Ухвала
від 14.11.2018 по справі 554/651/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 14.11.2018 Справа № 554/651/18

Провадження № 1-КС/554/11144/2018

УХВАЛА

Іменем України

14.11.2018року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання слідчого Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні СВ Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження №12018170300001348 від 12.11.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 186 КК України.

12.11.2018 року до Полтавського РВП надійшло повідомлення про те, що невідома особа перебуваючи за адресою: Полтавський район с. Заворскло вул. Корольова, 29, шляхом ривка відкрито викрала мобільний телефон «Samsung», що належить ОСОБА_4 .

12.11.2018 р. відомості про вказане кримінальне правопорушення слідчим відділенням Полтавського РВП внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під №12018170300001348 з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 186 КК України.

Під час досудового слідства встановлено, що до скоєння вищевказаного правопорушення причений колишні співмешканець ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , який зізнався в тому, що під час сварки з колишнею співмешканкою, вирвав в неї з рук мобільний телефон забрав його, та поїхав до м. Полтава. В подальшому 12.11.2018 року мобільний телефон «Samsung G 510» в чихлі рожевого кольору імеі НОМЕР_1 з сім картою оператора «Київстар Україна», та флешкартою на 2 gb, було вилучено у гр. ОСОБА_5 та визнано речовим доказом по кримінальному провадженні, та до вирішення питання по суті буде знаходитися в камері схову речових доказів Полтавського РВП.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України слідчий, прокурор має право оглядати і вилучати документи, тимчасово вилучати речі, які мають значення для кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Відповідно до ст. 167 КПК України тимчасово вилученим майном є фактичне позбавлення підозрюваного або осіб, у володінні яких перебуває зазначене, можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

Пунктами 3, 4 ч. 2 ст. 167 КПК України передбачено, що тимчасово вилученим може бути майно, яке є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом та майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворене.

У ході досудового розслідування встановлено, що вказаний телефон відповідає критеріям зазначеним в п. 3, 4 ч. 2 ст. 167 КПК України, оскільки він є предметом вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них.

Слідчий Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 направила до суду заяву про розгляд без його участі, клопотання підтримувала.

Володілець майна ОСОБА_4 направила до суду заяву про розгляд без її участі.

Відповідно до ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні

Відповідно доп.1,п.2,п.3ч.2ст.170КПК Україниарешт майнадопускається зметою забезпеченнязбереження речовихдоказів, спеціальноїконфіскації;та конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи.

Згідно ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження.

Згідно ст. 170 КПК України незастосування арешту майна може призвести до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна.

Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, i перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

Керуючись ст. ст. 170-173 КПК України, слідчий суддя -

ухвалила:

Клопотання слідчого Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно - задовольнити.

Накласти арешт на майно , а саме: мобільний телефон «Samsung G 510» в чохлі рожевого кольору імеі НОМЕР_1 з сім картою оператора «Київстар Україна», та флешкартою на 2 gb,, що належить ОСОБА_4 з позбавленням права на відчуження та проведення будь яких ремонтних робіт з даними речами.

Мобільний телефон «Samsung G 510» в чохлі рожевого кольору імеі НОМЕР_1 з сім картою оператора «Київстар Україна», та флешкартою на 2 gb передати на зберігання ОСОБА_4 .

Виконання ухвали доручити слідчому Полтавського РВП ПВП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 .

Копію ухвали негайно направити слідчому, прокурору та потерпілому.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом п`яти днів.

Слідчий судя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77836340
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на майно

Судовий реєстр по справі —554/651/18

Ухвала від 28.04.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 24.04.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 14.11.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

Ухвала від 31.01.2018

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні