Ухвала
від 07.11.2018 по справі 212/8477/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/8477/18

1-кс/212/2781/18

У Х В А Л А

07 листопада 2018 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 розглянувши клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 погоджене з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

До Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу, звернувся слідчий СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку в межах досудового розслідування кримінального провадження, порушеного за ч.3 ст.190 КК Українита внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27.12.2017р. за № 12017040760002390.

В обґрунтування клопотання вказано: в ході досудового розслідування встановлено, що в період часу з квітня по жовтень 2016 року ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 організовано злочинну схему згідно якої даними особами створено ряд фіктивних підприємств (ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Шеколан», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро») від імені яких укладалися фіктивні договори на поставку сільгосппродукції. В данній злочинній схемі приймали участь близько 5 осіб, ОСОБА_7 виконував роль директора ТОВ «Інкомагроторг» (адреса розташування: м.Обухів, м-н. Сосновий, 1 офіс 4) та менеджера ТОВ «ІСМ» (адреса розташування: м.Київ, вул. Сім`ї Хохлових, 15 офіс 513). Приблизно восени 2016 року ОСОБА_7 за вказівкою ОСОБА_5 укладав фіктивні договори від імені ТОВ «Інкомагроторг» з ТОВ «Шеколан» за місцем знаходження ТОВ «Шеколан» за адресою: м.Київ, провулок Охтирський, будинок 7, офіс 1-201. В подальшому проводилися безтоварні операції щодо перепродажу сільгосппродукції з ТОВ «Шеколан» на ТОВ «Інкомарготорг», з ТОВ«Інкомарготорг» на ТОВ «ІСМ» і т.д.

Так, в період часу з квітня по вересень 2016 року між МПП «Ларго» (код ЄДРПОУ 20193053) та ТОВ «Інкомагроторг» (код ЄДРПОУ 38767038) укладено фіктивний договір про здійснення постачання підприємством ТОВ «Інкомагроторг» на користь МПП «Ларго» сільськогосподарської продукції. Проте товар так і не було відвантажено МПП «Ларго». Внаслідок шахрайських дій, МПП «Ларго» завдано збитків на суму 1,53 млн.грн., отримані ТОВ «Інкомагроторг» у вигляді передплати, на суму якої не було отримано товар.

31.01.2018р. з метою встановлення суми завданих збитків МПП «Ларго» у відповідності до ст.242 КПК України, у даному кримінальному провадженні слідчим призначено судово-економічну експертизу.

02.02.2018р. експертом надано клопотання про надання додаткових матеріалів, необхідних для виконання експертизи, а саме, оригінали або належним чином завірені копії документів господарської діяльності ТОВ «Інкомагроторг».

13.02.2018р. та 07.08.2018 слідчим направлено запити до ТОВ «ІСМ» з метою отримання оригіналів або належним чином завірених копій документів господарської діяльності ТОВ «ІСМ», які залишилися без виконання.

Так як, ТОВ «ІСМ» було створено ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 як фіктивне підприємство з метою заволодіння чужим майном шахрайським шляхом, є достатньо підстав вважати, що необхідні документи, які можуть бути доказами злочинної діяльності, перебувають за місцем знаходження ТОВ «ІСМ» за адресою: м.Київ, вул.Сім`ї Хохлових, 15, офіс 513.

Згідно інформації Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації», право власності на нежитлові приміщення розташовані за адресою: м.Київ, вул.Сім`ї Хохлових, 15, 5-й поверх належить ТОВ «КРОС».

З метою збирання доказів, виявлення та фіксації обставин кримінального правопорушення та відшукання майна, отриманого злочинним шляхом, на теперішній час виникла необхідність у проведенні обшуку за вищевказаною адресою з метою відшукання та вилучення наступних речей: господарської документації ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Шеколан», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро», а саме: договорів поставки, статутів, первинних бухгалтерських документів, товарно-транспортних накладних та інших, які можуть використані в якості доказів злочинної діяльності осіб, які є причетними до вчинення кримінального правопорушення, які є предметом вказаного кримінального правопорушення.

Прокурор ОСОБА_3 в суді підтримав клопотання, просив його задовольнити.

Розглянувши клопотання, вивчивши додані до нього документи та матеріали, з`ясувавши думку прокурора та обґрунтування останнього, щодо вмотивованостіподаного до суду клопотання, приходжу до наступного висновку.

Так, з доданих до клопотання документів вбачається що 27.12.2017 року СВ Тернівського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області до ЄРДР внесені відомості за №12017040760002390, попередня правова кваліфікація ч.3 ст. 190 КК України, після чого процесуальним керівником визначено досудове розслідування за СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області.

Згідно інформації Комунального підприємства Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації», право власності на нежитлові приміщення розташовані за адресою: м.Київ, вул.Сім`ї Хохлових, 15, 5-й поверх належить ТОВ «КРОС».

Відповідно до ч.1ст.234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.6 ч.3ст.234 КПК Україниу разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Отже, при розгляді зазначеного клопотання, у відповідності дост.234 КПК Українидоведено факт вчинення кримінального правопорушення, розпочатого за цим фактом досудового розслідування та необхідність відшукання майна, отриманого злочинним шляхом, обгрунтована необхідність у проведенні обшуку приміщення, за адресою: м.Київ, вул.Сім`ї Хохлових, 15, 5-й поверх належить ТОВ «КРОС», з метою відшукання та вилучення речей: господарської документації ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Шеколан», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро», а саме: договорів поставки, статутів, первинних бухгалтерських документів, товарно-транспортних накладних та інших документів, які можуть бути використані в якості доказів злочинної діяльності осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, що мають істотне значення для встановлення об`єктивної істини по кримінальному правопорушенню та з метою отримання доказової бази у цій справі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.94,234, 235,236 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №2 ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Дозволити слідчому ПокровськогоВП КВПГУНП вДніпропетровській областікапітану поліції ОСОБА_4 ,або іншимслідчим,які перебуваютьу групіслідчих порозслідуванню кримінальногоправопорушення №12017040760002390від 27.12.2017року, провестиобшук приміщення,яке знаходитьсяза адресою:місто Київ,вулиця Сім`їХохлових,15,5-йповерх,що належить ТОВ«КРОС», з метою виявлення та вилучення господарської документації ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Шеколан», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро», а саме: договорів поставки, статутів, наказів про призначення на посади, посадових інструкцій, первинних бухгалтерських документів, товарно-транспортних накладних та інших документів, які можуть використані в якості доказів злочинної діяльності осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, - речей та документів які є предметом вказаного кримінального правопорушення.

Ухвала діє строком один місяць з дня постановлення.

При виконанні даної ухвали обшук повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія. Особа, у житлі чи іншому володінні якої проводиться обшук, має право користуватися правовою допомогою адвоката на будь-якій стадії проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77771847
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —212/8477/18

Ухвала від 01.02.2019

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Джерелейко О. Є.

Ухвала від 06.12.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 06.11.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 06.11.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 07.11.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 07.11.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні