Ухвала
від 13.11.2018 по справі 289/2154/18
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер справи 289/2154/18

Номер провадження 1-кс/289/580/18

Рядок статистичного звіту:

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.11.2018 м. Радомишль

Слідчий суддя Радомишльського районного суду Житомирської області ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши в закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Радомишльського ВП Коростишівського ВП ГУ Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню № 12018060280000590 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання слідчого Радомишльського відділення поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором Коростишівської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню № 12018060280000590, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08.11.2018, про проведення обшуку за місцем знаходження юридичноїособи ТОВ«Добриня» заадресою:с.Потіївка,вул.Радгоспна,6,Радомишльського району,Житомирської області .

Подане клопотання мотивує тим, що невстановлені особи здійснюють роздрібну торгівлю зрідженого газу на території сільськогосподарського підприємства «Потіївське» дослідного господарства «Агрофірма Прогрес» в с. Потіївка по вул. Радгоспна 6, в Радомишльського району Житомирської області з порушенням правил безпеки на вибухонебезпечних цехах, без відповідних дозвільних документів, з грубим порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створює загрозу загибелі людей та настання тяжких наслідків.

Встановлено, що під час проведення огляду місця пригоди від 10.11.2018, за адресою: вул. Радгоспна 6, в с. Потіївка Радомишльського району Житомирської області територія обгороджена та в`їзд на територію здійснюється через ворота які на момент огляду були відчиненні. Так з ліва від воріт на території розташована цистерна білого кольору з надписом (пропан вибухонебезпечно) та лічильник із заправними шлангами. Від присутніх людей які були на території було встановлено, що протягом тривалого часу за адресою: вул. Радгоспна 6, в с. Потіївка Радомишльського району Житомирської області протягом тривалого часу функціонує товариство з обмеженою відповідальністю «Добриня».

Згідно єдиного державного реєстру юридичних осіб міністерства юстиції України, ідентифікаційний код юридичної особи 36261894 дійсно належить ТОВ «Добриня», яка знаходиться за адресою вул. Радгоспна 6, с. Потіївка Радомишльського району Житомирської області та займається вирощуванням зернових культур на орендованих у селян земельних паях.

Відповідно до довідки Управління ДСНС України у Житомирській області Радомишльського районного сектору від 08.11.2018 року, що на території Потіївської об`єднаної територіальної громади АЗС/АЗГЗ відсутні.

Вище вказані факти свідчать про те, що представники ТОВ «Добриня» можуть бути причетними до вчинення злочину, що розслідується, а за місцем знаходження юридичної особи ТОВ «Добриня» за адресою: с. Потіївка, вул. Радгоспна 6, Радомишльського району Житомирської області можуть зберігатися документи, що підтверджують факти використання газового обладнання для здійснення роздрібної торгівлі скрапленим газом з порушенням правил безпеки, що може призвести до настання тяжких наслідків.

За таких обставин, у досудового розслідування є необхідність у проведенні обшуку за місцем знаходження юридичноїособи ТОВ«Добриня» заадресою: с.Потіївка,вул.Радгоспна,6 Радомишльськогорайону Житомирськоїобласті з метою виявлення та вилучення документів обладнання та документів ТОВ «Добриня», а саме обладнання, цистерна, лічильник та їх складові, бухгалтерські документи, що підтверджують факти здійснення та використання газового обладнання для роздрібної торгівлі та перебування обладнання на балансі підприємства, інших речей та документів, за допомогою яких встановлюються обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженню.

В судове засідання слідчий СВ Радомишльського відділення поліції Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , не з"явився, про дату час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, надіслав заяву про розгляд справи без його участі.

Вивчивши матеріали клопотання, кримінального провадження № 12018060280000590, слідчий суддя вважає, що заявлене клопотання підлягає задоволенню.

Згідно ч. 1ст. 98 КПК України,речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

У відповідності з ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частиною 1 ст. 235 КПК України, визначено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч. 5 ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвал слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Зі змісту п. 6 ч. 3 ст. 234 КПК України вбачається, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки без виявлення і вилучення зазначених предметів та документів неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, встановити співучасників злочину, призначити відповідні експертизи і ревізії, а від так і довести вину правопорушників.

На підставі викладеного, керуючись ст. 233, 234-236 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Радомишльського відділення поліції Коростишівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області ОСОБА_3 , по кримінальному провадженню № 12018060280000590 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем знаходження юридичноїособи ТОВ«Добриня» заадресою:с.Потіївка,вул.Радгоспна,6,Радомишльського району,Житомирської області,з метою виявлення та вилучення документів обладнання та документів ТОВ «Добриня», а саме обладнання, цистерна, лічильник та їх складові, бухгалтерські документи, що підтверджують факти здійснення та використання газового обладнання для роздрібної торгівлі та перебування обладнання на балансі підприємства, інших речей та документів, за допомогою яких встановлюються обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженню.

Строк дії даної ухвали 13.11.2018 року по 13.12.2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77792090
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —289/2154/18

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Невмержицький І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні