Ухвала
від 15.11.2018 по справі 753/20920/18
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А

Справа № 753/20920/18

2/753/8022/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позову без руху

"15" листопада 2018 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Мицик Ю.С., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю СК МОТОР-ГАРАНТ , про відшкодування матеріального збитку та моральної шкоди

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю СК МОТОР-ГАРАНТ , про відшкодування матеріального збитку та моральної шкоди.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України (далі по тексту - ЦПК України), кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, так як не відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК України, оскільки позивачем:

-не вказано її електронної адреси;

-не вказано реєстраційного номеру облікової картки платника податків та електронної адреси відповідача;

-ідентифікаційного коду в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України та електронної адреси третьої особи;

-відсутні посилання на те, чи всі докази нею подано до суду;

-не надано підтвердження позивача про те, що нею не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав

Також, як встановлено суддею, позивачем до позовної заяви додано квитанцію про сплату судового збору на загальну суму 1 215,48 грн., що не відповідає встановленим розмірам судових ставок за заявленими позивачем вимогами, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Оплата судового збору за подання до суду позовної заяви здійснюється у розмірах визначених Законом України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору , яким внесено зміни до Закону України Про судовий збір та у відповідності до п. 1 ч. 2 ст. 4 якого за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою-підприємцем ставка судового збору становить 1 відсоток від ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704,80 грн.) та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (8 810 грн.). А згідно з п. 2 цієї частини за подання до суду позовної заяви позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою ставка судового збору становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (704,80 грн.).

А частиною 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір встановлено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Судом встановлено, що позивач звернувся до суду з вимогою про відшкодування моральної шкоди, яка є немайновою, а також з майновими вимогами про відшкодування матеріальної шкоди.

Враховуючи наведене вище, суддя вважає за необхідне зазначити, що позивач може усунути вказаний недолік шляхом направлення до Дарницького районного суду м. Києва документу, що підтверджує сплату нею судового збору в повному обсязі відповідно до вимог стст. 4, 6 Закону України Про судовий збір , зокрема, у розмірі 504,70 грн.

Крім того, згідно ч. 8 ст. 43 ЦПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Враховуючи викладене, позивачу необхідно скріпити власноручним підписом документи, що додані до позову.

Вищенаведені недоліки позовної заяви унеможливлюють відкриття провадження у справі.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене, позовна заява підлягає залишенню без руху.

Частиною 3 ст. 185 ЦПК України передбачено, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись стст.175, 177, 185 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа: Товариство з додатковою відповідальністю СК МОТОР-ГАРАНТ , про відшкодування матеріального збитку та моральної шкоди залишити без руху, надавши позивачу строк у п'ять днів з дня отримання нею копії ухвали, для усунення зазначених недоліків.

Роз'яснити позивачу, що в разі не усунення недоліків у встановлені строки, заява буде вважатися неподаною і повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Ю.С.МИЦИК

Дата ухвалення рішення15.11.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77906500
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріального збитку та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —753/20920/18

Постанова від 19.01.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Рішення від 18.08.2020

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 05.11.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 27.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Мицик Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні