Ухвала
від 02.11.2018 по справі 638/6981/18
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/6981/18

Провадження № 1-кс/638/4588/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2018 року Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого Шевченківського ВП ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 , про проведення огляду території та нежитлових приміщень, у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018220480001851 від 08.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст. 272 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Дзержинського районного суду м. Харкова звернувся слідчий Шевченківського ВП ГУНП України в Харківській області з клопотанням про проведення огляду території та нежитлових приміщень, у кримінальному провадженні №12018220480001851 від 08.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст. 272 КК України, в якому просить надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки кадастровий номер 6310136300:09:030:0502, за адресою: АДРЕСА_1 та нежитлових приміщень, що розташовані на ній, які належать на праві власності ОСОБА_5 , на яких здійснюється господарська діяльність у сфері торгівлі скрапленим газом, пальним, з метою встановлення та фіксації відомостей про фізичних осіб, СПД, якими фактично організовано діяльність АЗС, АГЗП, здійснюється господарська діяльність у сфері торгівлі скрапленим газом, пальним, виявлення та вилучення копій реєстраційних, дозвільних документів, ліцензій, щодо надання послуг з підвищеною небезпекою, здійснення вказаного виду діяльності, виявлення та вилучення ПММ, техніки, устаткування, обладнання, яке незаконно встановлено, та за допомогою якого здійснюється незаконна діяльність, а також інших документів, що мають значення для доказування кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст. 272 КК України.

Надати дозвіл на проведення огляду земельної ділянки та нежитлових приміщень, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , старшому слідчому СВ Шевченківського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майору поліції ОСОБА_4 , прокурору Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_6 , прокурору Харківської місцевої прокуратури № 1 О. Арсені.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що слідчим відділом Шевченківського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області здійснюється досудове розслідування в рамках кримінального провадження № 12018220480001851 від 08.05.2018 за фактом порушення на території Шевченківського району м. Харкова деякими суб`єктами підприємницької діяльності, що здійснюють господарську діяльність на АЗГС, правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою без отримання дозволів на виконання таких та експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.Відповідно наданих Шевченківським районним відділом у м. Харкові Головного Управління ДСНС у Харківській області (далі Шевченківський РВ ГУ ДСНС у Харківській області) матеріалів встановлено, що у 2015 році проведено планову перевірку приміщення та території Автомобільну заправну станцію ТОВ «Брент Ойл» ЕДРПОУ 38495177 за адресою: м. Харків, проспект Науки (Леніна), 75, під час якої зафіксовано ряд порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, у тому числі відсутність декларації відповідності матеріально-технічної бази СПД вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, протипожежні відстані між операторною АЗС та будівлями гаражного кооперативу не відповідають вимогам нормативних документів з пожежної безпеки, пожежна відстань між технологічним обладнанням АЗС та автостоянкою автомобілів не відповідають нормативним документам пожежної безпеки, про що складено припис № 274 від 21.10.2015, відомості, щодо усунення порушень відсутні.

До матеріалів кримінального провадження долучено лист Шевченківський РВ ГУ ДСНС у Харківській області відповідно до якого ТОВ «Брент Ойл» протягом 2015 - травня 2018 року декларації про відповідальність матеріально-технічного бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки до Шевченківського РВ у м. Харкові ГУ ДСНС України у Харківській області не подавали.Відповідно повідомлення Головного Управління Держпраці у Харківській області встановлено, що інформації щодо діючих дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, виданих дозволів ОСОБА_7 ІПН НОМЕР_1 , ТОВ «Брент Ойл ЕДРПОУ 38495177», які здійснюють діяльність за адресами: м. Харків, проспект Науки, 75, згідно з порядком видачі дозволів на виконання робіт з підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого Постановою КМУ № 1107 від 26.10.2011 року, у Головному управлінні Держпраці у Харківській області не виявлено.

Слідчий вказує на те, що під час проведення досудового розслідування в рамках вказаного кримінального провадження планується проведення перевірки усіх вимог законодавства щодо здійснення діяльності вказаної заправної станції, у тому числі шляхом витребування відомостей з державних установ, організацій, відомостей щодо дозвільних документів (ліцензій) виданих СПД, що здійснює діяльність, призначення ряду судових експертиз, щодо додержання законодавства у сфері будівництва та пожежної безпеки, призначення перевірок уповноваженими органами ДУ «Харківський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров`я», Державній екологічній інспекції у Харківській області, Державній службі України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, Державній службі України з питань праці у Харківській області, Державній архітектурно-будівельній інспекції в Харківській області, для чого необхідно встановити суб`єкт підприємницької діяльності, яким фактично здійснюється господарська діяльність на АЗС (АГЗП) за адресою: м. Харків, проспект Науки, 75, та наявність відповідних дозвільних документів.

Відповідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майна, встановлено, що земельна ділянка площею 0,0983 га з кадастровим номером 6310136300:09:030:0502, цільове призначення: для експлуатації та обслуговування автозаправних станцій за адресою: м. Харків, проспект Науки, 75, а також нежитлові будівлі літ. «Я-1» загальною площею 6,3 кв. м., на яких здійснює діяльність АЗС належить на праві приватної власності ОСОБА_5 , ІПН НОМЕР_1 . Таким чином під час досудового розслідування виникла необхідність у проведення слідчої дії огляду території за адресою: АДРЕСА_1 та нежитлових приміщень, що розташовані на ній, які займає та використовують особи причетні до організації заправної станції, у тому числі з метою встановлення СПД, що фактично здійснює свою діяльність, вилучення у копіях реєстраційних дозвільних документів, щодо надання послуг з підвищеною небезпекою.

Слідчий зазначив, що під час проведення вказаної слідчої дії планується встановити на якій підставі за адресою: АДРЕСА_1 , здійснює свою діяльність АЗС, АГЗП, хто є організатором, власником, особою відповідальною за надання послуг, у тому числі якими суб`єктом підприємницької діяльності здійснюється господарської діяльності у сфері торгівлі, виявити та вилучити копії дозвільних (у тому числі ліцензії), реєстраційних документів на підставі яких здійснюється вказаний вид діяльності конкретним СПД, ПММ, техніки, устаткування, обладнання, яке незаконно встановлено, та за допомогою якого здійснюється незаконна діяльність.Під час досудового слідства встановлені попередні дані, що свідчать про те, що за адресою: м. Харків, проспект Науки, 75, деякими суб`єктами підприємницької діяльності, що здійснюють господарську діяльність на АЗС, АГЗП, порушуються правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, здійснюється господарська діяльність у сфері торгівлі скрапленим газом, пальним в порушення правил, норм та стандартів України, та таким чином створюється загроза життю та здоров`я людей.

Слідчий зазначає, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення злочину, а також з метою виявлення та вилучення речей, що мають значення для кримінального провадження: копій реєстраційних, дозвільних документів, ліцензій, щодо надання послуг з підвищеною небезпекою, здійснення вищевказаного виду діяльності, а також виявлення та вилучення ПММ, техніки, устаткування, обладнання, яке незаконно встановлено, та за допомогою якого здійснюється незаконна діяльність, а також інших документів, що мають значення для доказування кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, виникла необхідність проведення огляду земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 та нежитлових приміщень, що розташовані на ній, які належать на праві власності ОСОБА_5 .

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив задовольнити.

Заслухавши прокурора, дослідивши клопотання, матеріали кримінального провадження, суд дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтоване та підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Окремі вимоги встановлено для огляду житла чи іншого володіння особи, проведення якого здійснюється згідно з правилами, передбаченимист. 233 КПК, якою встановлено, що проникнення до житла чи іншого володіння особи проводиться і що може бути здійснено лише на підставі ухвали слідчого судді. Згідно з ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

При необхідності провести огляд у житлі чи іншому володінні особи слідчий за погодженням з прокурором або особисто прокурор звертається з відповідним клопотанням до слідчого судді за місцем проведення досудового розслідування.

Відповідно до ч.1, 2ст. 237 КПК Україниз метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цьогоКодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч.5ст. 237 КПК Українипри проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Згідно ч.2ст. 234 КПК Україниобшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідност. 235 КПК Україниухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Проведення огляду території за адресою: АДРЕСА_1 , та нежитлових приміщень, що розташовані на ній, необхідно з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України.

Таким чином, суд доходить висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.233,237,371-372,376 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Шевченківського ВП ГУНП в Харківській області майора поліції ОСОБА_4 , про проведення огляду території та нежитлових приміщень, у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018220480001851 від 08.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.272КК України - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Шевченківського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Харківській області майору поліції ОСОБА_4 , прокурору Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_6 , прокурору Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_3 , на проведення огляду земельної ділянки кадастровий номер 6310136300:09:030:0502, за адресою: АДРЕСА_1 та нежитлових приміщень, що розташовані на ній, які належать на праві власності ОСОБА_5 , на яких здійснюється господарська діяльність у сфері торгівлі скрапленим газом, пальним, з метою встановлення та фіксації відомостей про фізичних осіб, СПД, якими фактично організовано діяльність АЗС, АГЗП, здійснюється господарська діяльність у сфері торгівлі скрапленим газом, пальним, виявлення та вилучення копій реєстраційних, дозвільних документів, ліцензій, щодо надання послуг з підвищеною небезпекою, здійснення вказаного виду діяльності, виявлення та вилучення ПММ, техніки, устаткування, обладнання, яке незаконно встановлено, та за допомогою якого здійснюється незаконна діяльність, а також інших документів, що мають значення для доказування кримінального правопорушення, передбаченого ч.І ст. 272 КК України.

Строк дії ухвали - 1 місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77711667
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду території та нежитлових приміщень, у кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12018220480001851 від 08.05.2018 року за ознаками кримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст. 272 КК України

Судовий реєстр по справі —638/6981/18

Ухвала від 06.05.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвірюк Д. В.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 02.11.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 02.11.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Грищенко І. О.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 19.06.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 18.06.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Шишкін О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні