прав на квартиру; довідки про повну оплату ціни майнових прав; договори купівлі-продажу деривативу; акти приймання-передачі деривативу та виконаних зобов`язань; договори купівлі-продажу майнових прав на квартиру; довідки про повну оплату ціни майнових прав; акти прийому-передачі, за період з 01.01.2017 по теперішній час включно, шляхом надання можливості зробити їх копії, виготовити на паперовому та електронному (диск, флешкарта тощо) носії зазначені документи, що містять наведену інформацію та видати її запитуваній стороні.

При відсутності вище перелічених документів зазначити письмово про причину ненадання документів.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення08.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77694600
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, та додані до клопотання матеріали, яке внесене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Житомирської області ОСОБА_3 , внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 32018060000000023 від 29.05.2018, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —295/14864/18

Ухвала від 08.11.2018

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Слюсарчук Н. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні