Ухвала
від 13.11.2018 по справі 569/21298/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/21298/18

У Х В А Л А

13 листопада 2018 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 про призначеннятрасологічної експертизи,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 звернувся в суд із клопотанням про призначення трасологічної експертизи.

В обгрунтування клопотання слідчий зазначив, що 08 липня 2018 року до Рівненського ВП ГУНП надійшла письмова заява від ОСОБА_4 , про те, що в ніч з 07.07.2018 по 08.07.2018 невідома особа, маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, шляхом пошкодження ролета та віджиму вікна, проникла до приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по вул. Шевченка, 20 у м.Рівне, звідки здійснила крадіжку риболовних снастей та їх комплектуючих, а саме: удочок, ножів, спінінгів, воблерів, спальників, рибальських ящиків, катушків марки «Flagman Sherman SH3000», марки «Flagman TYPHOON», марки «Flagman Legend», марки «Shimano», марки «Spro Performa», рюкзаків, сигналізаторів, термобілизни, ехолотів та грошових коштів у сумі 1000 грн., чим завдала для потерпілої ОСОБА_4 матеріального збитку.

Під час огляду місця події - 08.07.2018, було виявлено та вилучено 1 фрагмент сліду взуття, який в подальшому упаковано до спеціального пакету Експертної служби МВС № 1589319, 2 сліди рукавиць, які в подальшому упаковано до спеціального пакету Національної поліції України №ЕХР0151068, слід віджиму, який в подальшому упаковано до спеціального пакету Національної поліції України №ЕХР0151066.

Крім цього, 02.11.2018, із дотриманням правил, передбачених ст. 234, і ст. 235 КПК України, під час проведення обшуку по АДРЕСА_1 за фактичним місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що причетний до вчинення даного кримінального правопорушення старшим слідчим ОСОБА_3 , було вилучено 2 пари кросівок: 1-а пара із наявним маркуванням «IGNITE», 2-а із наявним маркуванням «TERREX», які упаковано до поліетиленових пакетів чорного кольору, 1 пару чоловічих туфель без видимих позначень, які упаковано до чорного поліетиленового пакету, горловина яких зав`язана ниткою та опечатані биркою із пояснювальним текстом та підписами учасників обшуку.

Для з`ясування обставин, які мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Слідчий просить призначити трасологічнуекспертизу у кримінальному провадженні.

Слідчий в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву в якій клопотання підтримав та просив суд провести розгляд без його участі.

Згідно ч. 3 ст. 244 КПК України, особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Відповідно до ч. 4ст. 107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасник процесуальної дії не з"явився в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Ознайомившись з матеріалами справи, приходжу до наступного висновку.

В провадженні Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018180010004125 від 08.07.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.

Згідно ч. 1 ст. 244 КПК України, у разі якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, сторони кримінального провадження мають право звернутися з клопотанням про проведення експертизи до слідчого судді.

Відповідно до ч. 6 ст. 244 КПК України, слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Враховуючи необхідність спеціальних знань для проведення трасологічної експертизи, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення даного клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 244, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 про призначення трасологічної експертизи - задовольнити.

Призначити по кримінальному провадженню за № 12018180010004125 трасологічну експертизу.

Доручити проведення трасологічноїекспертизи експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України.

На вирішення експертам поставити такі питання:

1. Чи придатні для ідентифікації надані на експертизу 2 сліди рукавиць, якщо так то яка їх групова належність?

Для дослідження експерту(-ам) надати:

1. 2 сліди рукавиць, які упаковано до спеціального пакету Національної поліції України №ЕХР0151068;

2. При необхідності матеріали кримінального провадження.

Висновок експерта разом з об`єктами дослідження після проведення експертизи надати в СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області, за адресою м.Рівне вул.Пушкіна,4.

Надати експерту(ам) дозвіл на повне або часткове знищення об`єктів дослідження або зміну їх властивостей відповідно до існуючих методик проведення експертиз даного виду.

Попередити експерта (експертів) про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта та відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків у суді чи під час проведення досудового слідства.

Ухвала остаточна, в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77837188
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначеннятрасологічної експертизи

Судовий реєстр по справі —569/21298/18

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні