Ухвала
від 09.11.2018 по справі 569/20980/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/20980/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2018 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджено прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, яке погоджено з прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про проведення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання вказано, що у провадженні слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018180010006299 від 19.10.2018, за фактом самовільного будівництва будівель та споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України.

Досудовим розслідуваннямвстановлено,що до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшов рапорт старшого оперуповноваженого УЗЕ в Рівненській області майора поліції ОСОБА_5 про те, що незважаючи на вжиті заходи на території м. Рівне продовжують функціонувати незаконні АЗС та АГЗС, які грубо порушують законодавство України, а саме функціонують на самовільно зайнятих земельних ділянках та самовільно збудовані на них.

19 жовтня 2018 року на адресу Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали УЗЕ в Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України по факту функціонування незаконних АЗС та АГЗС на території м. Рівне, які грубо порушують законодавство України, а саме функціонують на самовільно зайнятих земельних ділянках та самовільно збудовані на них.

Також згідно вище зазначених матеріалів за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 444а, невідомі особи здійснюють реалізацію дизельного пального без відповідних дозвільних документів.

Згідно даних ГУ ДСНСУ в Рівненській області органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Рівненської області не зареєстровано декларації відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на стаціонарні автомобільні газозаправні пункти, що розташовані за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а. Дозволів суб`єктам господарювання, розташованим за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а, не видавалися та декларації відповідності матеріально-технічної бази суб`єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки не реєструвалися.

Згідно данихУправління державноїархітектурно-будівельноїінспекції уРівненській областіу єдиномуреєстрі документівякі даютьправо навиконання підготовчихта будівельнихробіт ізасвідчують прийняттяв експлуатаціюзакінчених будівництвомоб`єктів,відомостей проповернення надоопрацювання,відмову увидачі,скасування таанулювання зазначенихдокументів неміститься інформації щодо документів, які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт чи засвідчували б прийняття в експлуатацію об`єктів - зокрема автомобільних заправних станції за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а.

Згідно даних Управління Держпраці у Рівненській області відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107, автомобільних заправних станцій за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а, дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в Управлінні Держпраці у Рівненській області не отримували.

Отже, з метою фіксації відомостей про обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, є необхідність у проведенні огляду території, за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а, а також об`єктів нерухомості, розміщених на ній.

Об`єкти нерухомості, що розміщені за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а, є предметами злочину у даному кримінальному провадженні, тому потребують детальної фіксації та експертного дослідження.

Згідно ч. 3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити в тому числі відомості про:

-житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

-особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Земельна ділянка із об`єктами нерухомості, що підлягає огляду в

АДРЕСА_1 ,згідно інформаційноїдовідки № 142916339 на праві власності належить: ОСОБА_6 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; Товариство з обмеженою відповідальністю «АЙЛОНГ ЕВОЛЮШН», код ЄДРПОУ: 40695167; ОСОБА_7 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 .

В судове засідання слідчий не з"явився, подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутності, клопотання підтримує повністю з підстав викладених у ньому.

Дослідивши надані слідчим матеріали, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

З урахуванням заяви слідчого відповідно до ч.4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Відповідно до ч.1 ст.237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

У відповідності до ч. 2 ст.237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється за правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Так, згідно ч. 5 ст. 237 КПК України, при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

У відповідності до ч.1ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Таким чином, з метою фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 КК України, які можуть бути використані як доказ в суді, проведення огляду місця події є необхідним та невідкладним в даному випадку.

Оцінюючи доводи слідчого, надані до клопотання матеріали, слідчий суддя приходить до переконання про наявність достатніх підстав, щодо здійснення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 237, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 ,яка згідноінформаційної довідки№ 142916339 на праві власності належить: ОСОБА_6 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; Товариство з обмеженою відповідальністю «АЙЛОНГ ЕВОЛЮШН», код ЄДРПОУ: 40695167; ОСОБА_7 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_2 ,а такожрозміщених наній об`єктівнерухомості,з метоювиявлення тафіксації відомостейщодо незаконногобудівництва тафункціонування автомобільнихзаправних станцій,автомобільних запранихгазових станцій,та встановленняобставин вчиненнякримінального правопорушення із залученням в якості спеціалістів працівників Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, Управління Держпраці у Рівненській області, Державної екологічної інспекції у Рівненській області, ГУ ДФС у Рівненській області.

Встановити строк дії ухвали терміном п`ятнадцять днів з моменту постановлення ухвали.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77766987
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду

Судовий реєстр по справі —569/20980/18

Ухвала від 09.11.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні