Ухвала
від 09.11.2018 по справі 209/3628/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Справа № 209/3628/18

Провадження № 1-кс/209/1148/18

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до документів(речей)

09.11.2018 року м. Кам`янське

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м.Дніпродзержинська Дніпропетровської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участі прокурора ОСОБА_3 розглянув внесене в кримінальному провадженні №42018041160000187 від 12.10.2018 року слідчим СВ Дніпровського відділення поліції Кам`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції ОСОБА_4 , і погоджене прокурором ОСОБА_3 клопотання про здійснення тимчасового доступу до речей (документів) та додані до клопотання матеріали,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні СВ Дніпровського відділення поліції Кам`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження №42018041160000187 від 12.10.2018 року за ч.3 ст. 191 КК України, згідно якого в період часу серпень вересень 2018 року не встановленими особами, за рахунок не бюджетних коштів виконані роботи з улаштування спортивного майданчику на території ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 . Станом на 15.09.2018 роботи на вказаному об`єкті були завершені, зокрема влаштоване штучне трав`яне покриття зеленого кольору, встановлена металева захисна огорожа, тощо та в подальшому будь які роботи не проводились, у зв`язку з відсутністю потреби.

31.08.2018 рішенням тендерного комітету КЗ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » №26 Кам`янської міської ради затверджено тендерну документацію на закупівлю робіт (ДСТУ Б Д.1.1-1:2013) «Капітальний ремонт спортивного майданчика з улаштуванням штучного трав`яного покриття та елементів благоустрою Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Згідно додатку 7 до тендерної документації на вказаному об`єкті будівництва передбачено виконання робіт у п.п.1-10, 26-30, 50-78, які станом на час затвердження тендерної документації вже фактично були виконані.

Не зважаючи на вище викладене, замовником розпочата процедури державної закупівлі та 18.09.2018 проведено аукціон, в якому прийняли участь ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), поштова адреса АДРЕСА_2 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_2 ) юридична адреса АДРЕСА_2 , тобто суб`єкти господарювання які фактично перебувають в одному приміщенні.

За результатами проведеної процедури державної закупівлі, згідно до протоколу засідання тендерного комітету НВК №26 за №14 від 21.09.2018 визначено переможцем відкритих торгів по предмету закупівлі «Капітальний ремонт спортивного майданчика з улаштуванням штучного трав`яного покриття та елементів благоустрою комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». учасника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) з пропозицією 2996213,65 грн.

02.10.2018 між ІНФОРМАЦІЯ_1 , в особи директора ОСОБА_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », в особі директора ОСОБА_6 , укладено договір №23, згідно умов якого передбачено виконання будівельно-монтажних робіт з капітального ремонту на об`єкті «Капітальний ремонт спортивного майданчика з улаштуванням штучного трав`яного покриття та елементів благоустрою комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в період часу до 15.10.2018, за ціною 2996213,65 грн., з урахуванням ПДВ.

10.10.2018 між сторонами по договору №23 від 02.10.2018 підписаний акт №1/20 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2018 року (Форма КБ-2в), згідно до змісту якого в період часу з 02.10.2018 по 10.10.2018 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » виконало будівельних робіт на загальну суму 472497,46 грн., що не відповідає дійсності.

На підставі акту №1/20 приймання виконаних будівельних робіт за жовтень 2018 року, платіжним дорученням №6 від 10.10.2018 замовником ІНФОРМАЦІЯ_1 (код НОМЕР_3 ) перераховані бюджетні кошти у сумі 472497,46 грн. на р/р № НОМЕР_4 , відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_5 ), за нібито виконані у жовтні 2018 року будівельні роботи по договору №23 від 02.10.2018.

Таким чином, службові особи Комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », в порушення вимог Бюджетного кодексу України, ЦК України, ГК України, Закону України «Про публічні закупівлі», за відсутності необхідності у здійсненні закупівлі робіт на об`єкті «Капітальний ремонт спортивного майданчика з улаштуванням штучного трав`яного покриття та елементів благоустрою комунального закладу « ІНФОРМАЦІЯ_3 », діючи умисно, протиправно, в інтересах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), протягом серпня вересня 2018 року провели відкриті торги, за результатами яких 02.10.2018 уклали договір №23 з переможцем торгів на виконання робіт, які вже фактично виконані, внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості, на підставі яких здійснили оплати, без фактичної закупівлі таких робіт по договору, в результаті чого здійснили розкрадання бюджетних коштів, за попередньою змовою групою осіб.

Для встановлення обставин вчинення даного кримінального правопорушення, механізму розкрадання бюджетних коштів, осіб причетних до вказаної злочинної схеми, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів та відомостей, які містять банківську таємницю та перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_5 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 .

Згідно п. 2 ч. 1 ст. 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» інформація, яка містить банківську таємницю розкривається банками на підставі рішення суду.

Беручи до уваги, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних речей і документів та можливість їх вилучити у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_5 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 .

Враховуючи те, що існує загроза знищення або внесення змін до вищевказаних документів з боку службових осіб ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_5 ), з метою приховування злочинних дій, прошу розглянути клопотання про тимчасовий доступ до відповідних речей і документів без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

В ході досудового слідства, слідчий за дорученням просить надати дозвіл йому або працівникам оперативного підрозділу Дніпровського ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області за дорученням на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_5 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , а саме:

- документів по юридичному оформленню (відкриттю) розрахункового рахунку № НОМЕР_4 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), а саме: заяви про відкриття рахунку, договору на розрахунково-касове обслуговування, копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; протоколів роботи системи «клієнт-банк» (адміністративний та технічний); роздруківки бази даних (архіву) системи «клієнт-банк»; протоколів модемного зв`язку, що обслуговує систему «клієнт-банк»; повідомлення про взяття рахунків на облік органами Державної фіскальної служби; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

- документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_4 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) із зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, найменування та коду ЄДРПОУ відправника, найменування та коду ЄДРПОУ одержувача коштів, найменування коду МФО банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу, в електронному виді та на паперовому носієві, за період з 01.01.2018 по теперішній час;

- первинних розрахунково-касових та платіжних документів (чеків, платіжних доручень, квитанцій, видаткових ордерів, заяв на видачу готівки, інше), на підставі яких здійснювалось перерахування та/або отримання грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_4 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), за період з 01.01.2018 по теперішній час.

Суд вивчивши надані суду матеріали кримінального провадження, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Вказані документи, мають доказове значення для встановлення усіх обставин про наявність або відсутність складу злочину передбаченого ч.3 ст. 191 КК України.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Дніпровського відділення поліції Кам`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції ОСОБА_7 про дозвіл на тимчасовий доступ до речей(документів) - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому Дніпровського ВП Кам`янського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_7 або за дорученням членам слідчо-оперативної групи: старшому оперуповноваженому МРВ № 4 (м. Кам`янське) УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_8 , оперуповноваженому МРВ № 4 (м. Кам`янське) УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_9 , оперуповноваженому МРВ № 4 (м. Кам`янське) УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_10 в порядку ст.40 КПК України дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення оригіналів документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (МФО НОМЕР_5 ), юридична адреса: АДРЕСА_3 , а саме:

- документів по юридичному оформленню (відкриттю) розрахункового рахунку № НОМЕР_4 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), а саме: заяви про відкриття рахунку, договору на розрахунково-касове обслуговування, копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; протоколів роботи системи «клієнт-банк» (адміністративний та технічний); роздруківки бази даних (архіву) системи «клієнт-банк»; протоколів модемного зв`язку, що обслуговує систему «клієнт-банк»; повідомлення про взяття рахунків на облік органами Державної фіскальної служби; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

- документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_4 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ) із зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, найменування та коду ЄДРПОУ відправника, найменування та коду ЄДРПОУ одержувача коштів, найменування коду МФО банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу, в електронному виді та на паперовому носієві, за період з 01.01.2018 по теперішній час;

- первинних розрахунково-касових та платіжних документів (чеків, платіжних доручень, квитанцій, видаткових ордерів, заяв на видачу готівки, інше), на підставі яких здійснювалось перерахування та/або отримання грошових коштів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_4 , що відкритий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_1 ), за період з 01.01.2018 по теперішній час.

Строк дії цієї ухвали 1 місяць з дня її постановлення з 09 листопада 2018 року до 09 грудня 2017 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77721332
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —209/3628/18

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Багбая Є. Д.

Ухвала від 09.11.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Багбая Є. Д.

Ухвала від 09.11.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Багбая Є. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні