Ухвала
від 10.10.2018 по справі 2-а-6919/11
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-6919/11

Провадження №6-а/140/12/18

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.10.2018 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області

у складі: головуючого судді Науменко С. М.

за участю секретаря судового засідання Затишняка А. О .

адвоката ОСОБА_1

розглянувши заяву ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про поновлення пропущеного строку звернення до суду визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Немирівського районного суду Вінницької області знаходилась адміністративна справа за позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про поновлення пропущеного строку звернення до суду визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

У судове засідання заявниця не з'явилась, її представник - адвокат ОСОБА_1 вимоги викладені в заяві підтвердив, просить їх задоволити.

Представник Тульчинського об'єднаного Управління Пенсійного фонду України Вінницької області в судове засідання не з'явився, надали суду заяву, в якій просять розглянути справу без участі представника об'єднаного управління.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши заяву ОСОБА_2, дослідивши додані до заяви письмові докази, суд вважає, що заява обґрунтована та підлягає задоволенню зі слідуючих підстав.

Судом встановлено, що згідно постанови Немирівського районного суду Вінницької області від 16 березня 2012 року адміністративний позов задоволено та зобов'язано Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі Вінницької області нарахувати та виплатити ОСОБА_3 додаткову пенсію за шкоду, заподіяну здоро'ю в розмірі 15% мінімальної пенсії за віком відповідно до ст. ст. 39, 51 ЗУ про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи з 07.04.2011 року по 22.07.2011 року з урахуванням раніше виплачених сум (а.с. 15 адміністративної справи № 2-а-6919/11).

06.06.2017 року ОСОБА_3 помер, після його смерті відкрилася спадщина, яку ОСОБА_2 прийняла, як дружина спадкодавця.

Згідно свідоцтва про право на спадщину за законом спадщина складається із не отриманої в зв'язку із смертю пенсії в частині заборгованості визначеної за рішенням Немирівського районного суду від 16.03.2012 року в сумі 3619 грн.18 коп.

ОСОБА_2 подала заява про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про поновлення пропущеного строку звернення до суду визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС Українив редакціїЗакону № 2147-VIII від 03.10.2017 року, у разі вибуття однієї з сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч. 4 ст. 379 КАС Україниположення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Також відповідно до ч. 5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 року N 988 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", ст. 54 КАС України, слід замінити заінтересовану особу з управління Пенсійного фонду України в Немирівському районі Вінницької області на Тульчинське об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області.

Згідно з ч. 2 ст. 379 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС Україниу разі неявки у судове засідання всіх учасників справи фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ст. 1227 ЦК України, суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомоги у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв'язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім'ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Як встановленост. 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступну правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були обов'язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до ч. 4 ст. 372 КАС України, примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому законом.

Відповідно до положеньст. 1 Закону України Про виконавче провадження , виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначеніКонституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цьогоЗакону, а також рішеннями, які відповідно до цьогоЗаконупідлягають примусовому виконанню.

Правонаступництво допускається на будь-якій стадії судового процесу, в тому числі на стадії виконання судових рішень.

Відповідно дост. 1218 ЦК України, до складу спадщини входять усі права та обовязки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.

Відповідно до ст. 279 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За таких підстав, суд вважає за необхідне заяву ОСОБА_2 про заміну сторони у виконавчому провадженні задовольнити.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 52, 229, 241, 242, 294, 372, 379 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_2 про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження - стягувача по адміністративній справі № 2-а-6919/11 за позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про поновлення пропущеного строку звернення до суду визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії з ОСОБА_3, який помер 06 червня 2017 року на правонаступника ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, місце проживання та реєстрації за адресою вул. Кармелюка, 5 смт. Брацлав Немирівського району Вінницької області відповідно до свідоцтва про право на спадщину за законом серії ННВ 280802 від 28.12.2018 року реєстровий номер 227.

Замінити сторону виконавчого провадження - боржника по адміністративній справі № 2-а-6919/11 за позовом ОСОБА_3 до Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі про поновлення пропущеного строку звернення до суду визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії із Управління Пенсійного фонду України у Немирівському районі Вінницької області (код ЄДРПОУ 20118413) на його правонаступника Тульчинське об'єднане Управління Пенсійного фонду України Вінницької області, код ЄДРПОУ 41247206, місцезнаходження вул.. Миколи Леонтовича, 51, м. Тульчин, Вінницької області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Немирівський районний суд Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги на неї протягом п'ятнадяцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя :

Дата ухвалення рішення10.10.2018
Оприлюднено15.11.2018
Номер документу77830503
СудочинствоАдміністративне
Сутьпоновлення пропущеного строку звернення до суду визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —2-а-6919/11

Ухвала від 23.02.2023

Адміністративне

Любешівський районний суд Волинської області

Савич А. С.

Ухвала від 14.09.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 14.09.2011

Адміністративне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Ухвала від 21.08.2020

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Ухвала від 21.07.2020

Адміністративне

Богуславський районний суд Київської області

Корбут В. М.

Постанова від 01.09.2011

Адміністративне

Селидівський міський суд Донецької області

Хацько Н. О.

Ухвала від 10.10.2018

Адміністративне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 30.06.2011

Адміністративне

Дружківський міський суд Донецької області

Сєрікова О. О.

Ухвала від 16.08.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

Постанова від 12.10.2011

Адміністративне

Ірпінський міський суд Київської області

Линник В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні