Рішення
від 19.11.2010 по справі 2-5646/10
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Київський районний суд м. Одеси

м. Одеса, вул.Варненська, 3б, 65080, (0482) 718-99-43

Справа №2-5646/10

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 листопада 2010 року Київський районний суд м. Одеси у складі:

Головуючого - судді Гаращенка Д.Р.

При секретарі - Фефеловій М.В.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Заступника прокурора Київського району м. Одеси в інтересах держави в особі Комунального підприємства Житлово-комунальний сервіс Вузівський до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості та зобов'язання укласти договір,

ВСТАНОВИВ:

Заступник прокурора Київського району м. Одеси в інтересах держави в особі Комунального підприємства Житлово-комунальний сервіс Вузівський звернувся до суду з позовом до відповідача, у якому просить стягнути з неї заборгованість за надані послуги утримання будинку та прибудинкової території у розмірі 1894, 97 грн. на користь КП ЖКС Вузівський , зобов'язати відповідача укласти договір з КП ЖКС Вузівський у представленій редакції, затвердженій Кабінетом Міністрів України.

У судовому засіданні представник КГІ ЖКС Вузівський позов підтримала та просила суд його задовольнити.

Представник Прокуратури Київського району м. Одеси позовні вимоги підтримав та просив суд їх задовольнити.

Відповідач у судове засідання не з'явилася, повідомлялася належним чином, причини неявки суду не відомі.

Згідно з ч.4 ст. 169 ЦПК України у разі повторної неявки відповідача, повідомленого належним чином, суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів.

На підставі ст. 169 ЦПК України суд вважає можливим розглянути справу за відсутності відповідача, яка не з'явилася у судове засідання, на підставі матеріалів та доказів, що є в справі.

Вислухавши пояснення учасників судового процесу, які з'явилися у судове засідання, вивчивши матеріали справи, суд вважає можливим задовольнити позов частково з огляду на наступне.

Судом встановлено такі факти та відповідні їм правовідносини.

Відповідач зареєстрована та проживає у квартирі № 3, що розташована за адресою: м. Одеса, вул. Ак. Філатова, 10, що підтверджується довідкою про склад сім'ї № 645 від 11.03.2010 року.

Відповідно до статуту КП ЖКС Вузівський здійснює функції замовника на виконання робіт з утримання та ремонту житлового фонду, нежитлових приміщень та прилеглих територій, приймає на баланс жилі будинки, їх інженерне обладнання, об'єкти благоустрою за територіальною належністю, укладає угоди з ремонтно-експлуатаційними підприємствами, енерго-, водопостачальними та іншими спеціалізованими організаціями, що забезпечують функціонування систем життєзабезпечення будівель та прилеглих територій.

Згідно з ч.І ст. 1, ч.І ст. 13 Закону України Про житлово-комунальні послуги , житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та перебування осіб у жилих і нежилих приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил. Залежно від функціонального призначення житлово-комунальні послуги поділяються серед іншого на: послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального

користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо);

Відповідно до ч.І ст. 19 Закону України Про житлово-комунальні послуги відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах.

На підставі п. 1,5 ч. З ст. 20 Закону України Про житлово - комунальні послуги споживач зобов'язаний: укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору; оплачувати житлово- комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Комунальне підприємство Житлово-комунальний сервіс Вузівський обслуговує будинок, в якому проживає відповідач.

Як вбачається з матеріалів справи. КП ЖКС Вузівський свої обов'язки виконував в повному обсязі, надавав послуги з утримання будинку № 10 по вул. Ак. Філатова у м. Одесі та прибудинкової території.

Згідно з розрахунком заборгованості відповідач за період з 01.05.2007 р. по 01.04.2010 р. несвоєчасно вносила плату за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, у зв'язку з чим виникла заборгованість в сумі 1894, 97 грн.

Обставин, що підтверджують відмову споживача від користування послугою виконавця КП ЖКС Вузівський за вказаний період, неналежного надання або ненадання житлово- комунальних послуг, судом не встановлено.

Відповідно до ст. 256 ЦК України, позовна давність - це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист цивільного права або інтересу.

Згідно з ч. З ст. 267 ЦК України позовна давність застосовується судом лише за заявою сторони у спорі, зробленою до винесення ним рішення.

Жодною із сторін, що беруть участь у справі, не було зроблено відповідної заяви про застосування позовної давності, таким чином, суд вважає, що позовні вимоги щодо стягнення заборгованості за період з 01.05.2007 р. по 01.07. 2007 року підлягають задоволенню у повному обсязі

Таким чином, з відповідача на користь позивача необхідно стягнути заборгованість по оплаті послуг з утримання будинків та при будинкової території у розмірі 1894, 97 грн.

Водночас суд відмовляє у задоволенні позовних вимог про зобов'язання відповідача укласти з КП ЖКС Вузівський договір про надання послуг з утримання будинків і споруд та при будинкових територій у редакції, затвердженій Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року, оскільки позивачем не було надано належних доказів того, що відповідач відмовилася від його укладення, а зобов'язання укласти договір законом не передбачено.

Суд не приймає до уваги посилання позивача на Акт комісії КП ЖКС Вузівський від 05 березня 2009 року відповідно до якого ОСОБА_1, ознайомившись з договором про надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій від підпису відмовилася, оскільки з даного Акту не можливо встановити зміст запропонованого договору.

Крім того, на час складання даного Акту договір діяв у редакції, затвердженій Постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2005 року.

На підставі ч.З ст. 88 ЦПК України суд вважає необхідним стягнути з відповідача в дохід держави судовий збір у розмірі 51 грн.

Керуючись ст.ст. 10, 60. 169, 209, 212-215. 218, 224 ЦПК України, ст.ст. 10,13, 19, 29 Закону України Про житлово-комунальні послуги , ст.ст. 256, 267 ЦК України, Законом України Про житлово-комунальні послуги , суд-

ВИРІШИВ:

Позов Заступника прокурора Київського району м. Одеси в інтересах держави в особі Комунального підприємства Житлово-комунальний сервіс Вузівський до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості та зобов'язання укласти договір - задовольнити частково.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства Житлово-комунальний сервіс Вузівський (м. Одеса, вул. Шишкіна, 60-А, п/р 26000263291

ОАО МТБ в м. Іллічівськ. МФО 328168, ОКПО 35303304) заборгованість за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у розмірі 1894 (одна тисяча вісімсот дев'яносто чотири) гривні 97 копійок.

Стягн\ їй з ОСОБА_1 на користь держави судовий збір у розмірі

51 грн.

В решті вимог - відмовити.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Рішення може бути оскаржене шляхом подання до Апеляційного суду Одеської області через Київський районний суд м. Одеси апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання цього рішення.

Дата ухвалення рішення19.11.2010
Оприлюднено15.11.2018
Номер документу77810157
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-5646/10

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Дутчак І. М.

Рішення від 17.08.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олефіренко Н. О.

Рішення від 19.11.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Гаращенко Д. Р.

Ухвала від 03.12.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Яковлева В. С.

Рішення від 02.07.2010

Цивільне

Волноваський районний суд Донецької області

Голуб Т. І.

Рішення від 05.08.2010

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

Ухвала від 04.08.2010

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сорока О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні