Ухвала
від 30.10.2018 по справі 201/11700/18
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/11700/18

Провадження № 1-кс/201/6770/2018

УХВАЛА

іменем України

30 жовтня 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддяЖовтневого районногосуду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 ,з секретаремсудового засідання ОСОБА_2 за участюпрокурора ОСОБА_3 ,розглянувши увідкритому судовомузасіданні ум.Дніпрі клопотанняпрокурора прокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_4 проарешт майна,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор звернувся до суду з клопотанням про арешт майна.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що посадові особи ТОВ «Альваріум Україна» (ЄДРПОУ 36725216) зловживаючи своїм службовим становищем в період часу з 01.01.2017 року по теперішній час, при здійсненні господарської діяльності з оптової та роздрібної торгівлі медом, під час їх експорту, здійснюють штучне завищення вартості готової продукції використовуючи фіктивні документи по закупівлі та реалізації меду як фізичних так і юридичних осіб, та в подальшому подають їх до державних органів які знаходяться на території Металургійного району м. Кривого Рогу, тим самим не сплачуючи податок на прибуток, та створюють податковий кредит, в подальшому використовуючи вищевказані фіктивні документи для відшкодування ПДВ, чим наносять Державі матеріальну шкоду.

В подальшому встановлено, що ТОВ «Альваріум Україна» скуповують мед за готівковий рахунок у фізичних осіб, в 2017 році ТОВ «Альваріум Україна» здійснило продаж ТОВ «Світ Т» (ЄРДПОУ 33744262) меду на суму 2 226 023 грн., тим самим створили собі податковий кредит (ПДВ) на суму 371 003 грн. та в подальшому отримали повернення ПДВ. При вивченні фінансової діяльності ТОВ «Світ Т» встановлено, що дана юридична особа займається реалізацією поліетиленової плівки, пакувальними матеріалами, та за період 2017 року реалізацією меду не займалася. У зв`язку з чим між ТОВ «Альверіум Україна» та ТОВ «Світ Т» була здійснена фіктивна операція купівлі-продажу меду, з метою штучного створення податкового кредиту (ПДВ) на вищевказану суму, та в подальшому отримали грошові кошти через казначейство на свої рахунки № НОМЕР_1 ; № НОМЕР_2 ; НОМЕР_3 ; відкриті в Криворізькій філії ПАТ КБ «Приватбанк» (код ЄДРПОУ 14360570, МФО 305299).

Під час проведених слідчих дій, а саме: обшуку за адресою: Дніпропетровська область, Апостолівський район, село Кам`янка, вул. Медова (колишня Карла Маркса), 6/1А, за місцем розташування ТОВ «Альваріум Україна» (ЄДРПОУ 36725216), на складах вказаного підприємства виявлено наступну продукцію: мед сояшник 79911 кг., мед акація 958 кг., мед рапс 838 кг. Загальна кількість продукції 81707 кг.

У ході розслідування даного кримінального провадження слідством встановлено, що за результатами вказаної протиправної діяльності державному бюджету завдано матеріальних збитків у великих розмірах, що є тяжкими наслідками.

Приймаючи до уваги, що зазначена продукція є майном на яке було спрямоване кримінальне правопорушення та є набутими особами в результаті вчинення кримінального правопорушення, з метою недопущення його втрати та забезпечення цивільного позову виникла слідча необхідність в його арешті.

На підставі викладеного прокурор просив накласти арешт на вказане в клопотанні майно.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Дослідивши матеріли клопотання та надані суду матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою забезпечення кримінального провадження, відшкодування завданих збитків, захисту інтересів держави, в ході досудового розслідування виникла необхідність у накладенні арешту, оскільки встановлена сукупність підстав та розумних підозр вважати, що вказане майно може підлягати конфіскації або слугувати для забезпечення можливого цивільного позову в майбутньому.

При цьому суд задовольняє дане клопотання частково, виходячи с того.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 168-169, 170-173 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Заборонити протягом дії даної ухвали будь яким особам відчудження наступного майна : мед сояшник 79911 кг., мед акація 958 кг., мед рапс 838 кг., загальна кількість продукції 81707 кг., яка знаходиться за місцем розташування ТОВ «Альваріум Україна» (ЄДРПОУ 36725216) Дніпропетровська область, Апостолівський район, село Кам`янка, вул. Медова (колишня Карла Маркса), 6/1А).

Ухвала оскарженню не підлягає та підлягає негайному виконанню. Строк дії заборони відчудження майна становить 30 діб, якщо його не буде знято, або скасовано у встановленому законом порядку.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77805141
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —201/11700/18

Ухвала від 30.10.2018

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Трещов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні