Ухвала
від 08.11.2018 по справі 440/3532/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

08 листопада 2018 року м. ПолтаваСправа № 440/3532/18

Полтавський окружний адміністративний суд в особі головуючого судді Сич С.С., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали справи за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина" до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про визнання дій протиправними, -

В С Т А Н О В И В:

08 жовтня 2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Батьківщина" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України про визнання протиправними дій службової особи відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України старшого державного виконавця Сіренка Сергія Володимировича щодо вимог надання інформації від Товариства з обмеженою відповідальністю "Батьківщина" у запиті №55583162/20.1-4/23 від 03 вересня 2018 року.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 16 жовтня 2018 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі №440/3532/18, вирішено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи, призначено судове засідання для розгляду справи по суті 12:00 08 листопада 2018 року.

26 жовтня 2018 року до суду надійшов відзив відповідача на позовну заяву, у якому представником відповідача Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, крім іншого, заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Публічного акціонерного товариства "Компанія Райз" та юридичної особи "Nibulon S.A.", в обґрунтування якого зазначено, що рішення суду у даній справі безпосередньо впливатиме на виконання виконавчого листа №759/16026/14-ц від 28.12.2017, виданого Святошинським районним судом міста Києва, а отже, впливатиме на права та інтереси вказаних осіб, які є сторонами виконавчого провадження.

05 листопада 2018 року до суду надійшла заява представника "Nibulon S.A." про вступ у справу в якості третьої особи, у якій заявник просить допустити "Nibulon S.A." по справі №440/3532/18 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, посилаючись на те, що рішення у даній справі безпосередньо вплине на права та законні інтереси "Nibulon S.A." як стягувача у виконавчому провадженні №55583162.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином, подав до суду заяву про проведення судового засідання 08 листопада 2018 року за його відсутності.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлений належним чином, про причини неявки в судове засідання не повідомив.

Відповідно до приписів частини четвертої статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Враховуючи положення частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішив розглянути та вирішити окремі процесуальні питання у порядку письмового провадження.

Вирішуючи заяву представника "Nibulon S.A." про вступ у справу в якості третьої особи та клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, Публічного акціонерного товариства "Компанія Райз" та юридичної особи "Nibulon S.A.", суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частиною 4, 5 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Таким чином, підставою для залучення до участі у справі особи, яка не є стороною у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, є можливість впливу судового рішення на права, свободи, інтереси або обов'язки такої особи.

Оскільки спірні відносини виникли у зв'язку з проведенням виконавцем виконавчих дій у виконавчому провадженні №55583162 з виконання виконавчого листа №759/16206/14-ц, виданого 28.12.2017 Святошинським районним судом міста Києва, боржником у якому є Публічне акціонерне товариство "Компанія "Райз", а стягувачем - "Nibulon S.A.", тому рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси даних осіб, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне допустити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача "Nibulon S.A." (юридична особа, зареєстрована за законодавством Швейцарської Конфедерації) та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Публічне акціонерне товариство "Компанія Райз" (ідентифікаційний код 13980201).

Відповідно до частини 2 статті 223 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Відтак, у зв'язку із залученням до участі у справі третіх осіб, необхідністю надіслання вказаним особам копії позовної заяви з додатками та необхідності встановлення третім особам строку для надання пояснень щодо позову або відзиву, суд вважає за необхідне оголосити перерву у судовому засіданні до 16:00 28 листопада 2018 року.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 205, 223, 229, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Допустити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача "Nibulon S.A." (юридична особа, зареєстрована за законодавством Швейцарської Конфедерації).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Публічне акціонерне товариство "Компанія Райз" (ідентифікаційний код 13980201).

Запропонувати третім особам у строк до 23 листопада 2018 року надати до суду пояснення щодо позову або відзиву за правилами, встановленими частинами 2-4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Оголосити перерву у судовому засіданні до 16:00 28 листопада 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя С.С. Сич

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.11.2018
Оприлюднено12.11.2018
Номер документу77745352
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/3532/18

Рішення від 04.02.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 08.11.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні