Ухвала
від 08.11.2018 по справі 906/966/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "08" листопада 2018 р. м. Житомир Справа № 906/966/13

За заявою: Приватного підприємства "Консалтингова Фірма "Прометей" (м. Київ) та Приватного підприємства "Ізяславмолпродукт" (Хмельницька область, м. Ізяслав)

До боржника: Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" (м.Дніпро)

про визнання банкрутом

Суддя Гнисюк С.Д.

Представники:

- від кредитора: ОСОБА_1 - дов. №148/юр від 05.01.2018 (ПАТ "ОСОБА_2 МКБ");

- від боржника: ОСОБА_3 - ліквідатор;

- за участю: ОСОБА_4 (ТОВ "Дейрі Вей").

В провадженні Господарського суду Житомирської області знаходиться справа №906/966/13 про визнання банкрутом Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" (м.Дніпро).

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 18.10.2018, зокрема, відкладено розгляд звіту арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за період виконання обов'язків ліквідатора банкрута з 01.10.2015 по 31.10.2017; відкладено розгляд клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 05.07.2018 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод".

05.11.2018 на адресу Господарського суду Житомирської області, через загальний відділ, від ліквідатора банкрута надійшло пояснення від 02.11.2018 до звіту про нарахування і виплату грошової винагороди.

В засіданні суду від 08.11.2018 розглядалось клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 05.07.2018 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" та звіт арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання обов'язків ліквідатора Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" за період з 07.10.2015 по 31.10.2017 у розмірі 327122,07грн.

Ліквідатор у судовому засіданні підтримав клопотання від 05.07.2018. Просив суд затвердити звіт про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання обов'язків ліквідатора Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" за період з 07.10.2015 по 31.10.2017 у розмірі 327122,07грн.

Дослідивши докази, наявні в матеріалах справи заслухавши пояснення учасників провадження у справі про банкрутство, Господарський суд Житомирської області, -

ВСТАНОВИВ:

11.10.2017 на адресу Господарського суду Житомирської області, через загальний відділ, від арбітражного керуючого ОСОБА_3 надійшов звіт про нарахування та виплату грошової винагороди за період виконання обов'язків ліквідатора банкрута з 01.10.2015 по 31.10.2017 на суму 344 834,00 грн.

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 11.10.2017, зокрема, прийнято до розгляду звіт арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за період виконання обов'язків ліквідатора банкрута з 01.10.2015 по 31.10.2017 на суму 344 834,00 грн.

09.07.2018 на адресу Господарського суду Житомирської області, через загальний відділ, надійшло клопотання від арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 05.07.2018 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації ДП "Житомирський молочний завод".

Ухвалою Господарського суду Житомирської області від 27.09.2018, зокрема, прийнято та призначено до розгляду у судовому засіданні клопотання ліквідатора ОСОБА_3 від 05.07.2018 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод".

У клопотанні, з урахуванням пояснень, ліквідатор посилається на норми Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; рішення комітету кредиторів.

З огляду на вказане просить суд затвердити звіт ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" за період з 07.10.2015 по 31.10.2017 у розмірі 327122,07грн.

Щодо клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 05.07.2018, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (ОСОБА_3 - Закон про банкрутство), арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Згідно із ст. 115 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород.

Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до введення господарським судом процедури санації боржника або відкриття процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень керуючого санацією або ліквідатора. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією, ліквідатора не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень.

Додаткова грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень керуючого санацією визначається в розмірі 5 відсотків від обсягу стягнутих на користь боржника активів (повернення грошових коштів майна, майнових прав), які на день відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, а також 3 відсотків від обсягу погашених вимог конкурсних кредиторів.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень керуючого санацією, ліквідатора.

Право вимоги арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) на додаткову грошову винагороду виникає з дня фактичного надходження до боржника стягнутих на його користь активів чи їх частини, які на день відкриття провадження (проваджень) у справі про банкрутство перебували у третіх осіб, або з дня фактичного повного або часткового погашення вимог конкурсних кредиторів пропорційно до їх обсягу.

Сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Кредитори можуть створювати фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого. Формування фонду та порядок використання його коштів визначаються рішенням комітету кредиторів та затверджуються ухвалою господарського суду.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат доводиться кредиторам до відома та повинен бути схвалений або погоджений комітетом кредиторів.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації подається арбітражним керуючим до господарського суду за п'ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Постановою Господарського суду Житомирської області від 07.10.2015, зокрема, призначено ліквідатором Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" арбітражного керуючого ОСОБА_3; встановлено арбітражному керуючому ОСОБА_3 основну грошову винагороду у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора у справі про банкрутство Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод".

Отже, основна грошова винагорода арбітражному керуючому ОСОБА_3 складає дві мінімальні заробітні плати за кожен місяць виконання ним повноважень ліквідатора.

Рішеннями комітету кредиторів боржника від 04.10.2017 та 28.02.2018 схвалено звіт арбітражного керуючого ОСОБА_3 про додаткову грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора банкрута в розмірі 322434,00грн. за рахунок грошових коштів, що підлягають сплаті ОСОБА_5" в межах 4 черги задоволення вимог кредиторів та в сумі 4688,07 грн за рахунок коштів банкрута.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою Господарського суду Житомирської області від 12.05.2014, зокрема, окремим рядком включено в реєстр вимог кредиторів вимоги ОСОБА_6 акціонерного товариства "ОСОБА_2 МКБ" до боржника на суму 89143566,75грн., які забезпечені заставою майна боржника та підлягають задоволенню позачергово.

В ході здійснення ліквідаційної процедури ліквідатором було проведено реалізацію заставного майна банкрута.

Джерелами сплати грошової винагороди арбітражного керуючого, який виконує повноваження ліквідатора боржника є: 1) наявні у боржника кошти, одержані в результаті господарської діяльності; 2) кошти, одержані від продажу майна (майнових прав) боржника; 3) фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого, створений кредиторами.

Інших джерел сплати грошової винагороди арбітражного керуючого, зокрема отримання винагороди за рахунок коштів триманих від реалізації заставного майна банкрута Законом про банкрутство не передбачено.

Заставним кредитором ОСОБА_6 акціонерним товариством "ПІРЕУС БАНК" за рахунок своїх коштів сплачено арбітражному керуючому ОСОБА_3 додаткову грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора банкрута в розмірі 322434,00грн.

Основну грошову винагороду було сплачено частково в розмірі 4688,07грн. за кошти, отримані від продажу майна банкрута.

Здійснивши перерахунок заявленої суми грошової винагороди, суд встановив, що вона нарахована вірно.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку задовольнити клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 05.07.2018 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод"; затвердити звіт арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання обов'язків ліквідатора Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" за період з 07.10.2015 по 31.10.2017 у розмірі 327122,07грн.

Керуючись статтею 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", статтями 233-235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд Житомирської області, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 05.07.2018 про затвердження звіту ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди за підсумками процедури ліквідації Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" - задовольнити.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого ОСОБА_3 про нарахування та виплату грошової винагороди за виконання обов'язків ліквідатора Дочірнього підприємства "Житомирський молочний завод" за період з 07.10.2015 по 31.10.2017 у розмірі 327122,07грн.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та підлягає оскарженню.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені статтями 254-257 та підпунктом 17.5 підпункту 17 пункту 1 перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/.

Дата складання повного тексту ухвали: 13.11.2018.

Суддя Гнисюк С.Д.

Дата ухвалення рішення08.11.2018
Оприлюднено13.11.2018

Судовий реєстр по справі —906/966/13

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 08.11.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 18.10.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 27.09.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Постанова від 16.08.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 11.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 10.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

Ухвала від 26.06.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Гнисюк С.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні