Ухвала
від 16.11.2018 по справі 2340/3666/18
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 листопада 2018 року                     справа № 2340/3666/18

                                                                                                              м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гаврилюка В.О.,

розглянувши клопотання Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування інвалідів про розгляд у судовому засіданні адміністративної справи за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до приватного підприємства “Добробуд-Черкаси” про стягнення адміністративно-господарських санкцій,

встановив:

Черкаське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів (далі – відділення Фонду, позивач) подало позов в якому просить стягнути з приватного підприємства “Добробуд-Черкаси” (далі – підприємство, відповідач) адміністративно-господарські санкції за незайняте робоче місце для особи з інвалідністю у розмірі 15433,33 грн та 1389,00 пені за несвоєчасну сплату зазначених санкцій.

Ухвалою судді Черкаського окружного адміністративного суду від 18.09.2018 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі, вирішено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справі (у письмову провадженні).

11 жовтня 2018 року позивач подав клопотання про розгляд справи у судовому засіданні.

Вирішуючи вказане клопотання, суд зазначає таке.

Відповідно до частин 1, 2 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно з частинами 1 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності.

Частинами 1-3 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною 5 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Згідно із пунктом 2 частини 6 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін у випадках, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у даній справі не вимагає проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, тому у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи у судовому засіданні слід відмовити.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 257, 262, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ухвалив:

В задоволенні клопотання Черкаського обласного відділення Фонду соціального страхування інвалідів про розгляд у судовому засіданні адміністративної справи за позовом Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до приватного підприємства “Добробуд-Черкаси” про стягнення адміністративно-господарських санкцій відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не може бути оскаржена.

Суддя           В.О. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення16.11.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77908620
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій

Судовий реєстр по справі —2340/3666/18

Ухвала від 16.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Рішення від 16.11.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 18.09.2018

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні